Το Gout de France επιστρέφει για 5η φορά

galliki-kouzina
ΤΕΤΑΡΤΗ, 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, το γαλλικό Υπουργείο Ευρώπης και Εξωτερικών διοργανώνει τη γαστρονομική εκδήλωση «Goût de France - Good France», με στόχο η γαλλική κουζίνα να… μυρίσει σε όλη την πόλη.

Στις 21 Μαρτίου, το μεγαλύτερο γαλλικό δείπνο του κόσμου ξανάρχεται στην Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο, στρώνοντας το τραπέζι και συστήνοντας τη γαλλική κουζίνα στην πόλη για 5η φορά. Με πρώτη διοργάνωση το 2015 και περίπου 1300 συμμετέχοντα εστιατόρια σε όλο τον κόσμο, 15 στην Ελλάδα, 8 εκ των οποίων στην Αθήνα τότε, σήμερα το Gout de France έχει φτάσει τα 3.000 εστιατόρια, εκ των οποίων τα 83 βρίσκονται στην Ελλάδα. Το 2018, μάλιστα, συμμετείχαν 150 χώρες και 5 ήπειροι, σε ένα διεθνές γεγονός που αποτελεί συνέχεια της ένταξης του «γαλλικού γαστρονομικού γεύματος» στον αντιπροσωπευτικό κατάλογο της UNESCO για την «Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας».

Σκοπός είναι ο εορτασμός της γαλλικής κουζίνας, των παραδόσεων και των αξιών της την ίδια ημερομηνία γύρω από μια μεγάλη γαστρονομική βραδιά σε όλον τον κόσμο. Στις 21 Μαρτίου 2019, πολλές χιλιάδες σεφ μαγειρεύουν για τον πλανήτη ένα γαλλικό μενού τεσσάρων πιάτων, χρησιμοποιώντας υλικά της εποχής και σεβόμενοι το περιβάλλον. Μια μοναδική ευκαιρία για να συσχετιστείτε με τη Γαλλία, να την απολαύσετε, αλλά και να κάνετε άλλους να την απολαύσουν.

Βρείτε εδώ τα ελληνικά εστιατόρια που συμμετέχουν μαζί με το μενού τους και κλείστε τη δική σας θέση σε αυτή τη βραδιά με άρωμα Γαλλίας.