Νέες γεύσεις σας περιμένουν στο ΜΑΝΗΜΑΝΗ

manimani
ΠΕΜΠΤΗ, 07 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Ο αγαπημένος προορισμός γεύσης στο Κουκάκι υποδέχεται την άνοιξη με νέες γεύσεις, χειροποίητα ψωμάκια και νέα λίστα κρασιών, που φιλοξενεί όπως πάντα αρκετές ετικέτες σε ποτήρι.

Το διώροφο νεοκλασικό, στη σκιά της Ακρόπολης, που έχει λάβει πολλαπλές διακρίσεις και βρίσκεται στη λίστα των προτεινόμενων ευρωπαϊκών προορισμών του βιβλίου The New York Times, 36 Hours: 125 Weekends in Europe. παραμένει πιστό στις αξίες, την αγάπη και την αφοσίωσή του στη δημιουργία ενός μενού με γεύσεις που «ξυπνούν» αναμνήσεις. Με το νέο έτος υποδέχτηκε στην ομάδα της κουζίνας τον Μιχάλη Χατζηγεωργίου, ο οποίος υπό την επίβλεψη του executive chef και συνιδιοκτήτη Αλέξανδρου Φουρούλη, προσφέρει τον δικό του τόνο στην ήδη αγαπημένη κάρτα του εστιατορίου.

Οι εντυπώσεις κερδίζονται από την αρχή με τα χειροποίητα ψωμάκια σε ποικιλία γεύσεων, ενώ οι συγκλινοκεφτέδες με πρόβειο γιαούρτι, πορτοκάλι, ρόκα, γραβιέρα και ροζ πιπέρι αλλά και το μίνι σουβλάκι με πανσέτα, γιαούρτι, τομάτα, αγγούρι και σχοινόπρασσο  αποτελούν δυναμικές εισόδους στην κάρτα του εστιατορίου. Η δροσερή πράσινη σαλάτα με σύγκλινο, ξινόμηλο, τυρί μαστίχας, σέλερι, φινόκιο, καραμελωμένα φουντούκια και σάλτσα εσπεριδοειδών ανανεώνει τον ουρανίσκο και τον προετοιμάζει για τη γεμάτη γεύση των κυρίως πιάτων που ακολουθούν.

Οι νέες προτάσεις στα κυρίως πιάτα είναι πολλές ενώ στην κάρτα παραμένουν οι signature γεύσεις του ΜΑΝΗΜΑΝΗ όπως οι τσουχτές με σύγκλινο, μανιτάρια, καβουρδισμένη μυζήθρα και τηγανητό αβγό. Το ριζότο δημητριακών με μανιτάρι, γραβιέρα, καπνιστή πανσέτα, σκόρδο και θυμάρι αλλά και το τραχανότο με ορτύκι, καρότο, πράσο και φρέσκο κρεμμύδι, ένα πιάτο ωδή στην κουζίνα της Μάνης θα χαραχθούν, στη γευστική μνήμη. Το λαυράκι σερβίρεται πλέον με σπανακόρυζο, καυκαλήθρες, μυρώνια και αγριομάραθο ενώ το αρνάκι σιγοψήνεται για να προσφερθεί με φακές beluga, μελιτζανοσαλάτα και φύτρες σκόρδου.

Για γλυκό επίλογο θα βρείτε τον παραδοσιακό χαλβά στην πιο μοντέρνα εκδοχή του με κρέμα σοκολάτας και γαρνιτούρα από μπισκότο καρύδι, σιρόπι βύσσινο και αρμπαρόριζα. Η μανιάτικη γαλατόπιτα είναι άλλη μια ιδιαίτερη επιλογή, που σερβίρεται με κρέμα σοκολάτας, κρέμα πορτοκάλι και μπισκότο κανέλα ενώ την γευστική παράσταση κλέβει το παρφέ σοκολάτας με μους γιαούρτι, συκομαϊδα (παραδοσιακό μανιάτικο γλυκό), μπισκότο αμυγδάλου και γαρνιτούρα από σιρόπι ρόδι και πιπέρι.

Info
Φαλήρου 10, Μακρυγιάννη Ακρόπολη
210 9218180
ώρες λειτουργίας: Δευτέρα–Κυριακή 14.00 – 23.00