Η Κουρδιστή Μαϊμού στου Ψυρρή μάς πάει στον γύρο του κόσμου

kourdisti-maimou
ΔΕΥΤΕΡΑ, 06 ΜΑΙΟΥ 2019

Άνοιξε επίσημα μέσα στον Απρίλη και συνδυάζει τρία αγαπημένα μας πράγματα: το φαγητό, τη μουσική και τα ταξίδια σε ένα ιδιαίτερο bistro colonial.

Εκεί που κάποτε συναντούσαμε το ιταλικό εστιατόριο Cosa Nostra, πλέον μια Κουρδιστή Μαϊμού έχει πάρει τη θέση του, η οποία έχει βαλθεί να μας ταξιδέψει μέσα από γεύσεις, κοκτέιλ, μουσικές και την έθνικ ατμόσφαιρα που έχει δημιουργήσει σε όσο περισσότερα μέρη του κόσμου γίνεται.

Με διακόσμηση που φανερώνει την αγάπη για ταξίδια του Μιχάλη Τάσση -ο οποίος ονόμασε το νέο στέκι έτσι από το ομώνυμο παλαιοπωλείο- με χειροποίητα χαλιά, φυτά, ξύλινους πάγκους, βαλίτσες, βαλσαμωμένα ζώα και στοιχεία από διάφορα μέρη του πλανήτη, το νέο bistro colonial στου Ψυρρή μας ανοίγει την πόρτα σε έναν διαφορετικό κόσμο, που φέρνει κοντά διάφορες γωνιές του.

Από τα κοκτέιλ, μέχρι το μενού και τις μουσικές, όλα είναι «ταξιδιάρικα» και όπως καταλαβαίνετε τα πιάτα του θα σας πάνε από την Ιαπωνία μέχρι την Ιταλία και από την Τουρκία μέχρι την Κίνα, με κάποιες πιο κλασικές και συντηρητικές επιλογές από το Cosa Nostra, όπως η πίτσα, να μην λείπουν.

Χουνκιάρ μπεγιερντί, «καλαμάκι του Κιότο» σε στιλ yakitori, ρύζι Ινδοκίνας με γαρίδες και λαχανικά και σνίτσελ «Χιροχίτο» είναι μερικά μόνο από τα πιάτα που μπορείτε να δοκιμάσετε, ενώ και στα κοκτέιλ η κατάσταση είναι ανάλογη, αφού σας περιμένει ιδιαίτερη φαντασία και μπορείτε να τα συνδυάσετε με καντονέζικα ορεκτικά, συνεχίζοντας το ταξίδι σας.

Καλά ταξίδια, λοιπόν!

Info
Κουρδιστή Μαϊμού
Αγίας Θέκλας 5, Μοναστηράκι
210 3310900