Εννιά ιδιαίτερα ποτά από όλο τον κόσμο: θα τα δοκιμάζατε;

snake-wine
ΤΕΤΑΡΤΗ, 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Η καλοκαιρία μάς ανοίγει ξεκάθαρα την όρεξη για δροσερά ποτά. Μόνο που αυτή τη φορά ξεφεύγουμε από τα συνηθισμένα και γνωρίζουμε εννιά ασυνήθιστα ποτά και ροφήματα από διάφορα μέρη του κόσμου, που δεν είμαστε σίγουροι αν θα τα δοκιμάζαμε όλα και στην πραγματικότητα. Εσείς;

Κρασί με φίδι/σκορπιό/σαύρα – νοτιοανατολική Ασία
Το ποτό αυτό θεωρείται ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες και προστατεύει όποιον το καταναλώσει από τα κακά πνεύματα, ενώ είναι πολύ δημοφιλές στην Κίνα και τη νοτιοανατολική Ασία.

Yak butter τσάι – Θιβέτ και Βόρεια Ινδία
Ιδανικό για όσους θέλουν να αυξήσουν τις θερμίδες και την ενέργειά τους πριν από μια δύσκολη ημέρα στα ψηλά βουνά του Θιβέτ. Ουσιαστικά πρόκειται για τσάι με βούτυρο, όχι και τόσο καλό στη γεύση.

Σφηνάκι με σπέρμα αλόγου/ελαφιού – Νέα Ζηλανδία
Η pub Green Man στο κέντρο του Wellington στη Νέα Ζηλανδία συχνά προσθέτει αυτά τα ιδιαίτερα σφηνάκια στο μενού της ως μέρος του World Food Challenge. Κι απ’ ό,τι φαίνεται τα σφηνάκια αλόγου ήταν sold out πριν προλάβουν να δοκιμάσουν οι κριτές.

Κρασί γλάρου – Αρκτικές χώρες
Δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο μυστικό στο συγκεκριμένο ποτό. Παίρνουν έναν νεκρό γλάρο (ή μέρη του), του προσθέτουν νερό, το αφήνουν στον ήλιο κι έπειτα πίνουν – όσοι αντέχουν.

www.wikipedia.org
Prairie Oyster - Ηνωμένες Πολιτείες
Παρ’ όλο που αυτό το κοκτέιλ καταναλώνεται παγκοσμίως, είναι πιο δημοφιλές στις Ηνωμένες Πολιτείες και θεωρείται ιδανικό για hangover. Φτιάχνεται με αλάτι, πιπέρι, σάλτσα Worcestershire, Tabasco, ένα ποτό της αρεσκείας σας και ένα ωμό αυγό…

Σφηνάκι ανθρώπινου δάχτυλου – Καναδάς
Όσοι δεν έχετε ήδη σοκαριστεί με τους γλάρους, το σφηνάκι αυτό μάλλον θα τα καταφέρει. Στο Dawson του Καναδά μπορεί κάποιος να πληρώσει έξτρα 5 δολάρια για να έχει ένα συντηρημένο ανθρώπινο δάχτυλο ποδιού μέσα στο ποτό του. Μην μας ρωτάτε το γιατί.

Yogurito – Ιαπωνία
Αλκοολούχο ρόφημα με… γιαούρτι, που φτιάχνεται στην Ολλανδία, εμφιαλώνεται στη Γαλλία και έπειτα στέλνεται στην Ιαπωνία.

Pulque – Μεξικό
Παρασκευάζεται από χυμό του φυτού της αγαύης σε ζύμωση και έχει μια κολλώδη και παχύρρευστη υφή. Όσο, όμως, κι αν μοιάζει γλοιώδες σε πολλούς, κάτι θα του βρίσκουν στην περιοχή της Τεκίλα, όπου το καταναλώνουν για περισσότερα από 2 χιλιάδες χρόνια.

Χυμός κρεμμυδιού – Κορέα
Είναι ακριβώς αυτό που φαντάζεστε: χυμός από ένα κρεμμύδι, μέσα σε πλαστικό σακουλάκι, ο οποίος καταναλώνεται για να κρατά το σώμα ζεστό τον χειμώνα.