Πώς ένα ρούμι μπορεί να έχει άρωμα γυναίκας

zacapa

Η Master Blender Lorena Vasquez και οι τεχνίτριες Sandra, Ana και Blanca

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 08 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Οι γυναίκες και η αστείρευτη δύναμή τους αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του ρούμι Zacapa, που συμβάλλει ενεργά στην πρόοδο και ανάπτυξη των γυναικών της τοπικής κοινωνίας.

Η 8η Μαρτίου είναι μια ημέρα αφιερωμένη σε όλες τις γυναίκες που έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν μικρούς και μεγάλους αγώνες. Μία ημέρα προς τιμήν των πολλαπλών ρόλων που καθημερινά αναλαμβάνουν. Στο ρούμι Zacapa, μάλιστα, παίζουν σημαντικό ρόλο.

To εκλεκτό ρούμι Zacapa Solera 23, παράγεται στην καταπράσινη γη της Γουατεμάλα και ωριμάζει σε υψόμετρο 2.300 μέτρων σε ένα αποστακτήριο που χαρακτηριστικά αποκαλούν "Το Σπίτι πάνω από τα Σύννεφα".

Πίσω από την παραγωγή του βρίσκεται η ταλαντούχα Master Blender Lorena Vásquez, μία από τις ελάχιστες γυναίκες blenders στον κόσμο, η οποία καθιέρωσε το ρούμι Zacapa ως ένα από τα πιο εκλεπτυσμένα και premium spirits παγκοσμίως.

Η ταλαντούχα Master Blender Lorena Vásquez

«Ως γυναίκες πρέπει να υποστηρίζουμε η μία την άλλη και να πιέζουμε για την πρόοδο κάθε μιας μας. Αν δεν το κάνουμε εμείς μεταξύ μας, τότε ποιος θα το κάνει; Θα ήθελα να δω περισσότερες γυναίκες να κατακτούν την κορυφή. Είμαι πολύ περήφανη που βρίσκομαι σε μια θέση μέσω της οποίας συμβάλλω στην αρωγή και βοήθεια άλλων γυναικών, καθώς και της κοινότητας που είμαι μέλος» δηλώνει η Lorena Vásquez.

Κάθε φιάλη στη βάση της είναι τυλιγμένη με το παραδοσιακό ψάθινο δαχτυλίδι petate, το πλέξιμο του οποίου είναι μια αρχαία τέχνη των Μάγια, μια παράδοση που περνάει από μάνα σε κόρη. Οι Μάγιας πίστευαν ότι το petate αντιπροσωπεύει την ένωση μεταξύ ουρανού και της γης, του ήλιου και του φεγγαριού, καθώς το δαχτυλίδι δεν έχει αρχή και τέλος.

Οι τεχνίτριες Ana, Sandra και Blanca πλέκουν το παραδοσιακό ψάθινο δαχτυλίδι petate

Τα ψάθινα αυτά δαχτυλίδια δημιουργούνται από μια ομάδα γυναικών στην πόλη Jocotán της Γουατεμάλα. Όταν το ρούμι Zacapa άρχισε να δημιουργεί τα ψάθινα δαχτυλίδια του, το 2003, απασχολούσε περίπου 50 τεχνίτριες, ενώ σήμερα απασχολούνται αρκετές εκατοντάδες τεχνίτριες, οι οποίες πλέκουν πάνω από 20,000 ψάθινα δαχτυλίδια το μήνα.

Αποτέλεσμα; Η παραγωγή του εκλεκτού ρούμι Zacapa συμβάλλει στην καθολική απασχόληση της γυναικείας κοινότητας της Jocotán.

Χρόνια πολλά!