Τα Jam Sessions στη Fuga του Μεγάρου συνεχίζονται με τον σεφ Miles Watson

fuga-katribesis
ΤΕΤΑΡΤΗ, 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Ο Miles Watson, ο σεφ–εμπνευστής της καινοτόμου και δημιουργικής ομάδας των Pure Berlin, θα είναι ο επόμενος πρωταγωνιστής των «Jam Sessions στην Κουζίνα», της σειράς των γαστρονομικών events που πραγματοποιούνται στο Fuga.

Μετά τις σκορδαλιές, τους μπακαλιάρους και τα παραδοσιακά εδέσματα που χορτάσαμε τις προηγούμενες ημέρες, μας περιμένει κουζίνα εμπνευσμένη από τη γερμανική γαστρονομία στη Fuga του Μεγάρου, στο πλαίσιο των Jam Sessions.

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Κατριβέσης θα υποδεχτεί τον chef Miles Watson αυτή την Πέμπτη 28 Μαρτίου για να μας προσφέρουν ένα ξεχωριστό μενού που θα φέρει την υπογραφή και των δύο.

Ο Miles Watson ανήκει, όπως και ο Δημήτρης Κατριβέσης, στη νέα γενιά των σεφ που έχουν ταξιδέψει πολύ, συγκεντρώνοντας εμπειρίες, παρακολουθώντας τις διεθνείς τάσεις και υιοθετώντας πρακτικές όπως την αντιμετώπιση του food waste, την μείωση της κατανάλωσης της ζάχαρης και γενικότερα της υπεύθυνης γαστρονομίας.

Η ομάδα των Pure Berlin στην οποία αποτελεί σεφ-εμπνευστή ο Miles Watson, έγινε γνωστή από την έντονη προσπάθειά της να αναβαθμίσει το προφίλ της γερμανικής κουζίνας σε όλο τον κόσμο, αφού θεωρεί ότι η γερμανική γαστρονομία δεν έχει καταφέρει να περάσει την πραγματική εικόνα και τις δυνατότητές της διεθνώς. Έχοντας ως βάση τους το Βερολίνο, οι Pure Berlin ξεκίνησαν το «κίνημά» τους όπως θέλουν να το αποκαλούν, επαναπροσδιόρισαν ξεχασμένα παραδοσιακά πιάτα και τους έδωσαν μια πιο μοντέρνα εικόνα, προσφέροντας νέες γευστικές εμπειρίες. Για να πετύχουν τον στόχο τους ταξιδεύουν σε μεγάλους γαστρονομικούς προορισμούς σε όλο τον κόσμο παρουσιάζοντας μενού με παραδοσιακά γερμανικά πιάτα που ξεχωρίζουν για τη δημιουργικότητά τους και εκπλήσσουν τους λάτρεις της γεύσης, προσελκύοντας το ενδιαφέρον τους για το νέο, δυναμικό προφίλ της γερμανικής κουζίνας.

Το μενού των δύο σεφ αποτελείται από 8 πιάτα, μέσα από τα οποία εκφράζεται η δημιουργικότητα, ο προσωπικός χαρακτήρας, η καινοτομία στην κουζίνα, τα οποία θα προσφερθούν στα 80 ευρώ το άτομο (προτεινόμενο wine pairing: 20 ευρώ το άτομο).

Info
Fuga
Κόκκαλη 1, Αθήνα
(είσοδος απέναντι από την Αμερικάνικη Πρεσβεία)
210 7242979
στις 28/3