Το Symposio at Ark συνεχίζεται με την κουζίνα της Τήνου

symposioark
ΔΕΥΤΕΡΑ, 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Το φεστιβάλ που φέρνει τη βραβευμένη τοπική ελληνική κουζίνα στην Αθήνα, ετοιμάζει βραδιά Τήνου.

Το Symposio at Ark ξεκίνησε στις 24 Ιανουαρίου και θα πραγματοποιθηθεί για 12 Πέμπτες έως και τις 20 Ιουνίου, δίνοντας μεγάλα ραντεβού με την ελληνική κουζίνα. Στόχος του είναι να συγκεντρώσει στην Αθήνα σημαντικούς γευστικούς πρεσβευτές της περιφέρειας και να αποτυπώσει μερικά από τα πιο δυνατά στιγμιότυπα της ελληνικής μαγειρικής σκηνής.

Στο πλαίσιο αυτού του φεστιβάλ, λοιπόν, δώδεκα βραβευμένοι σεφ και δώδεκα εμβληματικά εστιατόρια και ταβέρνες, μας κλείνουν ραντεβού υμνώντας τις καλύτερες όψεις της ελληνικότητας με τοπική σφραγίδα, μέσα από έντεκα διαφορετικά μενού όπου η παράδοση συναντά την καινοτομία και το συναίσθημα την τεχνική.

Γι’ αυτές τις 12 Πέμπτες, βραβευμένα εστιατόρια και σεφ της περιφέρειας θα έρχονται στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στο εστιατόριο Ark, στη Γλυφάδα, μόνο για εσάς. Σε κάθε μία από αυτές τις βραδιές θα μας δοθεί η δυνατότητα να δοκιμάσουμε αντιπροσωπευτικά πιάτα από τα 12 εστιατόρια σαν να κάναμε ένα γαστρονομικό ταξίδι στην περιοχή τους, στην τοπική τους κουζίνα, και θα γνωρίζουμε από κοντά τον σεφ που κρύβεται πίσω από τις γευστικές δημιουργίες που δοκιμάζουμε.

Γι’ αυτή την Πέμπτη 21/2 σειρά έχει η Τήνος και το «Θαλασσάκι», που θα ταξιδέψει έξω από την Τήνο για πρώτη φορά και θα μεταφέρει τη γευστική εμπειρία του νησιού όσο πιο πιστά γίνεται. Στο μενού, το οποίο θα έχει κόστος 45 ευρώ το άτομο, θα βρούμε τη διάσημη μαύρη ταραμοσαλάτα της Αντωνίας Ζάρπα με μελάνι σουπιάς και χειροποίητο ψωμί, μπακαλιάρο με ελαφριά σκορδαλιά που αποτίνει φόρο τιμής στα τηνιακά πανηγύρια, καλαμαράκια ολόκληρα στο τηγάνι, με πατάτα, ντοματίνια, κρεμμύδι και μυρωδικά  και μια ξεχωριστή λεμονόπιτα με γέμιση τυρόπιτας, μεταξύ άλλων.

Αυτήν την Πέμπτη πάμε Τήνο μέσω Γλυφάδας και το επόμενο ραντεβού θα είναι με Σαντορίνη στις 7 Μαρτίου.

Info
Ark
Γρηγορίου Λαμπράκη 2, Γλυφάδα
www.symposioatark.gr.
210 8948882