Μια vegan πίτα έκανε έξαλλο σεφ βραβευμένο με αστέρι Michelin
O ιρλανδός σεφ Richard Corrigan παραπονιέται ότι οι Millennials έχουν πλέον πάρει τα ηνία, με την vegan τάση της εποχής να κυριαρχεί και μια vegan πίτα να κερδίζει τις εντυπώσεις σε μεγάλο μαγειρικό διαγωνισμό.
Μια vegan πίτα που κέρδισε βραβεύσεις και εντυπώσεις στα British Pie Awards ήταν αφορμή για να «ξεσπάσει» ο σεφ Richard Corrigan, βραβευμένος με αστέρι Michelin, λέγοντας ότι η νέα, vegan γενιά έχει πλέον πάρει τον έλεγχο.
Ο σεφ, ο οποίος έχει μαγειρέψει για τη βασίλισσα δυο φορές και είναι ιδιοκτήτης/σεφ διαφόρων εστιατορίων όπως το Bentley’s Oyster Bar & Grill και το Corrigan’s Mayfair στο Λονδίνο μιλά για το συμβάν, κρατώντας μια όχι και τόσο ευνοϊκή στάση για την cruelty-free στάση της εποχής, εξετάζοντάς την με μαγειρικά-γευστικά κριτήρια.
Η επίμαχη πίτα που πυροδότησε το «ξέσπασμά» του ήταν μια vegan πίτα με γλυκοπατάτα με κάρυ, κολοκύθα και σπανάκι, η οποία κέρδισε τον τίτλο του «υπέρτατου πρωταθλητή» στα βραβεία πίτας. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχε συμβεί ποτέ ξανά στο παρελθόν να κερδίσει ένας συνδυασμός χωρίς ζωικά προϊόντα, γι’ αυτό ίσως και προκλήθηκαν αντιδράσεις.
Ο βραβευμένος σεφ Richard Corrigan
Οι κριτές του διαγωνισμού, από την άλλη, έχουν διαφορετική άποψη, εκθειάζοντας την πίτα, με τον Matthew O’Callaghan, πρόεδρο των British Pie Awards να αναφέρει ότι ο νικητής της φετινής χρονιάς ήταν εξαιρετικός και αξίζει την ανταμοιβή. Από την εμφάνισή της η πίτα φανέρωνε ότι θα ήταν καλή και σύμφωνα με τα λεγόμενά του, δεν ήταν μια πίτα μόνο για vegan, αλλά για όλους, με το βραβείο να αποδεικνύει ότι ο βιγκανισμός εισχωρεί στο δημοφιλές βρετανικό φαγητό.