Έχετε δοκιμάσει κρασί Game of Thrones;

game-of-thrones-wine
ΤΡΙΤΗ, 07 ΜΑΙΟΥ 2019

Χάρη στον καταξιωμένο οινοπαραγωγό Bob Cabral, οι οπαδοί της σειράς μπορούν τώρα να απολαύσουν τα επίσημα κρασιά που ενσωματώνουν το πνεύμα της σειράς και των χαρακτήρων της, ακριβώς όπως οι αγαπημένοι τους χαρακτήρες κάνουν συχνά στην οθόνη.

Ο Tyrion Lannister έχει πει στον Jon Snow, «όλα είναι καλύτερα με το κρασί στην κοιλιά» και όπως αποδεικνύεται, οι άνθρωποι πίσω από το Game of Thrones της HBO πιστεύουν γενικότερα σε αυτό!

Η HBO συνεργάστηκε πρώτα με το Vintage Wine Estates (VWE) και τον Cabral το 2017 για να δημιουργήσει ένα σύνολο κρασιών για το Game of Thrones. Η επιλογή αυτή περιελάμβανε ένα Chardonnay, ένα Cabernet Sauvignon, ένα ερυθρό μείγμα και αργότερα ένα Pinot Noir, το οποίο προστέθηκε στη συλλογή το 2018.

«Το οινοποιείο Vintage Wine Estates και εγώ παρουσιάσαμε μερικά αρχικά blends κρασιού στην HBO για να διευκολύνουμε τις συζητήσεις συνεργασίας σε αυτό το πρόγραμμα», λέει ο Cabral στο Fox News. «Μόλις  βρεθήκαμε όλοι από κοντά και δοκιμάσαμε τα μίγματα, η συμφωνία κλείστηκε γρήγορα. Η HBO και οι οινοπαραγωγοί της VWE, με τους οποίους εργάζομαι άμεσα, είναι ιδανικοί συνεργάτες».

Ο Cabral μπόρεσε να συνδυάσει το πάθος του για το Game of Thrones με το πάθος του για το κρασί και ο ενθουσιασμός του είναι φανερός όταν αποκαλύπτει την έμπνευσή του για το σετ. «Σε γενικές γραμμές, η έμπνευση για κάθε εμφιάλωση ήταν τα βασίλεια της σειράς. Ξεκινώντας από το βορειότερο (οίκος του Winterfell), οραματιζόμουν πολύ πιο έντονα κόκκινα, όπως το Napa Cabernet Sauvignon και το Central Coast Red Blend», εξηγεί ο Cabral. «Οι κάτοικοι σε αυτά τα βασίλεια θα έτρωγαν περισσότερο κρέας, ρίζες, λαχανικά -γενικότερα, πιάτα με ισχυρότερες γεύσεις».

MJ WICKHAM

Ο Cabral, που στο παρελθόν έχει αναδειχθεί από το Wine Enthusiast ως «παραγωγός κρασιού της χρονιάς», αποκάλυψε επίσης ότι η έμπνευσή του για το Oregon Pinot Noir και το Central Coast Chardonnay ήταν τα νότια βασίλεια της σειράς. «Τα κρασιά αυτά δημιουργήθηκαν για να απευθύνονται σε ένα ευρύ φάσμα καταναλωτών -που σημαίνει μαλακότερες τανίνες στα κόκκινα και καλύτερη οξύτητα στα Chardonnay για να κρατηθούν τα κρασιά φρέσκα και ζωντανά», λέει ο Cabral.

Η Nikki McCutcheon, sommelier και beverage director στο TAO Group, πρόσθεσε ότι κάθε οίνος Game of Thrones θα μπορούσε εύκολα να συνδυαστεί με τους χαρακτήρες της σειράς, καθώς και με τις περιοχές του. Για παράδειγμα, η McCutcheon αποκαλύπτει ότι η Arya Stark ενσαρκώνει περισσότερο το Chardonnay. «Το Chardonnay είναι γνωστό ως το «σταφύλι χαμαιλέοντας, η ποικιλία χαμαιλέοντας». Αναπτύσσεται σε όλο τον κόσμο και οπουδήποτε και αν μεγαλώσει, υιοθετεί τα χαρακτηριστικά της περιοχής ή του terroir», εξηγεί η McCutcheon. «Νομίζω ότι η Arya Stark μοιάζει πολύ με αυτό το κρασί: είναι το κορίτσι με πολλά πρόσωπα».

Το κόκκινο blend φτιάχνεται κυρίως από Petite Sirah και Zinfandel - ένας πολύπλοκος συνδυασμός σύμφωνα με την McCutcheon, ταιριάζει στον χαρακτήρα της Daenerys Targaryen. «Το κόκκινο μείγμα είναι πραγματικά περίπλοκο, όπως η Daenerys που έχει πολλά να κάνει. Είναι τολμηρό, είναι ισχυρό. Είναι ένα πολύ καλό κρασί», λέει η McCutcheon.

Ο Cabral αναφέρει στην Fox News ότι ο αγαπημένος χαρακτήρας του είναι στην πραγματικότητα η Daenerys. «Μου αρέσει πολύ ο χαρακτήρας της Daenerys Targaryen, καθώς είναι τόσο ισχυρή και αδίστακτη όσο είναι εκπληκτικά όμορφη».

Ο Cabral προσθέτει επίσης ότι αν μπορούσε να δημιουργήσει ένα άλλο κρασί Game of Thrones, σκόπευε να φτάσει σε ένα που θα αντιπροσωπεύει το σύνολο του Westeros.

«Θα ήθελα να φτιάξω ένα κόκκινο μείγμα από επτά από τις αγαπημένες μου κόκκινες ποικιλίες κρασιού για να εκπροσωπώ τα Επτά βασίλεια. Ίσως ονομάζεται Westeros Red ή Baratheon Red».

Πηγή: www.krasiagr.com