Sani Gourmet 2013: Ο φετινός απολογισμός
Για δέκα ημέρες, δώδεκα από τους καλύτερους Έλληνες Chefs ως άλλοι καλλιτέχνες, με καμβά τους το λευκό πιάτο, δανείστηκαν τα χρώματα και τις υφές από την παλέτα των ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων και δημιούργησαν έργα τέχνης.
Ανάμεσα σε τέσσερα εστιατόρια το Water & Tomata Restaurants, Sea you Up & Ουζερί οι chefs με τις ομάδες τους πειραματίστηκαν γευστικά, εξιτάροντας την φαντασία με τους αινιγματικούς τίτλους στα μενού και αφήνοντας μια δόση περιέργειας για το τι μπορεί να έχουν σκαρφιστεί για άλλη μια φορά.
Απαραίτητη φυσικά, ήταν και η συνδρομή της ομάδας των sommeliers για την αρμονική ολοκλήρωση της γαστρονομικής απόλαυσης του κοινού αφού επιμελήθηκε και σέρβιρε για κάθε πιάτο την ιδανική πρόταση για οίνο και μπύρα, επιλέγοντας ανάμεσα από μια πλούσια λίστα αναγνωρισμένων Ελλήνων παραγωγών που υποστήριξαν αυτή τη γιορτή αφιερωμένη στη γεύση: Αμπελόεις, Κτήμα Αρβανιτίδη, Claudia Papayianni, Gentilini, Κτήμα Γεροβασιλείου, Κτήμα Βιβλία Χώρα, ΕΟΣΣ, Κυρ-Γιάννη, Avantis, Σιγάλας, Κεχρής, Δουλουφάκης, Οινογένεσις, Domaine Costa Lazaridi, Κτήμα Παυλίδη, Κτήμα Βουρβουκέλη, Σεμέλη, Γαία, Κτήμα Ζαφειράκη, Κτήμα Αργυρού, Τέχνη Οίνου, Τσάνταλης, Μπουτάρης.
Στοχεύοντας στην απόλυτη «Ελληνική γαστρονομική απόλαυση» των τυχερών επισκεπτών, ανασύρθηκαν μνήμες γεύσεων ως άλλες «άυλες» πρώτες ύλες και εφαρμόστηκαν νέες μέθοδοι και τολμηροί συνδυασμοί υλικών, αναδεικνύοντας με νέα δυναμική τις «πειραγμένες» ελληνικές παραδοσιακές συνταγές.
Το New Greek Cuisine Sani Festival που διοργανώνεται εδώ και τρία χρόνια στην Χαλκιδική, ορίζει τις τάσεις και τις δυνατότητες της σύγχρονης ελληνικής γαστρονομίας, ενώ ταυτόχρονα, καθιστά την Ελλάδα έναν ξεχωριστό «γαστρονομικό» προορισμό, αλλά και ένα εξαγώγιμο προϊόν: ελληνική γεύση & οίνος.
Από τον Sommelier Γιώργο Λούκα
www.geniusingastronomy.gr
www.facebook.com/geniusingastronomy






