Πού πάμε για μπριζόλες στην Αθήνα;

mprizola
ΤΕΤΑΡΤΗ, 29 ΜΑΙΟΥ 2019

Σας τυχαίνει συχνά να λιγουρεύεστε μια ωραία ζουμερή μοσχαρίσια ή να δίνατε τα πάντα για μια καλοψημένη χοιρινή; Ευτυχώς οι επιλογές είναι πολλές και εκλεκτές και στις παρακάτω η μπριζόλα που θα μπει στο πιάτο σας είναι… εγγύηση!

Μπριζόλες ο Τέλης, κέντρο
Με εγγύηση ποιότητας δεκαετιών, ο Τέλης έχει κάνει διατριβή στην μπριζόλα την οποία θα απολαύσετε εκεί, συνοδεία σαλάτας. Φημίζεται για τις λαχταριστές μπριζόλες του, αλλά και για την… απλοχεριά του, αφού πολλές φορές όσοι περιμένουν να πάρουν φαγητό πακέτο, τσιμπούν και ένα μπριζολάκι για την αναμονή! Bonus οι μεγάλες μερίδες και οι οικονομικές τιμές. Info: Ευριπίδου 86, Πλ. Κουμουνδούρου, 210 3242775.

Buffalo Prive, Νέα Φιλαδέλφεια
Με κρέατα ωρίμανσης και βουβάλι στο μενού του, μεταξύ άλλων, το Buffalo Prive ενδείκνυται για δεινούς κρεατοφάγους που ονειρεύονται μπριζόλες, λουκάνικα, τηγανιές… Δοκιμάστε το buffalo steak και αν δεν είστε σίγουροι, ρωτήστε το πολύ ενημερωμένο προσωπικό για τα κρέατα και τι θα μπορούσε να ταιριάξει στα γούστα σας. Info: Δεκελείας 88, Νέα Φιλαδέλφεια, 210 2514438.

Hunters, Χαλάνδρι
Στον νέο χώρο του Alsi Sinanaj, το κυνήγι πρωταγωνιστεί και αν δεν είστε αρκετά έτοιμοι να δοκιμάσετε πιάτα με κυνήγι από ελάφι, ζαρκάδι, βίσονα, στρουθοκάμηλο, όπως rib eye από βίσονα τότε σας περιμένει μια περιποιημένη New York steak, ένα iron steak με miso, ένα νόστιμο ελληνικό flank steak και πολλές ακόμη ανάλογες, προσεγμένες επιλογές προς τέρψιν του ουρανίσκου. Info: Αριστοτέλους 23 & Παπάγου, Χαλάνδρι, 2106890448.

Maro Verli
Τηλέμαχος, κέντρο
Στον Τηλέμαχο, στο κέντρο της Αθήνας, θα απολαύσετε την μπριζόλα σας σε ένα χώρο με πολυτελές εσωτερικό και αρχοντική αύρα, που καταφέρνει να συνδυάσει ατμόσφαιρα και εκλεκτά κρεατικά, με λίστα κρασιών για να συνδυάσετε το κρεατικό σας. Ζουμερές σπαλομπριζόλες, μεζέδες κρέατος και πεντανόστιμα T-Bones σίγουρα πρωταγωνιστούν στο μενού, αλλά υπάρχουν και άλλες κρεατοφαγικές επιλογές για πιο εκλεπτυσμένα γούστα, όπως ταρτάρ μοσχαρίσιου φιλέτου, καρπάτσιο μοσχαριού και πολλά άλλα. Μην ξεχνάτε, άλλωστε, ότι πρόκειται για εστιατόριο βραβευμένο για το 2017, 2018 και 2019 στην Ελληνική Κουζίνα. Info: Πανεπιστημίου 10, Αθήνα, 210 3613300.

Basegrill Athens, Περιστέρι
Στο Basegrill Athens το είδος των κρεάτων, η κοπή τους, το ψήσιμό τους –που γίνεται πάντα με την κατάλληλη εκτέλεση για το κάθε κομμάτι- αποτελούν αρχή. Τα κρέατα που χρησιμοποιούνται είναι ελληνικά, από ζώα ελευθέρας βοσκής και στο μενού του θα βρείτε πολλές ιδιαίτερες και λαχταριστές γεύσεις, καπνιστή μπριζόλα μαύρου χοίρου, πικάνια φιλεταρισμένη, μπριζόλα σπάλας 100+ ημερών ωρίμανσης, κόντρα φιλέτο brazil steak κ.ά. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το Basegrill Athens συνεργάζεται με εκτροφείς που περισώνουν ελληνικές φυλές οικόσιτων ζώων που υπήρχαν στην ελληνική γη ακόμη και 5000 χρόνια πριν. Info: Κωνσταντινουπόλεως 64, Περιστέρι, 210 5757455.

Μυρτιά, Νέα Σμύρνη
Σε πιο παραδοσιακές καταστάσεις, μακριά από… γκουρμεδιές και ιδιαίτερες κοπές, η Μυρτιά είναι ξακουστή στην περιοχή για τις καλοψημένες, ζουμερές μπριζόλες της, όπως τις ξέρουμε και τις αγαπήσαμε από τα παιδικά μας χρόνια. Με κρέας φρέσκο και ντόπιο σε μερίδες που δεν... αστειεύονται, οι μπριζόλες στη Μυρτιά, μαζί με τις τηγανητές πατάτες, συνθέτουν αυτό το παραδοσιακό γευστικό δίδυμο που δύσκολα μπορεί να αντισταθεί κανείς. Info: Αιδινίου 55, Νέα Σμύρνη, 210 9370708.