Έφτασε το Athens Street Food Festival

athens-street-food-festival
ΤΕΤΑΡΤΗ, 08 ΜΑΙΟΥ 2019

Επιστρέφει στην πόλη μας για τέταρτη φορά με στόχο να κάνει γνωστή στο αθηναϊκό κοινό την κουλτούρα του street food, μέσα σε τρία τριήμερα.

Ο Μάιος πλέον δεν είναι ο ίδιος χωρίς Street Food Festival και φέτος για τέταρτη χρονιά, το Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ. θα γεμίσει μυρωδιές και γεύσεις του… δρόμου, μέσα από το αγαπημένο φεστιβάλ της πόλης, το Athens Street Food Festival.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί σε 3 τριήμερα 10-11-12, 17-18-19 και 24-25-26 Μαΐου, ώστε κανείς να μην έχει δικαιολογία ότι το έχασε. Για τις εννιά αυτές ολόκληρες μέρες, το Παλιό Αμαξοστάσιο στο Γκάζι θα γίνει ξανά το σημείο συνάντησης για foodies, οικογένειες, παρέες, τουρίστες που θέλουν να δοκιμάσουν τις νέες γεύσεις «του δρόμου» από κάθε γωνιά του πλανήτη, από την Κούβα και το Μεξικό ως την Κίνα και την Ινδία, από τη Τζαμάικα και τη Χαβάη ως την Ελλάδα και τη Βραζιλία.

Η ανταπόκριση του κοινού ήταν τόσο μεγάλη τα προηγούμενα χρόνια, ώστε η έννοια του “street food”, από άγνωστη στο ελληνικό κοινό, να εξαπλωθεί ραγδαία και να γίνει το απόλυτο γαστρονομικό trend στη χώρα. Με συνολικά πάνω από 250.000 επισκέπτες, το Athens Street Food Festival είναι το μεγαλύτερο φεστιβάλ φαγητού της Ελλάδας, ένας πραγματικός θεσμός για τη γαστρονομία της χώρας. Στα τρία πρώτα χρόνια του, έχουν συμμετάσχει από καταξιωμένοι chefs με σημαντικά βιογραφικά ως άγνωστοι, αλλά φιλόδοξοι δημιουργοί που κατόρθωσαν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού και έπειτα να ανοίξουν τα δικά τους εστιατόρια.

Για την φετινή, τέταρτη εκδοχή του Athens Street Food Festival, η «συνταγή» παραμένει η ίδια: αγάπη για το φαγητό, προσεκτική επιλογή συμμετεχόντων από όλη την Ελλάδα, πολλές αποκλειστικότητες, νέες ιδέες και μεγάλη ποικιλία σε γεύσεις.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, λοιπόν, θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε street food γεύσεις από το Hoocut, το Hurry Up by Χάρης Μπονάνος, το FBI SA, το Beauty Killed the Beast, την Kaminada, το Indian Chef, το Hopper’s, το Po Boy’s, το Mama Roux, το Cooljerk, το Ninnolo Gelato, το Rey Pablo, το Etnico, στα pop-up stores γνωστών σεφ όπως: Γωγώ Δελογιάννη, Κλεομένης Ζουρνατζής, Νίκος Καραθάνος, Περικλής Κοσκινάς, Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκος, Γιώργος Μακρής, Χάρης Μπονάνος, Γαβριήλ Νικολαΐδης, Παύλος Σάφτης, Βασίλης Σπόρος, Θάνος Στασινός, Στάθης Χρηστίδης και Vital Hyka.

Κι επειδή φεστιβάλ χωρίς μουσική δεν γίνεται, την όμορφη ατμόσφαιρα του Athens Street Food Festival συμπληρώνουν γνωστοί ραδιοφωνικοί παραγωγοί και DJs της Αθήνας. Το Σάββατο 11 Μαϊου θα γίνει μεγάλο πάρτυ με τον Ολλανδό DJ Maestro, υπεύθυνο για την περίφημη σειρά Blue Note Trips της ομώνυμης δισκογραφικής εταιρείας.
 
Info
Athens Street Food Festival
Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ. (Γκάζι)
10-11-12, 17-18-19 και 24-25-26 Μαΐου
210 9636489
είσοδος 2,5 ευρώ
Παρασκευή: 17.00 – 01.00, Σάββατο: 12.00 – 01.00, Κυριακή: 12.00 – 00.30