Πέντε έξοδοι για φαγητό για την Ημέρα της Γυναίκας

gunaika-fagito
ΠΕΜΠΤΗ, 07 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Σε περίπτωση που θέλετε να τιμήσετε την ημέρα αυτή με τις φίλες σας και ένα καλό φαγητό, δείτε πού να κλείσετε τραπέζι για αύριο.

Λάιμ Bistro, Γκάζι
Το πετυχημένο cruelty-free εστιατόριο στο Γκάζι, όπου δεν χρησιμοποιεί κανένα προϊόν ζωικής προέλευσης στα πιάτα του, ετοιμάζει ένα Wonder Woman μενού για την Ημέρα της Γυναίκας, το οποίο θα περιλαμβάνει τραγανό μπρουσκετάκι με χούμους μελιτζάνας, κονφί από χρωματιστές πιπεριές και πικάντικη γραβιέρα για καλωσόρισμα, ριζότο με μανιτάρια σιτάκε, ελαφριά σάλτσα μαύρου σκόρδου και άρωμα θάλασσας με φύκια νόρι για δεύτερο πιάτο, χοντροκομμένη ταλιάτα από όσπρια και λαχανικά με μάνγκο και χρυσό πιπέρι για κυρίως και κρεμ καραμελέ μήλου με άρωμα παντζαριού για επιδόρπιο. Επίσης, το εστιατόριο κάνει 10% έκπτωση με κάθε κράτηση για όλη την ημέρα, γι’ αυτό εκμεταλλευτείτε το! Info: Δεκελέων 23, Γκάζι, 210 3474423.

Explorer’s Bar, NJV Athens Plaza
Το εμβληματικό Explorer’s Bar του NJV Athens Plaza σας περιμένει μαζί με τις φίλες σας, το ταίρι σας ή την παρέα σας για να απολαύσετε κρύα και ζεστά finger food, διάφορες γλυκές δημιουργίες και house wine. Το μενού έχει επιμεληθεί ο σεφ Νίκος Γιαννόπουλος, ενώ το κέφι θα απογειώσει ο αγαπημένος Δάκης με την υπέροχη φωνή του αλλά και τα μοναδικά τραγούδια του παρέα με τον Π. Δέρβο και την Ε. Περβαινά. Η τιμή κατ’ άτομο είναι 35 ευρώ. Info: Πλατεία Συντάγματος, 210 3352400.

Περί κρεάτων γεύσεις, Νέα Ιωνία
Για πιο λαϊκές καταστάσεις και λαϊκά κορίτσια, στη Νέα Ιωνία σας περιμένει η κρεατοφαγική ταβέρνα «Περί κρεάτων γεύσεις» με ποιοτικά κρεατικά, άφθονο κρασί και χορό, με τους Μάνο Αρβανιτίδη και Στέφανο Γαβριηλίδη να ντύνουν μουσικά τη βραδιά. Info: Δερκών 18, Νέα Ιωνία.

Trattoria at Bios, Γκάζι
Μπορεί να μην υπάρχει ειδικό μενού για την Ημέρα της Γυναίκας, αλλά υπάρχει ιταλικό μενού από δύο γυναίκες, τις σεφ Μάγκυ Ταμπακάκη και Γωγώ Δελογιάννη, οι οποίες μαγειρεύουν καθημερινά ιταλικά πιάτα με τις καλύτερες πρώτες ύλες. Ξεκίνησαν την pop up trattoria την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και θα τη συνεχίσουν μέχρι και τις 17 Μαρτίου, οπότε είναι ευκαιρία να τη δοκιμάσετε, με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας. Info: Πειραιώς 84, 1ος όροφος BIOS, 210 3425335.

Oceanis, Ραφήνα
Κι αν θέλετε να βγείτε λίγο εκτός, σε πιο παραλιακά μέρη όπως η Ραφήνα, το εστιατόριο Oceanis σας περιμένει με εξαιρετικό φαγητό, απίστευτους μεζέδες, καλό κρασί και τσίπουρο, ζεστή ατμόσφαιρα και μουσική που προστίθεται στο… μενού, λόγω της ημέρας. Την Παρασκευή το βράδυ, λοιπόν θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε μια βραδιά με τους Homo Rebetix, με παλιά και καλά λαϊκά, ρεμπέτικα και παραδοσιακά τραγούδια, από μια τετραμελή μπάντα με έμφαση στην καλή διασκέδαση. Info: Θάλειας 3 Ραφήνα, 2940 24292.