Το Zinglee φέρνει πίσω κάτι από τη λάμψη της παλιάς Αθήνας

zinglee
ΠΕΜΠΤΗ, 06 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Το περασμένο φθινόπωρο αποτέλεσε το νέο all-day στέκι στο Κολωνάκι και τώρα, με νέο μενού, βάζει στόχο να μας συστήσει ξανά την αστική, αθηναϊκή κουζίνα.

Γεννήθηκε από την οικογένεια των Νice n Easy το φθινόπωρο, ενώνοντας σε μια λέξη το zing (ενέργεια, ενθουσιασμός) και το glee (χαρά και απόλαυση), ξεκινώντας με μεσογειακό μενού, ελληνικά, προσεγμένα προϊόντα και πρώτες ύλες, όπως και υπερτροφές και υγιεινή διατροφή.

Τώρα, όμως, χαράζει διαφορετική πορεία και στρέφεται προς την αθηναϊκή κουζίνα παλιότερων δεκαετιών, πάντα με σύγχρονη και δημιουργική ματιά, από τον Μάρκο Πατεράκη και την ομάδα του. Ο ανήσυχος executive chef, Χρήστος Αθανασιάδης, και συνιδιοκτήτης των nice’n’easy, γύρισε πίσω στις παλιές, αγαπημένες συνταγές και τις απέδωσε με έναν πιο σύγχρονο τρόπο, χρησιμοποιώντας βιολογικά και προσεγμένα υλικά, με μπόλικη δόση φαντασίας.

Στόχος, οι αθηναϊκές γεύσεις της παλιάς εποχής, μέσα από τα εορταστικά τραπέζια, τους μπουφέδες, τις δεξιώσεις της παλιάς Αθήνας των δεκαετιών ’50, ’60 και ’70, μέσα από ένα νέο μενού που κρύβει τη δική του φρεσκάδα. Μια φρεσκάδα που συναντάμε στην αθηναϊκή σαλάτα με ψάρι ποσέ, μαγιονέζα με σαφράν, κάππαρη, αυγό, αγγούρι τουρσί και μαριναρισμένα λαχανικά, στο παστίτσιο με ραγού Black Angus και καμένη μπεσαμέλ, στην κότα μιλανέζ και στα βουβαλίσια κεφτεδάκια με χόρτα εποχής παγωμένη φέτα και γαλάκτωμα λεμονιού, μεταξύ άλλων.

Και για γλυκό, δεν θα μπορούσε να μην υπάρχει η αυθεντική κρέμα καραμελέ, αλλά και το κλασικό παγωτό αρμενοβίλ, ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι.

Επισκεφτείτε το από νωρίς το πρωί για καφέ και brunch ή δοκιμάστε την αθηναϊκή του κουζίνα από το μεσημέρι, για να φτάσετε στα κοκτέιλ μέχρι αργά το βράδυ και να έχετε ζήσει στο έπακρο την Zinglee εμπειρία.

Info
Zinglee
Τσακάλωφ 2, Κολωνάκι,
210 3608591