Πέντε επιλογές για να γιορτάσουμε την Τσικνοπέμπτη

mprizola-tsknopempti-kreas
ΠΕΜΠΤΗ, 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Είστε παραδοσιακοί και θέλετε να μυρίσετε λίγη τσίκνα αυτή την ημέρα; Εμείς σας έχουμε προτάσεις, ακόμη κι αν δεν τρώτε κρέας.

Για επίσημη Τσικνοπέμπτη: Sofitel Athens Airport, Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος
Δεν συνηθίζεται να πηγαίνουμε στο αεροδρόμιο για Τσικνοπέμπτη, αλλά αν τα προηγούμενα χρόνια έχετε γυρίσει όλη την Αθήνα και ψάχνετε κάτι διαφορετικό, γιατί όχι; Το Sofitel Athens Airport έχει ετοιμάσει ένα λαχταριστό μενού με ζωντανή μουσική με τιμή κατ’ άτομο 50 ευρώ (25 ευρώ για παιδιά 6-12 ετών) με απεριόριστη κατανάλωση σε κρασί, μπίρα και αναψυκτικό. Στο μενού σας περιμένει plateau με ελληνικά τυριά, ποικιλία αλλαντικών, κιμαδόπιτα, κολοκυθόπιτα, κασερόπιτα, γουρουνόπουλο ψητό μα σάλτσα μήλου, χοιρινός γύρος με πίτες, αρνίσια παϊδάκια, κεμπάπ, σουφλέ ζυμαρικών, γαρδουμπάκια, λαχανοντολμάδες και πολλά ακόμα. Το γεύμα θα λήξει με παραδοσιακά γλυκά ταψιού, χαλβά σιμιγδαλένιο, τάρτα με φρέσκα φρούτα, τούρτα παγωτό και διάφορα γλυκά σφηνάκια, που σημαίνει ότι η επιστροφή σας από το αεροδρόμιο στο σπίτι θα είναι δύσκολη… Info: Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, Σπάτα.

Για χορτοφαγική Τσικνοπέμπτη: Λάιμ Bistro, Γκάζι
Χορτοφάγοι και vegan δεν χρειάζεται να μείνουν εκτός. Τα cruelty free στέκια για φαγητό στην πόλη είναι πλέον πολλά, με ένα από τα αγαπημένα μας το Λάιμ Bistro που για μια ακόμη χρονιά θα τσικνίσει χωρίς βία, βάζοντας στη «θράκα» μανιτάρια, πίτες, λαχανικά, συκωτάκια και λουκάνικα από όσπρια, χορτοφαγικά σουβλάκια με πατάτες που δύσκολα θα καταλάβετε τη διαφορά. Μπόνους: θα γλιτώσετε και τις βλαβερές επιπτώσεις στη υγεία αφού τα πάντα είναι φυσικά, χωρίς γλουτένη και ζάχαρη, παραμένοντας νόστιμα, ενώ θα υπάρχουν και γευστικές εκπλήξεις. Το τσίκνισμα θα ξεκινήσει από νωρίς το μεσημέρι, με τις μεσημεριανές κρατήσεις (14.00-18.00) να έχουν 5% έκπτωση. Info: Δεκελέων 23, Γκάζι, 210 3474423, 6980083866.

Για πολιτιστική Τσικνοπέμπτη: εστιατόριο Μουσείου Ακρόπολης
Τι θα λέγατε να περάσετε την Τσικνοπέμπτη διαφορετικά φέτος, στο εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης με πανοραμική θέα στην Ακρόπολη και στους άλλους ιστορικούς λόφους της Αθήνας; Το εστιατόριο του Μουσείου την Πέμπτη 28/2 θα
είναι ανοιχτό από τις 8 μ.μ. έως τα μεσάνυχτα για μια βραδιά Τσικνοπέμπτης με ζωντανή μουσική και έναν πλούσιο μπουφέ από λαχταριστά ορεκτικά, φρέσκιες σαλάτες, ποικιλίες κρεατικών και σπιτικά γλυκά. Info: Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Μουσείο Ακρόπολης, 210 9000915.

Για εκλεπτυσμένη Τσικνοπέμπτη: NJV Athens Plaza
Το ξενοδοχείο NJV Athens Plaza στην Πλατεία Συντάγματος ανοίγει τις πόρτες του φέτος την Τσικνοπέμπτη για να γιορτάσει με ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις. Πλατό με πλούσιες επιλογές από κρέας, baby πατάτες φούρνου αλλά και σαλάτες, δίνουν ένα ξεχωριστό twist στην ημέρα και υπόσχονται μία βραδιά απόλαυσης για τους λάτρεις του κρέατος και όχι μόνο, σε ένα μενού που έχει επιμεληθεί ο σεφ Νίκος Γιαννόπουλος. Επιλέξτε ανάμεσα στο Εστιατόριο The Parliament(45 ευρώ/άτομο με ποτήρι house wine και επιλογή γλυκού), στο Explorer's Bar ή στο Plaza Café (με 30 ευρώ/άτομο), ανάλογα με την προτίμησή σας! Info: Πλατεία Συντάγματος, Λεωφ. Βασιλέως Γεωργίου 2, 210 3352400.

Για hardcore Τσικνοπέμπτη: Basegrill Athens
To Basegrill τιμά το κρέας κάθε μέρα, γι’ αυτό και αποτελεί εγγύηση για τους κρεατοφάγους εκεί έξω και μια καλή επιλογή για Τσικνοπέμπτη. Εκεί, η πρώτη ύλη είναι άκρως διαλεγμένη και φροντισμένη, τα καλύτερα κρέατα προετοιμάζονται και κόβονται όπως πρέπει, ψήνονται όπως τους αρμόζει και έρχονται κατευθείαν στο τραπέζι, με επιλογές όπως μαύρο χοίρο, μπριζόλα σπάλας, συκώτι μοσχαρίσιο, πικάνια, φιλέτο σπάλας, t-bone steak, κόντρα φιλέτο brazil steak και πολλά ακόμη. Info: Λ. Κωνσταντινουπόλεως 64 και Αμμοχώστου, Περιστέρι, 210 5757455.