Πάμε για φαγητό στα αγαπημένα μας ιταλικά

frankie
ΠΕΜΠΤΗ, 04 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Μια από τις πιο αγαπημένες κουζίνες των Ελλήνων, η ιταλική, ευτυχώς υπάρχει σε κάθε γωνιά της πόλης, δίνοντάς μας άπειρες επιλογές να την τιμήσουμε. Εμείς επιλέγουμε πέντε από αυτές και σας τις παρουσιάζουμε.

Frankie, Κολωνάκι
Tο Frankie ήρθε από τους δημιουργούς του Nice’n’Easy για να μας ξανασυστήσει την ιταλική κουζίνα σε μια πιο υγιεινή, bio, gluten-free μορφή, για όσους επιθυμούν, με πιάτα που μπορεί να απέχουν από λακτόζη, γλουτένη, αβγά ή ζάχαρη, να έχουν χορτοφαγικό χαρακτήρα κ.ο.κ. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι δεν σερβίρει επιλογές και για τους αμετανόητα κολασμένους λάτρεις της ιταλικής κουζίνας, αλλά σίγουρα στο νέο αυτό στέκι, μπορούν να βρουν όλοι την απόλαυση. Info: Σκουφά 40, Κολωνάκι, 210 3647052. 

Ιταλίδα, Πειραιάς
Σε αυτή την Ιταλίδα από τον Πειραιά θα δοκιμάσετε ιταλική κουζίνα σε ένα πολύ προσεγμένο περιβάλλον με πολυελαίους, καθρέφτες, βιομηχανική χροιά και ανοιχτή κουζίνα με πέτρινο φούρνο. Στη «ζεστασιά» του χώρου απολαύστε οπωσδήποτε το ριζότο Milanese, το οσομπούκο στον ξυλόφουρνο  και αν είστε πιο παραδοσιακοί, τις ιταλικές του πίτσες, μέσα από 13 επιλογές. Οι επιλογές ξεπερνούν τις 100 και στο κρασί, οπότε να είστε έτοιμοι για μεγάλα διλήμματα. Info: Φιλελλήνων 9, Πειραιάς, 210 4292005.

Lollo’s Atene, Χαλάνδρι
Η πίτσα του και η ιταλική κουζίνα έχουν κάνει θραύση στην Αντίπαρο, αλλά πλέον δεν χρειάζεται να περιμένουμε το καλοκαίρι για να τα απολαύσουμε. Αρκεί, μόνο, να πάμε μέχρι το Χαλάνδρι, όπου έχει ανοίξει το Lollo’s Atene. Με πίτσα βγαλμένη από… όνειρο, ψημένη σε ξυλόφουρνο, με ζύμη από εκλεκτά άλευρα που περιμένει περίπου 36 ώρες μέχρι να ωριμάσει, να ψηθεί και να δώσει το ιδανικό αποτέλεσμα παραδοσιακής pinsa romana, αλλά και χειροποίητα ζυμαρικά, όπως και εκλεκτά ιταλικά τυριά και αλλαντικά, το Lollo’s Atene αποτελεί σίγουρα μια στάση στο Χαλάνδρι για όσους θέλουν να εντρυφήσουν στην ιταλική κουζίνα. Info: Εθνικής Αντιστάσεως 3α, Χαλάνδρι, 210 6801040.

Ramino Resto, Γλυφάδα
Σε αποχρώσεις του χάλκινου, μιας και πήρε το όνομά του από το ομώνυμο χάλκινο μαγειρικό σκεύος σε μορφή μπρικιού της γειτονικής χώρας, που προέρχεται από τη λέξη rame (=χαλκός), το Ramino έχει δημιουργήσει ένα πολύ cozy μέρος για φαγητό. Από τον κατάλογό του δεν λείπουν και τα ανεπανάληπτα risotti, με επιλογές όπως με παντζάρι ή λαβράκι σωτέ ή καραβίδες, όπως και οι δροσερές σαλάτες κι αν αγαπάτε το καλό κρασί, η ενημερωμένη με τις καλύτερες ιταλικές ετικέτες κάβα του σίγουρα θα έχει κάτι που θα σας εντυπωσιάσει. Οι λάτρεις της πίτσας θα βρουν επτά διαφορετικές επιλογές, άλλες πιο ιδιαίτερες, κάποιες πιο κλασικές, ενώ εντυπωσιακά είναι και τα θαλασσινά του πιάτα, όπως το χταπόδι carpaccio με φινόκιο και ραπανάκι, με πέρλες από παλαιωμένο βαλσάμικο ξίδι, αλλά και η τσιπούρα all’ aqua pazza, δηλαδή πολύ νόστιμο ζωμό από το ψάρι με λαχανικά και μυρωδικά, με τραγανό σπανάκι. Info: Λεωφ. Δημάρχου Αγγέλου Μεταξά 38, Γλυφάδα, 210 8944430.

Oroscopo, κέντρο
Στην καρδιά της Αθήνας, κοντά στα ξενοδοχεία Hilton και Caravel, το Oroscopo συνδυάζει πάθος για τη μεσογειακή, ιταλική αλλά και ελληνική κουζίνα, όπως και εξαιρετική λίστα κρασιών, η οποία περιλαμβάνει μεγάλη γκάμα ελλήνων παραγωγών. Δοκιμάστε τα γεμιστά κεφτεδάκια με τυρί και πέστο, τα χειροποίητα ραβιόλι και νιόκι, τη σούπα καρότου με πορτοκάλι, το γουρουνόπουλο με ψητά λαχανικά και γενικά μη φοβηθείτε να τολμήσετε στις επιλογές σας, ξεφεύγοντας από τα καθιερωμένα. Info: Οδός Αντήνορος 42-44 Πλατεία Caravel Hotel, Αθήνα, 210 7238567.