Ο chef του Black Duck μαγειρεύει για το click@Life

o-chef-tou-black-duck-mageireuei-gia-to-clicklife

ΤΕΤΑΡΤΗ, 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

Ο chef του Black Duck Νίκος Λουλούμαρης ετοίμασε μόνο για τους αναγνώστες του click@Life μια συνταγή που μυρίζει θάλασσα…

Κριθαρότο με γαρίδες και φρέσκια ντομάτα.

Υλικά για 4 άτομα

12 γαρίδες Νο 2

280 γρ. κριθαράκι μέτριο

500 γρ. ζωμό λαχανικών

500 γρ. ζωμό γαρίδας

1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε καρεδάκι

70 γρ. λευκό κρασί αρετσίνωτο

1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

Φρέσκο δεντρολίβανο

Φρέσκο θυμάρι

Ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 σκελίδα σκόρδο

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις γαρίδες αφήνοντας τις ουρές και τα κεφάλια τους. Με ένα μικρό και κοφτερό μαχαίρι κάνουμε μία μικρή τομή κατά μήκος της ράχης και αφαιρούμε το εντεράκι της γαρίδας, που περιέχει συνήθως μεγάλη ποσότητα από άμμο.

Άποψη του εσωτερικού χώρου του Black Duck

Σε μία ρηχή κατσαρόλα σωτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κριθαράκι. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε 200 γρ. ζωμό λαχανικών. Μόλις αρχίσει να σφίγγει το κριθαράκι, το αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε λίγο πάγο να σταματήσουμε τον βρασμό. Σε άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε με ελαιόλαδο, σκόρδο, θυμάρι, δεντρολίβανο, τις γαρίδες και προσθέτουμε την ντομάτα.

Αφαιρούμε το σκόρδο και τα βότανα, σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε τους υπόλοιπους ζωμούς. Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά και αφαιρούμε τις γαρίδες, βάζοντας τις σε μία πιατέλα. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κριθαράκι, αλατοπιπερώνουμε και μόλις γίνει το κριθαράκι, το ρίχνουμε στο κέντρο της πιατέλας και τοποθετούμε περιμετρικά τις γαρίδες, πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Αν θέλουμε δημιουργούμε και ατομικά πιάτα της αρεσκείας μας.

Σύντομο βιογραφικό του chef Νίκου Λουλούμαρη

Ο γνωστός chef Νίκος Λουλούμαρης επιμελείται το μενού του Black Duck από το 2010 και όπως σημειώνει ο ίδιος σχετικά με τη φιλοσοφία της κουζίνας του Black Duck: «Οι γεύσεις, κατά βάση, είναι μεσογειακές. Προσπαθώ να ελληνοποιήσω τον κατάλογο και όχι να τον μετατρέψω σε κάτι που δεν θα ταίριαζε στο κοινό. Χρησιμοποιώ φρέσκα υλικά κοντά σε γεύσεις που γνωρίζουμε και όχι extreme παραλλαγές».

Ο chef Νίκος Λουλούμαρης, φωτογραφία: Dimitris Kolios

Ο Νίκος Λουλούμαρης έχει μεγάλη εμπειρία σεμιναρίων και γαστρονομικών φεστιβάλ του εξωτερικού, αλλά και συνεχή παρουσία στις δράσεις του Chef ’s Club. Συμμετέχει, ως τακτικό μέλος πλέον ενεργά στη Λέσχη Αρχιμαγείρων από το 2004.

Black Duck Multiplarte –Ντόρα Ρίζου

Χρήστου Λαδά 9α, 210 3234760,www.blackduck.gr.

Chef Νίκος Λουλούμαρης