Ο Βασίλαινας υποδέχεται την Γαία

basilainas Katerina Avgerinou
ΤΡΙΤΗ, 14 ΜΑΙΟΥ 2019

Άλλη μια βραδιά γευσιγνωσίας ετοιμάζει το γνωστό εστιατόριο, αυτή τη φορά με ανοιξιάτικη διάθεση.

Οι βραδιές γευσιγνωσίας είναι κάτι που αγαπά και επαναλαμβάνει ο Βασίλαινας, γι’ αυτό και αυτή την Τετάρτη 15/5, οι φίλοι του κρασιού θα πρέπει να κλείσουν και πάλι τις θέσεις τους.

Καλεσμένη αυτή τη φορά η Γαία, που διαθέτει οινοποιεία σε δυο από τις πιο εμβληματικές και ποιοτικές αμπελουργικές ζώνες της Ελλάδας, τη Σαντορίνη και τη Νεμέα. Εδώ και 25 χρόνια, που ξεκίνησε με επικεφαλής τον καθηγητή οινολογίας Γιάννη Παρασκευόπουλο και τον γεωπόνο Λέοντα Καράτσαλο, η Γαία συνεχίζει να εξερευνά και εμβαθύνει τα όρια των δύο σημαντικότερων ελληνικών ποικιλιών, του Ασύρτικου και του Αγιωργίτικου.

Τα κρασιά της εντυπωσιάζουν τόσο για την ποιότητα όσο και για την τόλμη τους στην ανάδειξη της δυναμικότητας των ποικιλιών αυτών. Ο βυθισμένος ΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ αποτέλεσε το πρώτο Ασύρτικο που παλαιώθηκε στον βυθό της Σαντορίνης, μακριά από το φως και το οξυγόνο ενώ το Κτήμα Γαίας του 1997 ανέτρεψε την μέχρι τότε αντίληψη για το Αγιωργίτικο σε ότι αφορά το δυναμικό του και τις δυνατότητες παλαίωσής του.

Αυτό το ταξίδι Σαντορίνη-Νεμέα σας περιμένει την Τετάρτη, με αφηγητή τον Γιάννη Παρασκευόπουλο και ένα μενού έξι πιάτων που θα ετοιμάσει για εσάς ο chef Μανόλης Γαρνέλης, το οποίο θα «ντύσει» με τα κρασιά της Γαίας ο sommelier μας Χάρης Χρυσικόπουλος.

Το μενού θα περιλαμβάνει ταραμοσαλάτα με λευκό ταραμά και αραβικές πίτες (Ρητινίτης Nobilis), τόνο ταρτάρ με ξινόμηλο, πίκλα μάραθου, καπνιστή μαγιονέζα (Ρητινίτης Nobilis), καλαμάρι ψητό με κουσκoυσέ Θεσσαλονίκης και κρόκος Κοζάνης (4-6h Αγιωργίτικο Ροζέ ’18), λαυράκι καρπάτσιο με εσπεριδοειδή (Ασύρτικο της Γαίας Wild Ferment ’18), μοσχίδα Νάξου με αφρό πατάτα και ραγού μανιταριών (Αγιωργίτικο της Γαίας ’17) και για επιδόρπιο τιραμισού με αφρό εσπρέσσο και σορμπέ κακάο (Ανατολικός Αγιωργίτικο ’05).

Info
Βασίλαινας-Γαία Wines
Βρασίδα 13, περιοχή Χίλτον
2107210501
Τετάρτη 15/5 στις 19.00
€55/άτομο