Πώς ήταν το φαγητό στην αρχαία Ελλάδα;

antzela-gkerekou
ΤΡΙΤΗ, 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Ένα ταξίδι-μύηση πραγματοποιήθηκε με οδηγό την Άντζελα Γκερέκου στο εστιατόριο Dionysos Zonar's, με στόχο την παρουσίαση της τέχνης της γαστρονομίας, όπως ήταν πριν χιλιάδες χρόνια στην αρχαία Ελλάδα.

Η ελληνίδα ηθοποιός και πολιτικός, Άντζελα Γκερέκου, έχει εκφράσει πολλές φορές την αγάπη της για τον ελληνικό κόσμο κατά την περίοδο της αρχαιότητας, σε όλες του της εκφάνσεις. Γι' αυτό και επέλεξε να μελετήσει και να μοιραστεί μαζί μας εκτός από την ιστορία και τη φιλοσοφία της εποχής, τα ήθη και έθιμα, αλλά και τις στιγμές της καθημερινής ζωής και του γαστρονομικού πλούτου της εποχής μέσα από το νέο της εγχείρημα.

Πιστεύοντας βαθιά ότι δεν μπορεί να υπάρξει μέλλον χωρίς την γνώση της ιστορίας μας, βάζει προσωπικό στοίχημα να μας γνωρίσει με την τέχνη της γαστρονομίας στην Αρχαία Ελλάδα, απαντώντας σε διάφορα ερωτήματα, μέσα από ένα project βιωματικής εμπειρίας: Ποια ήταν η διατροφή στην αρχαία Ελλάδα; Ποια ήταν η σημασία της; Ποιες οι διατροφικές συνήθειες των αρχαίων Ελλήνων; Μέσα σε ποια ατμόσφαιρα πραγματοποιούνταν τα συμπόσια; Και ποια η σχέση τους με τη μουσική και το χορό;

Ένα τέτοιο δείγμα Αρχαίου Ελληνικού Δείπνου παρουσίασε πριν λίγες μέρες για λίγους καλούς φίλους στο εστιατόριο Dionysos Zonar's. Γευστικές προσεγγίσεις, ειδικά σχεδιασμένα πιάτα με πρωτογενή υλικά, με συνοδευτικά ποτά, γλυκά και φρούτα που έρχονται κατευθείαν από τα γεύματα, τα δείπνα και τα συμπόσια στην Αρχαία Ελλάδα, με τη συνοδεία μουσικής αλλά και χορευτικές επιδείξεις συνθέτουν τον βασικό κορμό της γαστρονομικής πρότασης της.