Για πίτες πάμε (και) στο Χαλάνδρι

pie-shop-athens
ΤΕΤΑΡΤΗ, 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Εδώ και περίπου ένα μήνα, το The Pie Shop Athens βρήκε δεύτερη στέγη στο Χαλάνδρι και έτσι η Αθήνα αρχίζει να μοσχοβολάει όλο και περισσότερο φρεσκοψημμένες πίτες μέσα από τις προτάσεις του γάλλου σεφ, Dominique Perrot.

Αν έχετε περάσει από την Βουλής του κέντρου, κατά πάσα πιθανότητα θα έχετε σταματήσει κάποια στιγμή για μια πίτα στο χέρι από το The Pie Shop που μας δίνει την ευκαιρία να δοκιμάσουμε πίτες από όλο τον κόσμο, από τη Νέα Ζηλανδία μέχρι την Τζαμάικα και από τη Γαλλία μέχρι την Τανζανία.

Εκεί, μέσα από τις προτάσεις του γάλλου σεφ, Dominique Perrot, και από συνταγές από όλο τον κόσμο, το The Pie Shop Athens ψήνει κάθε μέρα ατομικές πίτες και τάρτες πολύ ξεχωριστές από αυτές που έχετε στο μυαλό σας.

Στην ίδιο νοοτροπία, για όσους βρίσκονται πιο μακριά από το κέντρο, προς τα βόρεια, το Χαλάνδρι τους δίνει μια ακόμη επιλογή, με ένα ακόμη κατάστημα The Pie Shop Athens, το δεύτερο της… οικογενείας, που φαίνεται να μεγαλώνει γρήγορα.

Η quiche σολομού με άνηθο 

Το κατάστημα του Χαλανδρίου συνεχίζει την καλή δουλειά με αλμυρές και γλυκές χειροποίητες πίτες, με φρέσκα υλικά εποχής, βούτυρο, χωρίς την προσθήκη μειγμάτων, βασισμένες σε αυθεντικές συνταγές από την υφήλιο, για όσους δεν αρκούνται στην τυρόπιτα και τη σπανακόπίτα.

Από ζουμερή lemon pie μέχρι ολόφρεσκη τάρτα με βατόμουρα και κρέμα ζαχαροπλαστικής κι από quiche σολομού με άνηθο μέχρι Tarte au citron, ό,τι πίτα και τάρτα κι αν θελήσετε, γλυκιά ή αλμυρή, θα τη βρείτε εκεί μοσχομυριστή και φρεσκοψημμένη.

Οι πιο περιπετειώδεις θα δοκιμάσουν σίγουρα πίτες από όλο τον κόσμο, όπως amoussas από την Αφρική με φρέσκο μοσχαρίσιο κιμά, πίτα Τανζανίας με μοσχαρίσιο κιμά και τζίντζερ, κορεάτικη πίτα με ντομάτα, τσένταρ, μοτσαρέλα που περιέργως θυμίζει Μεσόγειο, ισπανική hornazo de Salamanca με jamon, chorizo, φιλέτο χοιρινό και ντομάτα και πολλές άλλες.

Νηστίσιμες, χορτοφαγικές και vegan πίτες

Όλα τα παραπάνω, με την εγγύηση του γάλλου σεφ Dominique Perrot που υπήρξε αρχιμάγειρας του γάλλου προέδρου Φρανσουά Μιτεράν, με πολύ μεράκι και μπόλικη φαντασία. Οι πιο… μερακλήδες μπορείτε να απολαύσετε τις πίτες σας με κρασί, αλλιώς σας περιμένουν και διάφορα ροφήματα.

Κι αν νηστεύετε, μην ανησυχείτε. Το The Pie Shop Athens έχει φροντίσει και γι’ αυτό, με νηστίσιμες ή χορτοφαγικές/vegan πίτες, όπως τάρτα veggie με μελιτζάνες, πιπεριές και ντοματίνια, πατατόπιτα με πατάτα, γλυκοπατάτα και μανιτάρια,  κολοκυθόπιτα, χορτόπιτα με σπανάκι, καρότα και άλλες πρασινάδες.

Info
The Pie Shop Athens
Ηρακλείου 3-5, Χαλάνδρι
Bουλής 16, Σύνταγμα 211 4037328