Πώς είναι τα εστιατόρια των celebrities;

soul-kitchen
ΤΡΙΤΗ, 21 ΜΑΙΟΥ 2019

Κάποιοι celebrities έχουν μεράκι κι εκτός από την ηθοποιία, το τραγούδι ή τον αθλητισμό, μπαίνουν δυναμικά στον χώρο της εστίασης και δημιουργούν τα δικά τους εστιατόρια. Ελάτε μαζί μας να γνωρίσουμε μερικά, το καθένα με τη δική του ιδιαιτερότητα.

JBJ Soul Kitchen, Νιου Τζέρσεϊ – Jon Bon Jovi
Το JBJ Soul Kitchen, πίσω από το οποίο βρίσκεται ο Jon Bon Jovi, είναι ένα εστιατόριο όπου όλοι σερβίρονται φαγητό, ανεξαρτήτως αν κάποιος δεν έχει να πληρώσει. Δεν υπάρχουν προκαθορισμένες τιμές, μόνο μια προτεινόμενη δωρεά της τάξεως των 20 δολαρίων για ένα γεύμα τριών πιάτων κι όποιος δεν έχει να πληρώσει, μπορεί να καλύψει το κόστος με εθελοντισμό. Πίσω από όλο αυτό το κοινωνικό εγχείρημα βρίσκεται το μη κερδοσκοπικό ίδρυμα Jon Bon Jovi Soul Foundation, αλλά μην νομίζετε ότι το μενού είναι… ταπεινό. Ψητός σολομός, ριζότο με άγρια μανιτάρια, χοιρινό με κολοκύθα είναι μερικές μόνο από τις επιλογές του.

Nobu – Ρόμπερτ Ντε Νίρο
Ο διάσημος ηθοποιός ασχολείται με την εστίαση εδώ και δεκαετίες, με το Tribeca Grill να έχει ανοίξει στη Νέα Υόρκη ήδη από το 1990. Το Nobu, όμως, είναι το πιο διάσημο εστιατόριό του, το οποίο σερβίρει ιαπωνική κουζίνα και βρίσκεται σε δεκάδες τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του Τόκιο, του Ντουμπάι και του Μόντε Κάρλο. Εκεί μπορεί κάποιος να απολαύσει φυσικά σούσι ή να δοκιμάσει το signature πιάτο του Nobu Matsuhisa, τον μαύρο μπακαλιάρο με miso.

1000 North, Jupiter, Φλόριντα – Μάικλ Τζόρνταν
Ο διάσημος πρώην αστέρας του NBA έχει στην ιδιοκτησία του πολλά εστιατόρια, όπως τα Michael Jordan's Steak Houses, αλλά η πιο πρόσφατη απόπειρά του είναι το 1000 North στη Φλόριντα. Το εστιατόριο αυτό έχει μια διαφορετική αίσθηση, πιο προσεγμένη, θυμίζοντας country club με 4 διαφορετικές περιοχές για δείπνο και lounge. Κι αν οι τιμές στο βασικό εστιατόριο είναι σχετικά υψηλές για αστακό και ριζότο, οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν το Tavern με το μικρό του μενού με μπέργκερ και θαλασσινά.

Walton’s Fancy and Staple, Austin, Τέξας – Σάντρα Μπούλοκ
Το εστιατόριο της διάσημης ηθοποιού αποτελεί έναν συνδυασμό deli, καφετέριας, αρτοποιείου και ανθοπωλείου, με το μενού του να είναι αρκετά ιδιαίτερο, περιλαμβάνοντας από σάντουιτς με blue cheese, μέχρι παϊδάκια με ψωμί καλαμποκιού και crab cake benedict. Υπάρχει, επίσης μενού happy hour, όπου τα σνακ κοστίζουν 5 δολάρια και τα κοκτέιλ 6, για να είναι όλοι… ευτυχισμένοι.

Tagine, Μπέβερλι Χιλς, Καλιφόρνια – Ράιαν Γκόσλινγκ
Ένα event στο Χόλιγουντ το οποίο είχε αναλάβει το catering ο σεφ Ben Benameur κέρδισε την προσοχή του γοητευτικού ηθοποιού, ο οποίος λάτρεψε τη μαροκινή κουζίνα. Όπως είπε και ο ίδιος, «ήταν φαγητό που θα μπορούσα να τρώω κάθε μέρα για την υπόλοιπη ζωή μου» και κάπως έτσι άνοιξαν οι δυο τους το Tagine.

Laughing Man Café, Νέα Υόρκη – Χιου Τζάκμαν
Σε ένα ταξίδι του στην Αιθιοπία, ο ηθοποιός γνώρισε έναν καλλιεργητή καφέ ονόματι Dukale, ο οποίος τον ενέπνευσε να ανοίξει το Laughing Man Café. Όλα τα έσοδα από αυτή την επιχείρηση πηγαίνουν στο Laughing Man Foundation το οποίο βοηθά τους καλλιεργητές καφέ παρέχοντάς τους εκπαίδευση και πόρους στέγασης. Αυτό σημαίνει ότι με ένα φλιτζάνι καπουτσίνο ή matcha latte, οι πελάτες του Laughing Man βοηθούν τους καλλιεργητές καφέ σε όλο τον κόσμο.

Pick 6ix Sports, Τορόντο – Drake
Όταν μια μεγάλη πλημμύρα είχε κλείσει το πρώτο Pick 6ix του Drake, ο καλλιτέχνης αποφάσισε να το ανακαινίσει και να το ανοίξει ξανά ως Pick6ix Sports. Σήμερα είναι ένα πολυτελές sports bar με πολλές τηλεοράσεις, αυτόγραφα, memorabilia, μπιλιάρδο και κομψή διακόσμηση. Κι όποιος θέλει μπορεί με 2.500 δολάρια να νοικιάσει το VVIP room και να απολαύσει το φαγητό του με στυλ.

Little Pine, Λος Άντζελες - Moby
Ο διάσημος μουσικός της ηλεκτρονικής σκηνής Moby είναι γνωστός vegan και ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ζώων από τη δεκαετία του ’80, όταν όλο αυτό το κίνημα και η φιλοσοφία ήταν ακόμη πολύ περιορισμένο. Το εστιατόριό του, όπως είναι φυσικό, είναι plant-based και μάλιστα δωρίζει το 100% των εσόδων του σε οργανισμούς για τα δικαιώματα των ζώων.