Το Ark υποδέχεται την Θεσσαλονίκη και τις γεύσεις της

ark-glufada
ΔΕΥΤΕΡΑ, 08 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Το φεστιβάλ που φέρνει τη βραβευμένη τοπική ελληνική κουζίνα στην Αθήνα αυτή την Πέμπτη έχει καλεσμένη την Θεσσαλονίκη.

Το Symposio at Ark ξεκίνησε στις 24 Ιανουαρίου και θα πραγματοποιθηθεί για 12 Πέμπτες έως και τις 20 Ιουνίου, δίνοντας μεγάλα ραντεβού με την ελληνική κουζίνα. Στόχος του είναι να συγκεντρώσει στην Αθήνα σημαντικούς γευστικούς πρεσβευτές της περιφέρειας και να αποτυπώσει μερικά από τα πιο δυνατά στιγμιότυπα της ελληνικής μαγειρικής σκηνής.

Στο πλαίσιο αυτού του φεστιβάλ, λοιπόν, δώδεκα βραβευμένοι σεφ και δώδεκα εμβληματικά εστιατόρια και ταβέρνες, μας κλείνουν ραντεβού υμνώντας τις καλύτερες όψεις της ελληνικότητας με τοπική σφραγίδα, μέσα από έντεκα διαφορετικά μενού όπου η παράδοση συναντά την καινοτομία και το συναίσθημα την τεχνική.

Γι’ αυτές τις 12 Πέμπτες, βραβευμένα εστιατόρια και σεφ της περιφέρειας θα έρχονται στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στο εστιατόριο Ark, στη Γλυφάδα. Σε κάθε μία από αυτές τις βραδιές θα μας δοθεί η δυνατότητα να δοκιμάσουμε αντιπροσωπευτικά πιάτα από τα 12 εστιατόρια σαν να κάναμε ένα γαστρονομικό ταξίδι στην περιοχή τους, στην τοπική τους κουζίνα, και θα γνωρίζουμε από κοντά τον σεφ που κρύβεται πίσω από τις γευστικές δημιουργίες που δοκιμάζουμε.

Ο σεφ Σωτήρης Ευαγγέλου

Αυτή την Πέμπτη 11/4, σειρά έχει η Θεσσαλονίκη και το Salonica Restaurant & Bar με τον πολυβραβευmένο σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου. Πρόκειται για το εστιατόριο του ανακαινισμένου «Makedonia Palace», σημείο αναφοράς για τη Θεσσαλονίκη.

Το μενού της ημέρας περιλαμβάνει welcome drink, πρώτο πιάτο αγιορείτικη ψαρόσουπα με ταρτάρ από ψάρι ημέρας, δεύτερο πιάτο με ανοιχτό λαχανοντολμά με θαλασσινά «αυγολέμονο», τρίτο πιάτο με αρνάκι στη γάστρα με μελιτζάνες χουνκιάρ και επιδόρπιο μπάλα σοκολάτας με μακεδονικό χαλβά και κουκουνάρι και επιδόρπιο κρασί Vino dell'Amore Petalo Moscato.

Κλείστε άμεσα τη θέση σας γιατί είναι περιορισμένες και ετοιμαστείτε για σαλονικιώτικη βραδιά… αλλιώς.

Info
Ark
Γρηγορίου Λαμπράκη 2, Γλυφάδα
www.symposioatark.gr
210 8948882
11/4 στις 21.00
39 ευρώ/άτομο