Έρχεται το πιο νόστιμο σεμινάριο για μπέργκερ

burger-seminar
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Τι κρύβεται πίσω από ένα νόστιμο και ζουμερό μπέργκερ; Ετοιμαστείτε να το μάθετε από την… «πηγή».

Ο χαρισματικός σεφ Βασίλης Σπόρος του Mama Roux και συνιδιοκτήτης του Po’ Boys ετοιμάζεται να μας ξεναγήσει στα μυστικά πίσω από ένα ζουμερό, γευστικό burger στο σεμινάριο Βurger – Grill που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαρτίου στο ΙΕΚ Praxis.

Μάθετε τα πάντα για το πιο διάσημο sandwich του κόσμου και ταυτόχρονα απομυθοποιήστε το σωστό ψήσιμο, τις μαρινάδες, την τεχνική sous vide και τις κοπές για steak-κρέατα.

Οι συνταγές που θα δείτε είναι οι παρακάτω:
Delmonico NY Strip Steak:
η πιο διάσημη συνταγή για Steak, όπου θα προετοιμάσετε δύο διαφορετικά πιάτα χρησιμοποιώντας την τεχνική sous vide στο ένα, για να συγκρίνετετο αποτέλεσμα.

Chimichurri Hanger Steak με ψητές γλυκοπατάτες: Παρατηρώντας την επίδραση της μαρινάδας στο κρέας, μέσα από δοκιμές, ο σεφ θα ετοιμάσει chimichurri, ένα από τα πιο γνωστά συνοδευτικά για steak.

Ζύμη για brioche Burger Bun: Τεχνική για το σωστό μίγμα κιμά και ο τρόπος που αλέθουμε το κρέας. Θα συνδυαστούν 5 διαφορετικές κοπές και θα δημιουργθούν 3 μίγματα, ανάλογα με το βαθμό ψησίματος και το είδος του burger. Πότε και πώς αλατοπιπερώνουμε. Πού και πώς ψήνουμε σχάρα-πλατό-ξυλόφουρνο.

Buttermilk Fried Chicken Burger: Με πανάρισμα 11 μπαχαρικών, ξινόγαλο και αβγό το πιο τραγανό τηγανητό κοτόπουλο.

Φρεσκοτηγανητές πατάτες: Στάδια και θερμοκρασίες ποσαρίσματος και τελείωμα στο service για το πιο τραγανό αποτέλεσμα.

Χειροποίητες πίκλες: Και dressing με βάση τη μαγιονέζα και τα λιωμένα τυριά.

Vegan Burger: Συνδυάζοντας πρωτεΐνη σόγιας ο σεφ θα δημιουργήσει ένα μοναδικό burger που σε υφή και όψη μοιάζει με κανονικό, αλλά δεν έχει ίχνος ζωϊκού προϊόντος.

Pulled Pork: Βήμα βήμα η τεχνική για pulled pork, με χρήση σε αμέτρητες συνταγές.

Info
Σεμινάριο Burger-Grill
IEK Praxis Σαριπόλου 5 Αθήνα
στις 6/3
210-8230090