folk.: το νέο στέκι για διάλειμμα στο κέντρο

folk
ΠΕΜΠΤΗ, 16 ΜΑΙΟΥ 2019

Συνδυάζοντας αντιθέσεις σε μια all-day κατάσταση, το folk. κάνει τη νέα, δική του πρόταση στο κέντρο της Αθήνας.

Τι κοινό έχει η Σκανδιναβία, με τη Μεσόγειο και την Καλιφόρνια; Μάλλον το ότι καταφέρνουν να συνδυαστούν πολύ καλά σε έναν χώρο που τον τελευταίο καιρό συζητιέται αρκετά στο κέντρο της πόλης.

Το folk. γεννήθηκε από τους δημιουργούς του Different Beast στην Κηφισιά, Εβίτα Κουτσοπούλου και Alex Calvin, σε συνεργασία με τη HOTELCO και την TAF και το αποτέλεσμα είναι ένας πετυχημένος «άτακτος» συνδυασμός, όπου το σκανδιναβικό design με την μίνιμαλ και γήινη διάθεση, μπλέκεται επιτυχημένα με έμπνευση από την Καλιφόρνια που έδωσε ιδέες στον Alex Calvin και φυσικά με τη Μεσόγειο και τα ελληνικά προϊόντα, όλα σε έναν χώρο που αποτελεί μέρος του νέου boutique ξενοδοχείου Blend Hotel του ομίλου HOTELCO.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Από τη μία το fine dining κυριαρχεί, αλλά έχει το χώρο του και το street food με έμφαση στην ποιοτική πρώτη ύλη, με προϊόντα από τα Καραμανλίδικα του Φάνη, το Elixir και άλλους εκλεκτούς προμηθευτές και γείτονες.

Η λογική της ανοιχτής κουζίνας εφαρμόζεται κι εδώ, με πιάτα που μοσχοβολούν έμπνευση και ταξίδια, με τον σεφ Λουκά Τσάβο να κατορθώνει να δίνει υπόσταση στις δημιουργικές ιδέες της ομάδας. Από το (πολύ) πρωί, στο folk. σας περιμένει πρωινό, brunch μέχρι το απόγευμα και βραδινό, σε τιμές για κάθε τσέπη, σε έναν χώρο ηλιόλουστο, με πολλά φυτά να δίνουν ένα πράσινο τόνο στη φωτεινή του ατμόσφαιρα.

Και για να πάρετε μια γεύση, μερικά από τα πιάτα που θα βρείτε στο μενού του από το πρωί είναι το μπριός με ρικότα και μαρμελάδα, buddha bowl με χούμους παντζαριού, το… «λάθος» αυγό, που είναι καψαλισμένο αυγό με τηγανητό ρύζι, ενώ για δείπνο σας περιμένει ζωμός κόκορα με πουρέ αγκινάρας Ιερουσαλήμ, σιγομαγειρεμένo αρνί με harissa τριαντάφυλλο, γλυκοπατάτες με τουμ, σολωμοπέστροφα γλυκού νερού με nori puree και πολλά άλλα. Όσο για τα επιδόρπια… θα τα βρείτε στην κατηγορία Heaven, εκεί που τους αξίζει.

Από την εξίσωση δεν λείπει και το κρασί με κάποιες λιγοστές ακόμη ετικέτες, όπως και τα κοκτέιλ, κλασικά και μη, επιμέλειας Alex και Εβίτας.

Info
folk.
Βύσσης 2 & Αιόλου, Αθήνα
210 3221219