Πέντε μέρη στην Αθήνα για παρεΐστικους μεζέδες

mezedes-mezedopoleio
ΠΕΜΠΤΗ, 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Λίγα προβλήματα δεν μπορεί να νικήσει μια καλή παρέα και ένα τραπέζι γεμάτο μεζέδες. Πάρτε λοιπόν την παρέα και βάλτε πρώτη για κάποιο από τα παρακάτω αγαπημένα μεζεδοπωλεία της πόλης.

Σεϋχέλλες, Κεραμεικός
Για τις πιο… ταξιδιάρες ψυχές, οι Σεϋχέλλες στον Κεραμεικό μπορεί να βρίσκονται σε ένα δρόμο που σίγουρα δεν θυμίζει άνοιξη ή καλοκαίρι, αλλά έχουν φέρει το δικό τους τροπικό κλίμα στο γκρίζο του κέντρου. Πρόκειται για ένα μεζεδοπωλείο όνομα και πράγμα, με μια μικρή ξύλινη ταμπέλα που αναγράφει «Σεϋχέλλες, πρώην Μπαχάμες» από το παλιό καφενείο του κυρ Γιάννη, το οποίο έχει μπει στα 100 καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας για το 2017, σύμφωνα με το restaurant 100. Όσοι δεν το έχετε επισκεφτεί ακόμη, σπεύσατε και δοκιμάστε τους λιγουρευτούς μεζέδες του, όπως τους γιαουρτοκεφτέδες, την καπνιστή μελιτζάνα με ταχίνι και καραμελωμένη ντομάτα, το καλτσούνι με φέτα, χόρτα και μυρωδικά, χωρίς να παραλείψετε τις ξακουστές παπαρδέλες με καβουρμά, για τις οποίες φημίζεται. Info: Κεραμεικού 49, Αθήνα, 211 1834789, από 15-20 ευρώ.

Η αυλή του Ζήκου, Γαλάτσι
Το δημοφιλές, πλέον, μεζεδοπωλείο του Γαλατσίου, φημίζεται τόσο για τη διακόσμησή του –η οποία είναι από τις πιο ιδιαίτερες που έχετε δει σε μεζεδοπωλείο- όσο και για τους μεζέδες του, τους οποίους θα απολαύσετε στο ιδιαίτερο κλίμα του μαγαζιού, με το φιλικό προσωπικό πάντα στη διάθεσή σας. Μπουγιουρντί, λουκουμάδες με χαλούμι, φέτα και δυόσμο, παστουρμαδοπιτάκια, κολοκυθάκια τηγανητά είναι μερικές μόνο από τις επιλογές της παρέας που υπόσχονται μια γευστική και απολαυστική βραδιά. Διαβάστε την εμπειρία μας στην Αυλή του Ζήκου εδώInfo: Λεωφ. Βεΐκου 85, Γαλάτσι, 210 2220800, από 15-20 ευρώ.

Τζίτζικας και Μέρμηγκας, Σύνταγμα
Με καταστήματα σε Σύνταγμα, Πατήσια, Χαλάνδρι και Κηφισιά, ο Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας έχει πιάσει στρατηγικά μέρη της πόλης με στόχο να μην αφήσει κανέναν Αθηναίο παραπονεμένο. Με ιστορία που κρατεί από το 1995, όταν άνοιξε το πρώτο μεζεδοπωλείο στα Πατήσια, ο Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας προσφέρει εκλεπτυσµένες γεύσεις της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας με τις αγνές πρώτες ύλες της ελληνικής υπαίθρου, αλλά και µε προχωρημένη φιλοσοφία πάνω στην ελληνική παράδοση. Δοκιμάστε τυρολουκουμάδες με μαρμελάδα ντομάτας, μιλφέιγ λαχανικών, τριλογία μανιταριών και συνδυάστε τα με κρεατικά ή θαλασσινά, αναλόγως τα κέφια. Info: Σύνταγμα - Μητροπόλεως 12-14, 210 3247607, Χαλάνδρι - Αγ. Γεωργίου & Αισχύλου 26, 210 6810529, Κηφισιά Δροσίνη 12, 2106230080, Άνω Πατήσια - Πλατεία Παπαδιαμάντη 4, 210 223237.

Επί τω λαϊκώτερον, Πατήσια
Βρίσκεται στα σύνορα Γαλατσίου και Πατησίων, αλλά συγκεντρώνει κόσμο από όλη την Αθήνα, με τους τουρίστες να μη λείπουν από την πελατεία του, παρ’ όλο που δεν βρίσκεται στο τουριστικό κέντρο της πόλης. Πρόκειται για ένα προσεγμένο μεζεδοπωλείο, όπου μπορείτε να απολαύσετε και ζωντανή μουσική Παρασκευή και Σάββατο βράδυ και Κυριακές μεσημέρι, αν θέλετε να το «ρίξετε έξω», και πλούσιους ελληνικούς μεζέδες με χύμα κρασί. Info: Αγίας Λαύρας 12, 210 2111887, από 13 ευρώ/άτομο.

Σαραντατρίο, Νέος Κόσμος
Ό,τι πρέπει για ανοιξιάτικες συγκεντρώσεις με φίλους στην πίσω αυλή του με το χαλίκι και την «χίπικη ατμόσφαιρα» το Σαραντατρίο μπορεί να βρίσκεται ανάμεσα σε συνεργεία και καταστήματα ανταλλακτικών, αλλά έχει στήσει τον δικό του πολύχρωμο και γευστικό μικρόκοσμο στον Νεό Κόσμο. Δοκιμάστε τον καβουρμά με τα αυγά, το φρέσκο λουκάνικο, το καπνιστό χέλι σχάρας και οπωσδήποτε την αλιάδα με φιστίκι Αιγίνης. Διαβάστε την εμπειρία μας στο Σαραντατρίο εδώInfo: Αμβροσίου Φραντζή 43, 2130263347.