Το Summer Senses ενώνει δυνάμεις με τη Galazia Hytra κι εμείς γευτήκαμε το αποτέλεσμα

galazia-hytra-summer-senses
ΠΕΜΠΤΗ, 02 ΜΑΙΟΥ 2019

Το καλοκαίρι στην Πάρο, φέτος, θα είναι διαφορετικό, με το ξενοδοχείο Summer Senses να μπαίνει σε πλήρη λειτουργία την πρώτη ημέρα του καλοκαιριού και να υπόσχεται να διεγείρει όλες μας τις αισθήσεις. Δεν ξέρουμε για τις υπόλοιπες, αλλά όσον αφορά τη γεύση μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε, μετά τη δοκιμή των πιάτων που θα σερβίρει το καλοκαίρι στη Galazia Hytra.

Η πιο αγαπητή εποχή του χρόνου είναι πλέον πολύ κοντά και την 1η Ιουνίου η Πάρος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το μεγαλύτερο 5* ξενοδοχειακό της συγκρότημα, το Summer Senses. Το πολυτελές ξενοδοχείο που θα δώσει έμφαση στη διέγερση των πέντε αισθήσεων και στην απόλυτη βίωση του ελληνικού καλοκαιριού μέσα από αυτές, σε μια ολιστική εμπειρία διακοπών, θα υποδεχτεί το καλοκαίρι ανανεώνοντας, μεταξύ άλλων, τον γαστρονομικό χάρτη των Κυκλάδων χάρη στη συνεργασία με το εστιατόριο Hytra.

Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην περιοχή Μάρπησσα και αποτελεί μια ξενοδοχειακή μονάδα 5*, όπου τα αρώματα των Κυκλάδων, ο ήχος των κυμάτων, η μαγική θέα στη θάλασσα του Αιγαίου, η χαρακτηριστική κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική και η επαφή με τη γη της Πάρου συνεπαίρνουν τις αισθήσεις με την κορύφωση να έρχεται σε εκείνη της Γεύσης με τα πιάτα του εστιατορίου Galazia Hytra που θα συντροφεύουν τα βράδια των επισκεπτών του ξενοδοχείου.

Το νέο ξενοδοχείο της Πάρου, Summer Senses, που θα συνεργαστεί με την Galazia Hytra για καλοκαιρινά, γαστρονομικά ταξίδια

Παιδί του βραβευμένου με αστέρι Michelin εστιατορίου Hytra, που φέτος συμπληρώνει 15 χρόνια στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας, και μέλος του Ομίλου Τραστέλη που διαθέτει μερικά από τα σημαντικότερα εστιατόρια της χώρας, η Galazia Hytra φεύγει για πρώτη φορά εκτός Αττικής σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για τον προορισμό της Πάρου.

Η ομάδα του εστιατορίου Galazia Hytra ταξιδεύει στο νησί φέρνοντας μαζί της μοναδικές συνταγές που πρεσβεύουν τη δημιουργική ελληνική κουζίνα. Κλασικές συνταγές που αναδεικνύονται σε σύγχρονα πιάτα μέσα από μοντέρνες τεχνικές και εξαιρετική πρώτη ύλη, το εστιατόριο σίγουρα θα αποτελέσει ένα από τα δυνατά χαρτιά του ξενοδοχείου, ικανό να το μετατρέψει σε γαστρονομικό προορισμό.

Εμείς δοκιμάσαμε κάποια από αυτά, στο εστιατόριο Hytra, προσπαθώντας όσο γίνεται να πάρουμε μια πρώτη γεύση από το concept και τη φιλοσοφία του εστιατορίου, αλλά και του ξενοδοχείου.

Η αγαπημένη μας κακαβιά, με αέρα... 5 αστέρων

Τα πιάτα ήταν όλα με έντονο το ελληνικό στοιχείο, καμωμένα από τον πλούτο της ελληνικής γης, βγάζοντας αέρα καλοκαιριού και βάζοντάς μας αμέσως στο κλίμα διακοπών, με τα ψάρια και τα θαλασσινά να πρωταγωνιστούν. Η αρωματισμένη με σαφράν αχνιστή κακαβιά σε μια εξελιγμένη έκδοση με κρεμμυδάκι τουρσί και λάδι βασιλικού ήταν πολύ νόστιμη και ιδανική για μετά τα… ξενύχτια του καλοκαιριού, ενώ η ανάμεικτη σαλάτα με σπαράγγια και μανούρα Σίφνου που ακολούθησε ήταν άκρως δροσερή και καλοκαιρινή. Η κάππαρη μας έφερε γεύση από Κυκλάδες και καλοκαίρι στο πιάτο με την κινόα, σε έναν ελαφρύ συνδυασμό, ενώ οι γαρίδες με κρέμα αβοκάντο, πιπεριές τσίλι, ντομάτα και κόλιανδρο ήταν μια από τις πιο νόστιμες ιδέες που δοκιμάσαμε, όσο πικάντικη έπρεπε, θαλασσινή και ιδιαίτερη.

Οι γαρίδες με κρέμα αβοκάντο ήταν από τα πιο νόστιμα πιάτα του γεύματος

Μια ξεχωριστή, κρεμώδης ταραμοσαλάτα συνόδευε την παλαμίδα και τα φασολάκια σε έναν συνδυασμό που μπορούμε εύκολα να τον φανταστούμε μια καλοκαιρινή βραδιά στην Πάρο και η σουπιά που ακολούθησε έκλεψε την παράσταση μαζί με τη φάβα, το αϊβάρ και το σπανάκι, συνδυάζοντας εναλλαγές σε γεύσεις και υφές σε κάθε μπουκιά.

Το ριγανάτο χταπόδι με πατάτες και αγκινάρα τουρσί είχε την οξύτητα που έπρεπε συνδυάζοντας γη και θάλασσα, ενώ η τσιπούρα με αλμυρίκια, ντομάτα και ελιές, αλλά και το λαβράκι με κριθαρότο από άγριο μάραθο με ένα ανεπαίσθητο άρωμα γλυκάνισου, έβγαζαν έντονο το ελληνικό στοιχείο του καλοκαιριού.

Ανάμεσα σε όλα αυτά τα αρώματα θάλασσας, κατέφτασε και ένα τρυφερό μοσχάρι Hunkiar με πουρέ μελιτζάνας και γραβιέρα Κρήτης δίνοντας μια καλή επιλογή και στους δεινούς κρεατοφάγους.

Το δροσερό παρφέ αμύγδαλο με σορμπέ κορόμηλο και φουντούκια

Από τα επιδόρπια, το παρφέ αμύγδαλο με σορμπέ κορόμηλο και φουντούκια ήταν πιο δροσερό, αλλά την καρδιά μας έκλεψε το cremeux σοκολάτας με μήλο, φουντούκια και παγωτό καραμέλα, συνδυάζοντας τον απόλυτο πειρασμό καραμέλας-σοκολάτας.

Η αλήθεια είναι ότι ο Απρίλιος δεν κατάφερε να μας βάλει σε mode καλοκαιριού, αλλά οι γεύσεις που δοκιμάσαμε από τη Galazia Hytra, το πέτυχαν μέσα σε μερικές ώρες. Σε απόλυτη αρμονία με τις αξίες του εστιατορίου Hytra, όπως αναφέρει και ο κ. Πάνος Πανταζόπουλος, Managing Director της HIP.Hospitality, εταιρείας διαχείρισης του ξενοδοχείου και ιθύνων νους της συνεργασίας, το Summer Senses της Πάρου μάλλον δεν αστειεύεται όταν λέει ότι θα αναστατώσει τις αισθήσεις μας. Το μενού που ετοίμασε η Galazia Hytra για το καλοκαίρι που έρχεται είναι σίγουρα από αυτά που ανεβάζουν επίπεδο τις διακοπές μας και προστίθενται στις καλοκαιρινές αναμνήσεις μας. Όσοι προγραμματίζετε πέρασμα από την Πάρο φέτος, βάλτε το στο πρόγραμμα κάπου ανάμεσα στις ξέγνοιαστες βουτιές και τα δροσερά, παιχνιδιάρικα κοκτέιλ.

Info
https://www.summersenses.gr/

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ