ElefsOinia: σπουδαίοι Έλληνες οινοπαραγωγοί μαγεύουν την Ελευσίνα

elefsoinia-spoudaioi-ellines-oinoparagogoi-mageuoun-tin-eleusina

ΤΕΤΑΡΤΗ, 22 ΜΑΙΟΥ 2013

Το ραντεβού με τα Elefsoinia ανανεώνεται για 5η συνεχόμενη χρονιά, από 22 Μαΐου έως και 12 Ιουνίου, κάθε Τετάρτη, σε μια ξεχωριστή βραδιά στο εστιατόριο To Στάχυ του Elefsina Hotel.

Οι βραδιές που έγιναν θεσμός επιστρέφουν φέτος για να μας «συστήσουν» 4 εξαιρετικά ελληνικά οινοποιεία, με φίνες ποικιλίες και ετικέτες. Τα ελληνικά κρασιά θα συνοδεύσουν ειδικά σχεδιασμένα μενού, 4 πιάτων, προσαρμοσμένα στις οινικές προτάσεις κάθε παραγωγού, από την ομάδα των σεφ του εστιατορίου Το Στάχυ.

Την Τετάρτη 22 Μαΐου τα Elefsoinia 2013 ξεκινούν με το Κτήμα Θεόπετρα Τσιλιλή, έναν οικογενειακό αμπελώνα, τα αμπελοτόπια του οποίου εκτείνονται γύρω από το Προϊστορικό Σπήλαιο της Θεόπετρας, στους πρόποδες των Μετεώρων. Ένα από τα μοναδικά κρασιά που θα δοκιμάσουν όσοι βρεθούν στο Στάχυ, θα είναι ο ερυθρός Λημνιώνας, με βαθύ πορφυρό χρώμα και διακριτικά αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων, γλυκών μπαχαρικών, σοκολάτας, δέρματος και καπνού.

Την Τετάρτη 29 Μαΐου, συνεχίζει δυναμικά το Κτήμα Οινογένεσις Μπάκης Τσάλκος. Από τη βραδιά δεν θα μπορούσε να λείπει το κρασί Φεγγίτες Ροζέ από τη Δράμα, με ποικιλιακή σύνθεση από Grenache Rouge και Cabernet Sauvignon.

Την Τετάρτη 5 Ιουνίου τη σκυτάλη λαμβάνει το Κτήμα Παπαργυρίου από την Πελοπόννησο. Το γεύμα θα συνοδέψει το κόκκινο κρασί Don Giovanni, το οποίο ανήκει στην ποικιλία Nebbiolo. Με ιδιαίτερο ποικιλιακό άρωμα και γεμάτο σώμα με πολλές ταννίνες, ωριμάζει επί 18 μήνες σε δρύινο βαρέλι barrique και εμφιαλώνεται αφιλτράριστο.

Τίτλοι τέλους θα πέσουν Τετάρτη 12 Ιουνίου, με το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο. Οι επίσημες αναφορές για τον μοναστηριακό αμπελώνα υπάρχουν από το 1550. Η δοκιμή κρασιών θα περιλαμβάνει τον ερυθρό ξηρό οίνο Κτήμα Μέγα Σπήλαιο από Μαυροδάφνη και Μαύρο Καλαβρυτινό με περίοδο ωρίμανσης 20 – 24 μήνες σε βαρέλι και άλλο τόσο σε φιάλη ώστε να επιτευχθεί η κατάλληλη ισορροπία.

Η κάθε γευσιγνωσία συνοδεύεται από ειδικά διαμορφωμένο μενού τεσσάρων πιάτων, με γεύσεις σχεδιασμένες για να αναδεικνύουν ιδανικά τις οινικές προτάσεις.

Πληροφορίες: Στάχυ, Elefsina Hotel, Δήμητρος 55 & Ρήγα Φεραίου, 210 5589700, €30/άτομο, www.elefsinahotel.gr .