Το επόμενο Symposio at Ark μας φέρνει την Κρήτη στο πιάτο

ark
ΤΕΤΑΡΤΗ, 08 ΜΑΙΟΥ 2019

Το φεστιβάλ που φέρνει τη βραβευμένη τοπική ελληνική κουζίνα στην Αθήνα, τώρα ετοιμάζεται να μας συστήσει με τις γεύσεις της Κρήτης.

Το Symposio at Ark ξεκίνησε στις 24 Ιανουαρίου και πραγματοποιείται για 12 Πέμπτες έως και τις 20 Ιουνίου, δίνοντας μεγάλα ραντεβού με την ελληνική κουζίνα. Στόχος του είναι να συγκεντρώσει στην Αθήνα σημαντικούς γευστικούς πρεσβευτές της περιφέρειας και να αποτυπώσει μερικά από τα πιο δυνατά στιγμιότυπα της ελληνικής μαγειρικής σκηνής. Στο πλαίσιο αυτού του φεστιβάλ, λοιπόν, δώδεκα βραβευμένοι σεφ και δώδεκα εμβληματικά εστιατόρια και ταβέρνες, μας κλείνουν ραντεβού υμνώντας τις καλύτερες όψεις της ελληνικότητας με τοπική σφραγίδα, μέσα από έντεκα διαφορετικά μενού όπου η παράδοση συναντά την καινοτομία και το συναίσθημα την τεχνική.

Γι’ αυτές τις 12 Πέμπτες, βραβευμένα εστιατόρια και σεφ της περιφέρειας ήρθαν και έρχονται στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στο εστιατόριο Ark στη Γλυφάδα, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε αντιπροσωπευτικά πιάτα από τα 12 εστιατόρια σαν να κάναμε ένα γαστρονομικό ταξίδι στην περιοχή τους, στην τοπική τους κουζίνα.

Επόμενο ταξίδι αυτή την Πέμπτη 9/5 ετοιμάζεται στην Κρήτη, με την ταβέρνα «Ονήσιμος» στα Πεζά Πεδιάδος Ηρακλείου και τον σεφ Ονήσιμο Σαριδάκη, ο οποίος ψήνει εξαιρετικά, ενώ η σύζυγός του Ελένη Βαρδάκη κάνει θαύματα στις κατσαρόλες και στον ξυλόφουρνο. Μεγάλη έμφαση δίνουν στις πρώτες ύλες με κρεατικά από τα Αστερούσια, ενώ χρησιμοποιούν δικά τους τυροκομικά και κηπευτικά.

Το μενού της ημέρας (38€/άτομο) περιλαμβάνει ντολμαδάκια με ανθόγαλο, πράσινη σαλάτα με σταμναγκάθι και βινεγκρέτ από πετιμέζι, χοχλιούς με κολοκυθάκι και πατάτα, κατσίκα κοκκινιστή με γαμοπίλαφο και για επιδόρπιο πιταράκια με μέλι, μυζήθρα και σουσάμι & γλυκό του κουταλιού με γιαούρτι στραγγιστό (Επιδόρπιο κρασί Vino dell'Amore Petalo Moscato).

Κλείστε τη θέση σας για ένα γευστικό ταξίδι στην Κρήτη και απολαύστε το!

Info
Ark
Γρηγορίου Λαμπράκη 2, Γλυφάδα
www.symposioatark.gr
210 8948882