Fine Mess: πώς συνδυάζεται ένα smokehouse με fine dining

fine-mess
ΔΕΥΤΕΡΑ, 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Άνοιξε στη Σκουφά μέσα στον Μάρτιο και προσπαθεί να πετύχει ένα δύσκολο εγχείρημα συνδυασμού fine dining και smokehouse. Εξού και το “Fine Mess” που... κάπως μας ιντριγκάρει.

Στο σημείο που κάποτε βρίσκονταν τα «Τρία Γουρουνάκια», πλέον επικρατεί ένα… εκλεπτυσμένο «χάος», όπως το φαντάστηκαν οι ιδιοκτήτες Παυλίνα Θανοπούλου, ο Κωστής και Διονύσης Μπαστιάς σε συνεργασία με την σεφ Έλενα Καπέρδα έπειτα ένα μεγάλο ταξίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες που έκαναν πριν χρόνια. Το Fine Mess ουσιαστικά στεγάζει πλέον την ιδέα τους για ένα χώρο όπου θα μπορεί κάποιος να δοκιμάσει low & slow BBQ εμπνευσμένο από τον Αμερικάνικο Νότο, αλλά με μια εκλεπτυσμένη εσάνς από fine dining, με πιο επίσημα και προσεγμένα πιάτα. Κι όλα αυτά σε έναν ευρύχωρο, μίνιμαλ χώρο σε ανοιχτούς τόνους με λιτή διακόσμηση, που βγάζει μια χαλαρότητα.

Τι ακριβώς θα βρείτε στο μενού του, λοιπόν; Από slow smoked Black Angus brisket, μέχρι μπέργκερ καπνιστό σε δρυ κι από σπιτικά νιόκι κολοκύθας, μέχρι slow-smoked spare ribs, οι επιλογές είναι πολλές, ποιοτικές και… καπνιστές, συνδυάζοντας comfort και fine dining. Με δικές τους σάλτσες, με εμπνευσμένα συνοδευτικά όπως η κρέμα καπνιστών φασολιών και με ένα “socialize” μενού με side dishes για τη μέση, όπως οι τριπλοτηγανισμένες πατάτες με πιπέρι και αρωματισμένο με βότανα βούτυρο, το καπνιστό μπρι με μύρτιλα και ντρέσινγκ τρούφας, αλλά και το Gentleman’s Mac που είναι η δική τους οπτική πάνω στο κλασικό mac’n’cheese με crème fraîche, τσένταρ ωρίμανσης, βότανα και καψαλισμένες άκρες από brisket σε whiskey ντρέσινγκ, το Fine Mess σίγουρα ιντριγκάρει τους λάτρεις του πειραματισμού.

Από το bar δεν λείπουν και τα aperitivo, τέσσερα στον αριθμό, από τον mixologist Ανδρέα Αβραμίδη, με 6 επιλογές ιδιαίτερων finger food να τα συνοδεύουν, όπως και τα κοκτέιλ, Old-fashioned και Signature για τους πιο… μερακλήδες.

Και για τελείωμα δεν λείπουν τα επιδόρπια: chocolate bon bon με πικρή σοκολάτα και γέμιση μάνγκο-passion fruit, νεοϋορκέζικο cheesecake με βάση από πεκάν και ψητά κεράσια και ροδάκινα με crumble αμυγδάλου και παγωτό αλμυρής καραμέλας.

“When you think everything is a total Mess, eat here and everything is gonna be Fine!” είναι το μότο του και αν μη τι άλλο, μας προκαλεί να το δοκιμάσουμε.

Info
Fine Mess
Σκουφά 73, Κολωνάκι, Αθήνα
211 1155725
από 20 ευρώ lunch και 30 ευρώ dinner