Το ρόδι είχε την τιμητική του στο Botrini’s

rodi-botrinis

Από τα αριστερά προς τα δεξιά, ο Παναγιώτης Αθανασιάδης, ΑΣΟΠ, ο Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Δρ. Αναστάσιος Παπαλαζάρου, ο σεφ Έκτορας Μποτρίνι, ο Κωνσταντίνος Πορτοκάλης από Οικονομοτεχνική και η Κωνσταντίνα Αργυρίου, ΑΣΟΠ

ΠΕΜΠΤΗ, 07 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Πριν μερικές ημέρες, το βραβευμένο εστιατόριο Botrini’s φιλοξένησε μια βραδιά ενημέρωσης για το αγαπημένο ρόδι.

Η τελευταία ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση των προϊόντων ροδιού που παράγονται από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Παραγωγών Κηπευτικών Αγίου Αθανασίου Δράμας πραγματοποιήθηκε την τελευταία ημέρα του Ιανουαρίου στο Botrini’s, συγκεντρώνοντας τους φίλους του ροδιού. Ο ΑΣΟΠ, που αποτελεί αναγνωρισμένη Οργάνωση Παραγωγών, επικεντρώνει τη δραστηριότητά του στην καθετοποιημένη καλλιέργεια της ροδιάς, που περιλαμβάνει τη διαλογή, συσκευασία, αποσπύρωση και παραγωγή χυμού καθώς και την εμπορική αξιοποίηση των προϊόντων της.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με σκοπό την ενημέρωση επαγγελματιών και εκπροσώπων των ΜΜΕ για τις ευεργετικές ιδιότητες της κατανάλωσης καρπών και χυμού ροδιού, με στοιχεία για τη διατροφική αξία του ροδιού που παρουσίασε ο Δρ. Αναστάσιος Παπαλαζάρου, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος. Ο κ. Παναγιώτης Αθανασιάδης, Γενικός Διευθυντής του ΑΣΟΠ, με τη σειρά του, παρουσίασε αναλυτικά τη δραστηριότητα και το στρατηγικό προσανατολισμό του ΑΣΟΠ.

Οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν cocktail καθώς και ένα εξαιρετικό γκουρμέ μενού, με βασικό στοιχείο το ρόδι, το οποίο επιμελήθηκε με ιδιαίτερη φροντίδα ο σεφ Έκτορας Botrini.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος "Rodi pearls from the tree” με τη Συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδος, για την ενημέρωση και προώθηση νωπών και μεταποιημένων προϊόντων από ρόδι στην Ελλάδα και την Γερμανία.

Info
http://www.eu-rodi.eu