Άρωμα τζίντζερ στο κρασί: τι σημαίνει;

krasi
ΤΡΙΤΗ, 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Το κρασί μας μπορεί να βγάζει διάφορα αρώματα κι ένα από αυτά είναι και της πιπερόριζας, ή του γνωστού σε όλους μας τζίντζερ. Τι σημαίνει, όμως, όταν το κρασί μας βγάζει αυτή την αίσθηση;

Το τζίντζερ είναι η έντονη ρίζα ενός ανθοφόρου φυτού που προέρχεται από την Ασία. Το βρίσκουμε και το καταναλώνουμε σε πολλές μορφές, συμπεριλαμβανομένου και του καρυκευμένου μπαχαρικού, καραμελοποιημένου, τουρσί, σε τσάι ή ψημένο σε κέικ και μπισκότα.

Το τζίντζερ φέρνει μια αίσθηση θέρμης στον ουρανίσκο, αν και δεν είναι τόσο ισχυρό όσο η αίσθηση καψίματος που προκαλείται από το τσίλι. Στο λεξικό του κρασιού, είναι ταξινομημένο ως γλυκό μπαχαρικό, μαζί με το μοσχοκάρυδο, κανέλα και γαρίφαλο.

 Μπορείτε να αναζητήσετε τις νότες τζίντζερ σε μερικά πιο γεμάτου σώματος αρωματικά λευκά κρασιά που έχουν μια μπαχαρένια άκρη, όπως τα κρασιά Viognier και Gewürztraminer, αλλά πολύ συχνά και το δικό μας όχι τόσο αρωματικό αλλά με πλούσιο σώμα Ασύρτικο.

Τα ώριμα γλυκά λευκά κρασιά όπως τα Sauternes και Tokaji, τα οποία έχουν παρασκευαστεί από σταφύλια που έχουν προσβληθεί από botrytis cinerea (ευγενής σήψη), μπορεί να εμφανίσουν θερμές νότες φρέσκου ή στις περισσότερες περιπτώσεις καραμελοποιημένου τζίντζερ ως μέρος του πολύπλοκου γλυκού και πικάντικου προφίλ γεύσης.

Πηγή: www.krasiagr.com