Πέντε στάσεις για κοκτέιλ

kokteil-anoiksi
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Βγαίνουμε για δροσερά κοκτέιλ σε πέντε στέκια της Αθήνας που ξέρουν τι να βάλουν στο σέικερ.

Baba au Rum, με έμφαση στο ρούμι
Οι πιο κοσμοπολίτες και λάτρεις των κοκτέιλ θα κινηθούν προς το κέντρο και το Baba au Rum, ειδικά αν έχουν αδυναμία και στο ρούμι. Εκεί θα βρείτε μια προσεκτικά επιλεγμένη ποικιλία από ποιοτικά και ιδιαίτερα αποστάγματα και λικέρ, με το ρούμι να κατέχει την τιμητική του, ενώ μέσα από τα κοκτέιλ του θα κάνετε κάτι σαν εκπαιδευτικό ταξίδι, στην ιστορία του κοκτέιλ και τις διαφορετικές κουλτούρες του. Στο Baba au Rum ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο και επισκέπτονται αποστακτήρια και παραγωγούς, δοκιμάζουν, διαλέγουν τι θα βάλουν στις αποσκευές τους, επιλέγουν τοπικούς καλλιεργητές για βότανα και φρούτα, πειραματίζονται και όλο αυτό γεμίζει το ποτήρι μας με μια ιστορία, που μπορούμε να την πιούμε έξω στο πεζόδρομο τώρα που ο καιρός το επιτρέπει. Info: Κλειτίου 6, κέντρο, 2117109140.

Odori Vermuteria di Atene, με πρωταγωνιστή το βερμούτ
Η πρώτη vermuteria της πόλης βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, αλλά θυμίζει παλιά Ιταλία και σερβίρει κοκτέιλ όπου το βερμούτ έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Όπως καταλαβαίνετε εκεί δεν θα ζήσετε μια συνηθισμένη έξοδο για κοκτέιλ, αλλά θα εντρυφήσετε στην τέχνη του, στο ανάλογο καλαίσθητο περιβάλλον, όπου μπορείτε να συνδυάσετε και (ιταλικό) φαγητό. Τα aperitivi και τα κλασικά κοκτέιλ δεν λείπουν, αλλά θα σας συμβουλεύαμε να ψάξετε τον ανανεωμένο κατάλογο στα signature κοκτέιλ του, απολαμβάνοντας την “Go Native” φιλοσοφία του. Info: Σκουλενίου 2, 210 3314674.

CV Distiller, για τους λάτρεις του ουίσκι
Στη δημοφιλή περιοχή «πίσω από το Hilton» το CV Distiller έχει στην κατοχή του δυο Shaker Trophy και συνδυάζει μια κάβα εντυπωσιακή, έμπνευση και γνώση των κοκτέιλ, όλα σε ένα περιβάλλον που εύκολα ταξιεύει τους πιο ρομαντικούς πίσω στο χρόνο. Για να συνδυάσετε κοκτέιλ και άνοιξη, μπορείτε να καθίσετε στα τραπεζάκια στον εξωτερικό του ανοιξιάτικο χώρο, που φέρνει λίγο πράσινο στην περιοχή, και να απολαύσετε σπάνια ουίσκι από την Ιαπωνία, ιδιαίτερα malt από τη Σκωτία ή μοναδικά κοκτέιλ με ουίσκι. Info: Χατζηγιάννη Μέξη 7, 210 7231767.

Blends, για όσους αγαπούν το blending
Κινούμαστε προς τα νότια αυτή τη φορά και τη Γλυφάδα, για να συναντήσουμε τη βραβευμένη με Shaker Award μπάρα του Blends, όπου θα δοκιμάσετε break–through signature κοκτέιλ από 10-15 ευρώ, σύμφωνα με τις γαστρονομικές τάσεις, αλλά και όλες τις νέες τεχνικές. Όλα τα υλικά είναι προσεκτικά διαλεγμένα, με πλήρη έμφαση στα πάντα, ακόμη και στον πάγο, ο οποίος ήταν κρυστάλλινος και συμμετρικός, θυμίζοντας έργο τέχνης. Το ίδιο και τα κοκτέιλ που θα δοκιμάσετε, όπως το La Primavera με Don julio blanco, mezcal, βαλσάμικο, αβοκάντο, σιρόπι ρίγανης και λικέρ ancho chile πράσινης πιπεριάς. Info: Φοίβης 19, πλατεία Νυμφών Γλυφάδα, 2111821711.

Gin Joint, για τους fan του τζιν
Άλλο ένα θεματικό μπαρ στο κέντρο της Αθήνας, καλεί όσους αγαπούν το τζιν –κι όχι μόνο- να διαλέξουν από μια ευρεία γκάμα ή να απολαύσουν συνδυασμούς με αυτό πρωταγωνιστή μέσα από τη μακρά λίστα με τα εμπνευσμένα κοκτέιλ του, πίνοντας στην υγειά της Άνοιξης. Αφεθείτε στα χέρια των ειδικών, ζήστε κάτι από ποτοαπαγόρευση, που έχει άλλωστε εμπνεύσει το μαγαζί, και... στην υγειά σας! Info: Χρήστου Λαδά 1, Πλ. Καρύτση, 210 3218646.