Σε ποια εστιατόρια θα βρούμε φαγητό χωρίς γλουτένη;

salata-solomos
ΠΕΜΠΤΗ, 09 ΜΑΙΟΥ 2019

Για κάποιους, η αποχή από τη γλουτένη πραγματοποιείται στο πλαίσιο της τάσης της εποχής. Για άλλους γίνεται για λόγους υγείας, αφού η κοιλιοκάκη αποτελεί μια σοβαρή κατάσταση κατά την οποία η αποχή από τη γλουτένη είναι επιβεβλημένη. Σε αυτές τις περιπτώσεις, μάλιστα, τα εστιατόρια που διατείνονται ότι είναι gluten-free πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικά και ελεγμένα, ώστε να μην υπάρχει ούτε ίχνος γλουτένης στο πιάτο κάποιου που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα. Όποιος κι αν είναι ο λόγος, το καλό είναι ότι οι επιλογές είναι αρκετές και όποιος αποφασίσει ή χρειάζεται να μην καταναλώνει γλουτένη, δεν χρειάζεται να κλειστεί στο σπίτι του.

Avocado, Σύνταγμα
Το Avocado είναι το εστιατόριο όπου θα συναντηθούν χορτοφάγοι και vegan, αλλά και όσοι θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό, σε μια πιο υγιεινή νοοτροπία. Στο μενού του θα βρείτε πιάτα χωρίς γλουτένη με ειδική σήμανση, όπως ρολάκια μελιτζάνας με τυριά και φρέσκα βότανα, μακροβιοτικά νουντλς με βιολογικό τόφου, μανιτάρια, φασόλια και παντζάρι, καστανό ρύζι με γλυκοπατάτα και λαχανικά και πολλά άλλα κι εκεί θα μπορέσετε να συνδυάσετε την αποχή από γλουτένη με την αποχή και από το κρέας, αλλά και από το «στημένο» αφού σε πολλά τραπέζια μπορείτε να καθίσετε σε μαξιλάρες και να φάτε λίγο πιο… χύμα. Info: Νίκης 30, Σύνταγμα, 210 3237878.

Nice’n’Easy, Κηφισιά/Κολωνάκι
Στα Nice’n’Easy, η φιλοσοφία βασίζεται στην αγνή και φρέσκια πρώτη ύλη, με γνώμονα την ποιότητα και τον καλύτερο συνδυασμό της με την αξία. Με αυτό το σκεπτικό στηρίζουν και χρησιμοποιούν πρώτες ύλες βιολογικής παράγωγης σε όσο περισσότερα προϊόντα μπορούν, με τη λιγότερη δυνατή παρέμβαση, ενώ υπάρχουν και χορτοφαγικές επιλογές στο μενού, αλλά και επιλογές χωρίς γλουτένη. Το αβοκάντο σχάρας με σπαγγέτι κολοκύθι, πιπεριά Φλωρίνης, ντομάτα και καψαλισμένη χανιώτικη ξινομυζήθρα, αλλά και τα strozzapreti από αλεύρι φακής και σάλτσα ντομάτα, μπρόκολο και ανθότυρο είναι μερικές από αυτές. Info: Παπαδιαμάντη 7, Κηφισιά, 210 8082014 και Ομήρου 60, Κολωνάκι, 210 3617201.

Κιουζίν, Κολωνάκι
Το Κιουζίν είναι ένα εστιατόριο ελληνικής κουζίνας που σερβίρει σπιτικό φαγητό μέσα από ξεχωριστές ελληνικές συνταγές, με ελληνικά προϊόντα ΠΟΠ, ολόφρεσκα υλικά και superfoods. Από το μενού του δεν λείπουν και οι επιλογές χωρίς γλουτένη, όπως και οι vegan και χορτοφαγικές επιλογές. Όσοι απέχετε από τη γλουτένη, μπορείτε να δοκιμάσετε τον καπνιστό σολομό με αγκιναράκια, πορτοκάλι, λόλα, ρόκα, σπανάκι και μυρωδικά, τα ψητά φιλετάκια κοτόπουλο με πορτοκάλι και τραγανό μπέικον μαύρου χοίρου με λαχανικά, τα ψητά λαχανικά, αλλά και τα μανιτάρια του δάσους με λαχανικά. Info: Λυκαβηττού 16, Κολωνάκι, 210 3647407.

Mama Tierra, Ακαδημίας
Το Mama Tierra είναι γνωστό vegan εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο, όμως, στο μεγάλο και πολυσυλλεκτικό μενού του θα βρείτε και προσεγμένες επιλογές χωρίς γλουτένη με την ειδική σήμανση. Μανιταρόσουπα, σούπα γλυκοπατάτας, ινδικά και έθνικ πιάτα χωρίς γλουτένη, συνοδευτικά όπως ρεβιθοκεφτέδες, νάτσος κ.ά. χωρίς γλουτένη, αλλά και επιδόρπια όπως μους σοκολάτας και τάρτα σοκολάτας, όλα αποτελούν επιλογές που καλύπτουν όλα τα γούστα. Info: Ακαδημίας 84, Αθήνα, 211 4114420.  

Ancho Mexical Grill, Χαλάνδρι/Κηφισιά
Αν έχετε όρεξη για λίγη εξωτική, μεξικάνικη κουζίνα, το Ancho Mexican Grill είναι ιδανικό καθώς προσφέρει σχεδόν όλα τα πιάτα του μενού του και σε gluten free έκδοση. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να δοκιμάσετε burritos, nachos, quesadillas, tostadas και άλλα διάσημα μεξικάνικα πιάτα με πολλές επιλογές και ποικιλία στη γέμιση, ενώ υπάρχουν gluten free τόσο σε μπίρες, όσο και σε άλλα αλκοολούχα ποτά. Info: Γυφτοπούλου Γρηγορίου 9 & Κολοκοτρώνη, 210 6801097, Χαλάνδρι, Κασσαβέτη 9, 211 1831882 Κηφισιά, Γιαννιτσοπούλου 3, 216 8001887, Γλυφάδα.

Όσοι αντιμετωπίζετε κοιλιοκάκη, καλό είναι να συμβουλευτείτε τα παραπάνω εστιατόρια για να εξασφαλίσετε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος επιμόλυνσης και ότι τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας. Kάντε κλικ εδώ για να δείτε τι πρέπει να προσέξετε πριν την επίσκεψή σας σε εστιατόρια για φαγητό, ώστε να είστε ασφαλείς.

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ