Μεξικό, Michelin και κοκτέιλ συναντιούνται στη Fuga

casa-jaguar
ΠΕΜΠΤΗ, 23 ΜΑΙΟΥ 2019

Mία γαστρονομική Michelin Star εμπειρία εμπνευσμένη από το Μεξικό, με ευφάνταστα cocktail από την ultra-premium τεκίλα Casamigos ετοιμάζεται για αυτή την Τετάρτη στη Fuga του Μεγάρου.

 Τα επιτυχημένα «Jam Sessions στην Κουζίνα» του Fuga Restaurant επιστρέφουν δυναμικά, με άκρως καλοκαιρινή διάθεση. Tην Τετάρτη 29 Μαΐου, ο chef patron Δημήτρης Κατριβέσης υποδέχεται τον βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin σεφ, Ebbe Vollmer στον ανανεωμένο χώρο Casa Jaguar στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής. Οι δύο σεφ θα συνδυάσουν την τέχνη τους και θα παρουσιάσουν ξεχωριστές γευστικές δημιουργίες επηρεασμένες από το Μεξικό, με τη συνοδεία της ultra premium τεκίλας Casamigos.

Δύο διαφορετικές μαγειρικές φιλοσοφίες θα συνδυαστούν αρμονικά με στόχο τη δημιουργία ενός πρωτότυπου μενού degustation, που θα αποτελέσει ένα ταξίδι σταθμό στην κληρονομιά και τις αυθεντικές γεύσεις του Μεξικό. Οι δύο chef ασπάζονται τη λογική του less is more, κάτι που τους δίνει αφάνταστη δημιουργική ελευθερία στα πιάτα τους, αποδίδοντας παράλληλα ξεκάθαρες γεύσεις και άψογες υφές, μέσα από μια προσεγμένη επιλογή εποχιακών υλικών από μικρές παραγωγές παγκοσμίως.

Ορισμένα από τα πιάτα του μενού (το οποίο ανέρχεται στα 80 ευρώ/άτομο), που θα έχει πηγή έμπνευσης το Μεξικό θα περιλαμβάνουν: Oyster, tepache de piña, Casamigos mezcal / Aguachile, sal de gusano, hoja Santa,  gamba roja, koji / Taco macho, short rib, chipotle, tamarind, corn/  Casamigos Tequila, Yuzu chocolate και πολλά άλλα.

Από το μεξικάνικο σκηνικό που θα στηθεί στο Casa Jaguar δεν θα λείψει και η τεκίλα Casamigos, με τους παρευρισκόμενους εκτός από τις δημιουργίες των δύο chef να έχουν την ευκαιρία επίσης να δοκιμάσουν εύγευστα cocktail με την ultra-premium τεκίλα, δια χειρός του Έλληνα World Class Bartender 2018, Αχιλλέα Πλακίδα. Το σκηνικό που θα στηθεί στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής σε συνδυασμό με το μενού που θα αναπτυχθεί, θα ταξιδέψει τους επισκέπτες σε μία από τις πιο συναρπαστικές χώρες του κόσμου.

Μία μοναδική Michelin Star εμπειρία στο Casa Jaguar του Fuga, το οποίο «βγαίνει» στον κήπο και μαζί του φέρει επιρροές από τη Λατινική Αμερική και την Ασία. Σημείο αναφοράς του είναι η Tulum του Μεξικό, με την πυκνή βλάστηση και τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους των Μάγιας. Με natural αισθητική και boho style, zen µυρωδιές, ταξιδιάρικες αισθαντικές ritual µουσικές και σειρά από γευστικές προτάσεις, μας ταξιδεύουν ενώ παραμένουμε μόλις λίγα μόλις μέτρα μακριά από την πολύβουη καθημερινότητα της πόλης.

Και κάπως έτσι, το φετινό καλοκαίρι ξεκινά…

Γνωρίστε τον σεφ Ebbe Vollmer
O Ebbe Vollmer μαζί με τον αδερφό του Mats μετά από μια πολύχρονη σειρά εμπειριών που συνέλεξαν και οι δύο, δουλεύοντας σε πολλά κορυφαία εστιατόρια, όπως το εστιατόριο Gordon Ramsay, το Harveys του Marco Pierre White, το Jaan και το εστιατόριο Herman αποφάσισαν να επαναπατριστούν και να ταράξουν τα γευστικά μονοπάτια της Σουηδίας. Έτσι, το 2011, επέστρεψαν πίσω, στο σπίτι τους, και έκαναν πράξη το όνειρό τους, επενδύοντας τόσο στην οικογενειακή τους παράδοση όσο και στις νέες δεξιότητες που απέκτησαν και οι δύο τους στις κουζίνες φημισμένων εστιατορίων, δημιουργώντας ένα εστιατόριο που περισσότερο θυμίζει έναν «σύγχρονο ξενώνα».

Είναι η πέμπτη γενιά μιας οικογένειας εστιατόρων από τη νότια Σουηδία και ξεκίνησαν την καριέρα τους στην ταβέρνα της μητέρας τους. Έτσι, η κοινή και επιτυχημένη πορεία των αδελφών Vollmer δεν αποτελεί έκπληξη, αλλά το φαγητό που σερβίρεται είναι κάτι περισσότερο από ευχάριστη έκπληξη. Είναι ένας συνδυασμός της νότιας σουηδικής κληρονομιάς και των μαγειρικών βιωμάτων που απέκτησαν μέσα στο χρόνο.

Η μαγειρική φιλοσοφία του Chef Ebbe Vollmer βασίζονται στο Essentialism. Τον διακατέχει το πνεύμα “less is more” από όπου αντλεί δημιουργική ελευθερία στις μαγειρικές του συνθέσεις που αποδίδουν σαφείς γεύσεις και άψογες υφές, ενώ οι πρώτες ύλες που συνθέτουν τα πιάτα του επιλέγονται με ιδιαίτερη προσοχή από μια σειρά μικρών παραγωγών παγκοσμίως.

Info
Fuga Restaurant
Κόκκαλη 1, Αθήνα (είσοδος απέναντι από την Αμερικανική Πρεσβεία)
210 7242979
Στις 29/5 στις 20:00