Πάμε για πασχαλινά ψώνια σε πέντε γλυκά μέρη της Αθήνας

fusis
ΠΕΜΠΤΗ, 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023

Αν δεν έχετε ψωνίσει ακόμη τσουρέκια και σοκολατένια αυγά για το βαφτιστήρι σας, αν στην κουζίνα δεν είναι μόνιμα ανοιχτό ένα κουτί με πασχαλινά κουλουράκια για να τσιμπολογάτε όποτε περνάτε από εκεί, αν δεν έχετε ένα σοκολατένιο αυγό να σας περιμένει να το ξετυλίξετε, τότε μάλλον ήρθε η ώρα να κάνετε μια επίσκεψη στα παρακάτω.

Φύσις, Αγία Παρασκευή
Στο ζαχαροπλαστείο Φύσις στην Αγία Παρασκευή, θα βρείτε μίνι σοκολατένια ζωάκια γάλακτος και υγείας, όπως και σοκολατένιους λαγούς και κότες σε κανονικό μέγεθος για να τα ευχαριστηθείτε. Οι λάτρεις του τσουρεκιού δύσκολα θα μπορέσουν να αντισταθούν στο γεμιστό πασχαλινό τσουρέκι με χειροποίητη πραλίνα φουντουκιού και επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος, ενώ οι πιο παραδοσιακοί θα γεμίσουν τις σακούλες τους με πασχαλινά κουλουράκια μαστίχας με άρωμα φυσικής μαστίχας Χίου και φρέσκο βούτυρο, αλλά και κουλουράκια βανίλιας, που βγαίνουν και χωρίς γλουτένη. Κι αν θέλετε να κάνετε και την καλή σας εορταστική πράξη, μπορείτε να επιλέξετε τα σοκολατένια αυγά με παιχνίδι για την Κιβωτό του Κόσμου. Info: Λεωφόρος Μεσογείων 450, 210 6090740.

Βάρσος, Κηφισιά
Στον Βάρσο της Κηφισιάς είναι γνωστό ότι θα βρείτε τα γλυκά ενός παλιού ζαχαροπλαστείου και μάλλον είναι λίγοι αυτοί που δεν έχει τύχει να γευτούν ποτέ το τσουρέκι του, την κρέμα σοκολάτα του, το γαλακτομπούρεκο κ.ο.κ. Περάστε από εκεί μια βόλτα για να πάρετε τσουρέκι με πλούσια ζύμη, εξαιρετικά αφράτο, χωρίς μαχλέπι και μυρωδάτα, φουρνιστά κουλουράκια που θα σας παρασύρουν. Info: Κασσαβέτη 5, Κηφισιά, 210 8012472.

Κωνσταντινίδης σε όλη την Αθήνα
Με ένα κατάστημα κοντά μας όπου κι αν βρισκόμαστε, από Γουδή και Αγία Παρασκευή μέχρι Σύνταγμα και Άλιμο, η αλυσίδα αυτή ζαχαροπλαστείων πρωταγωνιστεί και αυτό το Πάσχα με παραδοσιακές γεύσεις και νοσταλγικές πασχαλινές μυρωδιές. Το πολίτικο τσουρέκι των ζαχαροπλαστείων είναι φτιαγμένο σύμφωνα με τη μοναδική συνταγή του κ. Λάζαρου Κωνσταντινίδη, ιδρυτή της εταιρείας το 1920, με φρέσκο βούτυρο, μαχλέπι, άρωμα της μαστίχας και παραδοσιακή ζύμη. Παραδοσιακό, γεμιστό με πραλίνα φουντουκιού και επικάλυψη σοκολάτας ή γεμιστό με πατέ κάστανο και επικάλυψη λευκής σοκολάτας, όποια και αν είναι η αγαπημένη σας γεύση, σας περιμένει για να στολίσει το πασχαλινό σας τραπέζι. Τις γλυκές πασχαλινές προτάσεις συμπληρώνουν τα παραδοσιακά μυρωδάτα σμυρναίικα κουλουράκια, καθώς και τα ευφάνταστα σοκολατένια αυγά σε μοναδικά σχέδια, φτιαγμένα με σοκολάτα υγείας και σοκολάτα γάλακτος, που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους. Info: www.konstandinidis.com

Désiré, Κολωνάκι
Μετρά ήδη 57 χρόνια ζωής στο κέντρο της Αθήνας, στο Κολωνάκι, και είναι από τα λίγα παραδοσιακά καταστήματα (με εργαστήριο που λειτουργεί στον ίδιο χώρο), που συνδυάζει το παλιό γαλλικό στυλ με τα παραδοσιακά γλυκά. Από την ποικιλία των γλυκών του δεν λείπουν και τα ολόφρεσκα σοκολατένια αβγά σε διάφορα σχέδια και πάντα με την εγγύηση ποιότητας του ζαχαροπλαστείου. Κι αν θέλετε, προτού φύγετε για το σπίτι, μπορείτε να χαλαρώσετε στον ξεχωριστό χώρο του, για να απολαύσετε τον καφέ σας, καθώς και να δοκιμάσετε τα παραδοσιακά του γλυκά. Info: Δημοκρίτου 6, Κολωνάκι, 210 3632333.

Αφοί Ασημακόπουλοι, Εξάρχεια
Δεν περνάει γιορτή που να μην περάσουμε από το ζαχαροπλαστείο των Αφών Ασημακόπουλοι για να πάρουμε τα εποχιακά γλυκά. Το θρυλικό αυτό ζαχαροπλαστείο βρίσκεται στη Νεάπολη Εξαρχείων και δεν έχει σταματήσει από το 1915 να «γλυκαίνει» την πόλη. Κάθε Πάσχα θα βρείτε εκεί όλα τα πασχαλινά καλούδια, από τσουρέκια και κουλουράκια, μέχρι πασχαλινά αυγά, λαγουδάκια, κοκοράκια κ.ο.κ. για μικρούς και μεγάλους. Εκεί θα βρείτε και το γνωστό, μυρωδάτο τσουρέκι από την κλασική πολίτικη συνταγή, με τρίμμα μαχλεπιού και φρέσκο βούτυρο δικής τους παραγωγής. Info: Χαριλάου Τρικούπη 82, Νεάπολη, Εξαρχείων.