Ποια ελληνικά εστιατόρια του εξωτερικού βραβεύτηκαν στην Food Expo 2019

elliniki-kouzina-estiatorio
ΤΡΙΤΗ, 26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Η έκθεση Food Expo 2019 τίμησε για τη συμβολή τους στη διάδοση ελληνικών τροφίμων και ποτών πρεσβευτές της ελληνικής γαστρονομίας στο εξωτερικό, οι οποίοι έδωσαν ηχηρό «παρών» στην έκθεση.

Έξι σπουδαίοι σεφ και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Αμερική και την Ευρώπη, ταξίδεψαν αποκλειστικά στην Ελλάδα για να μοιραστούν την εμπειρία και τη γνώση τους για την ελληνική γαστρονομία και τη θέση της στο εξωτερικό, στο πλαίσιο της Food Expo.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το χαιρετισμό του διάσημου σεφ Γιώργου Καλομπάρη που δραστηριοποιείται στην Αυστραλία, δίνοντας το στίγμα των ελληνικών τροφίμων και ποτών στη μακρινή ήπειρο, ενώ στη συνέχεια μίλησαν νέοι έλληνες σεφ που δραστηριοποιούνται σε εστιατόρια της Ευρώπης, όπως ο executive chef στο Pied a Terre του Λονδίνου Ασημάκης Χανιώτης, ο Θάνος Φέσκος Assistant Head Chef στο Geranium με 3 αστέρια Michelin στην Κοπεγχάγη και ο Νικόλας Τσικνάκος chef στο Da Mimmo στις Βρυξέλλες.

Για την δική τους ελληνική κουζίνα στο εξωτερικό μίλησαν και οι γνωστές σεφ Ναϊάνα Κόχυλα και Ντίνα Νικολάου, με την ελληνική δραστηριότητα στο εξωτερικό να είναι μεγάλη και να εκπροσωπείται από πολλούς ανθρώπους του χώρου. Συγκεκριμένα, ο κ. Νικ Λιβανός ιδιοκτήτης του ελληνικού εστιατορίου Molyvos στη Νέα Υόρκη, ο Ανδρέας Μαυρομάτης ιδιοκτήτης του ελληνικού εστιατορίου Le Mavrommatis στο Παρίσι, ο κ. Κωνσταντίνος Ερίνκογλου ιδιοκτήτης του ελληνικού εστιατορίου Notos στις Βρυξέλλες, ο κ. Γιάννης Φιλιππίδης ιδιοκτήτης του Yolenis στο Rhode Island των ΗΠΑ και οι ιδιοκτήτριες του ελληνικού εστιατορίου Evi Evane στο Παρίσι Μαρία Νικολάου και Ντίνα Νικολάου μίλησαν για τις δυσκολίες που συνάντησαν στην αρχή, στο να βρουν ελληνικά τρόφιμα και ποτά για τα εστιατόρια τους, για την πορεία προς την επιτυχία τους, ενώ τόνισαν την ανάγκη για ποιοτικά προϊόντα, συνέπεια στην παραγωγή και την παράδοση, καλή τιμή και σωστή συσκευασία.

Στο τέλος της εκδήλωσης, βραβεύτηκαν από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρο Αραχωβίτη, ο κ. Νικ Λιβανός, από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Εξαγωγέων κ. Γιώργο Κωνσταντόπουλο βραβεύτηκε ο κ. Ανδρέας Μαυρομάτης, από τον πρόεδρο της Forum A.E βραβεύτηκε ο κ. Κωνσταντίνο Ερίνκογλου, από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς κ. Μιχάλη Μυτιληνάκη βραβεύτηκε ο κ. Γιάννης Φιλιππίδης και από τον Αντιπρόεδρο της Forum κ. Θανάση Γιαλούρη βραβεύτηκαν οι κυρίες Μαρία Νικολάου και Ντίνα Νικολάου.