Λευκό ή κόκκινο κρασί; Μάθετε τι σημαίνει η προτίμησή σας

krasi-leuko-kokkino
ΤΡΙΤΗ, 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Αν αγαπάτε το κρασί αλλά έχετε συγκεκριμένη προτίμηση στο ερυθρό ή το λευκό, προφανώς αυτό λέει πολλά για την προσωπικότητά σας, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Μια μελέτη που διεξήχθη από την One Poll σε 2000 Αμερικανούς μελέτησε τη διαφορά στα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας μεταξύ των ανθρώπων που τους αρέσει το λευκό κρασί περισσότερο και εκείνων που προτιμούν ένα ποτήρι κόκκινο.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι οι λάτρεις του λευκού κρασιού είναι πιθανό να είναι πιο εξωστρεφείς και μπορεί επίσης να έχουν την τάση να είναι περισσότερο τελειομανείς και πιο σαρκαστικοί και περίεργοι.

Επίσης, δεν τους αρέσει το πρωινό ξύπνημα και όταν πρόκειται για κατοικίδια ζώα, λέγεται ότι προτιμούν τις γάτες περισσότερο από τα σκυλιά.

Οι λάτρεις του κόκκινου κρασιού, από την άλλη πλευρά, φάνηκαν να είναι πιο πρωινοί τύποι και θεωρούνται επίσης περιπετειώδεις και οργανωτικοί, καθώς και πιο ταπεινοί.

Η μελέτη βρήκε επίσης μια διαφορά στον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούν με το κρασί γενικά και οι μεν και οι δε.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, οι οπαδοί του κόκκινου κρασιού θεωρούν ότι γνωρίζουν περισσότερα για το κρασί, ενώ οι λευκοί πότες είναι λιγότερο γνώστες. Συγκεκριμένα, οι καταναλωτές κόκκινου κρασιού προφανώς γνωρίζουν περισσότερα για την οξείδωση του κρασιού και πώς να κρατούν σωστά το ποτήρι, ενώ όσοι λατρεύουν το λευκό κρασί δεν επιθυμούν να ξοδέψουν περισσότερα από λίγα δολάρια για ένα μπουκάλι.

Πηγή: www.krasiagr.com