Κλείσατε τη θέση σας για τις Cheese&Wine Τετάρτες στο Provence;

provence
ΤΕΤΑΡΤΗ, 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Από σήμερα, οι Τετάρτες σας γίνονται πιο γευστικές και κοινωνικές. Αρκεί να κλείσετε τη θέση σας στο Provence.

Σήμερα το απόγευμα κάντε μια παύση, χαρίστε στον εαυτό σας έξτρα δόση γευστικής απόλαυσης και ελάτε σε επαφή με κόσμο, σε ένα υπέροχο καλοκαιρινό περιβάλλον, στον κήπο του Provence, αφού από σήμερα και κάθε Τετάρτη του Ιουνίου και του Ιουλίου το μοτίβο θα είναι κάπως έτσι: υψηλής ποιότητας artisanal τυριά και δροσερά αρωματικά κρασιά που θα κάνουν καλή παρέα στον ουρανίσκο.

Καθίστε όλοι μαζί στον κήπο γύρω από το μεγάλο τραπέζι και γευτείτε τυριά από κάθε γωνιά της Ευρώπης, ταξιδέψετε και μοιραστείτε απόψεις, διατηρώντας μια ιδιαίτερη επίγευση που θα σας συντροφεύσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Σε αυτή την πρώτη συνάντηση για το καλοκαίρι, θα συμμετάσχει η εταιρία ΟΙΝΟΚΟΣΜΟΣ και η λίστα των κρασιών είναι τα:

CHATEAU ROUBINE La vie en rose BRUT Rose Sparkling 2018: αφρώδες ροζέ από την Προβηγκία, με αρώματα φράουλας και κερασιού, έντονη φρεσκάδα χάρη στην οξύτητα αλλά και τις φυσαλίδες.

Μαντίνεια, Κτήμα Μποσινάκη: ελαφρύ όπως κάθε Μοσχοφίλερο, με λαμπερό λευκό χρώμα. Τη μύτη κατακλύζουν έντονα αρώματα τριαντάφυλλου, αχλαδιού και εσπεριδοειδών. Έντονα λεμονάτη γεύση με οξύτητες και ευχάριστη επίγευση.

Ροές Chardonnay, Κτήμα Oinotropai 2017: ένα πλούσιο και ισορροπημένο Chardonnay από τη Μεσσηνία με όμορφη οξύτητα και μετριασμένη λιπαρότητα. Ένας όμορφος συνδυασμός αρωμάτων βανίλιας, καπνού, ξηρών καρπών με τα φρουτώδη αρώματα ανανά, πεπονιού και εσπεριδοειδών.

NOVITA, Κλήμα Γράμψα 2018: από την σπάνια ζακυνθινή ποικιλία Γουστολίδι, χρώμα αχυρόξανθο, με αρώματα γιασεμιού, λεμονανθού και λίτσι, σαγηνεύει μέσα από την γευστική ισορροπία και την αρωματική κομψότητά του.

DOMAINE WEINBACH, Riesling Cuvee Theo 2017: ολόφρεσκο λευκό από Riesling της Αλσατίας και μάλιστα από έναν από τους ονομαστούς οίκους της περιοχής. Τα έντονα αρώματα και η δυνατή του οξύτητα το καθιστούν ιδανικό

CHATEAU ROUBINE Lion and Dragon Cru Classe 2017: από το φημισμένο κτήμα μια premium εκδοχή των ροζέ κρασιών της Προβηγκίας. Σε εντυπωσιακή ανάγλυφη φιάλη με ακόμη πιο εντυπωσιακό περιεχόμενο. Τριανταφυλλί χρώμα και πολύπλοκη μύτη όπου κυριαρχούν τα κόκκινα φρούτα του δάσους, τα άνθη και το βερίκοκο.

Nikos Kokkinakis

Κι όσο για τα τυριά, θα είναι σπάνια και εκλεκτά από το Provence deli, συμπληρώνοντας τη γευσιγνωσία με επιλογές όπως: 

Valencay, μικρό, σε σχήμα πυραμίδας, από φρέσκο κατσικίσιο γάλα, καλυμμένο με στάχτη. Αρώματα κρέμας, βουτύρου και βελούδινες οξύτητες.

Crottin Fleurie, απαλό με προσιτά αρώματα στην αρχή της ωρίμανσης του, πλούσιο σώμα με νότες οξύτητας όσο ωριμάζει. Παράγεται από κατσικίσιο γάλα της περιοχής Indre στο Centre της Γαλλίας, περιοχή που φημίζεται για το εξαιρετικής ποιότητας κατσικίσιο γάλα.

Saint Maure, από τα πιο δημοφιλή κατσικίσια τυριά, προερχόμενο από την ομώνυμη κωμόπολη. Για την παρασκευή του χρησιμοποιείται αποκλειστικά φρέσκο κατσικίσιο γάλα της περιοχής που ωριμάζει από 10 έως 40 ημέρες και εν συνεχεία καλύπτεται από στάχτη.

Banon Traditionelle, προερχόμενο από τον τοπικό συνεταιρισμό της Προβηγκίας είναι ένα υπέροχο μαλακό κατσικίσιο τυρί με φυτικά αρώματα που δανείζεται από την συνύπαρξή του με το φύλλο καστανιάς.

Petit Basque, από 100% πρόβειο απαστερίωτο γάλα της φυλής Basco Bearnaise, ωριμάζει για 3 μήνες και είναι σκληρό στην υφή. Η γεύση του διακρίνεται από τις ήπιες οξύτητες, με νότες καρυδιού και ευδιάκριτα αρώματα κρέμας και φρυγανιάς.

Ossau Iraty, δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις καθώς είναι ένα τυρί όπου στον πλέον αναγνωρισμένο παγκόσμιο διαγωνισμό World cheese Awards έχει διακριθεί δυο φορές ως το καλύτερο τυρί του κόσμου! Διαθέτει μια ιδιαίτερα ισορροπημένη και μακρά επιγευση.

Pecorino di Pienza, αν και pecorino, μικρή σχέση έχει με τα υπόλοιπα της Ιταλίας. Δεν έχει πικάντικες νότες και οξύτητες από αλάτι, αλλά αρώματα κρέμας, βουτύρου και βελούδινες οξύτητες.

Caciottona al Fieno, αποκλειστικά από κατσικίσιο γάλα από τα βοσκοτόπια του Valdobiadene, ωριμάζει μαζί με χόρτα και βότανα της περιοχής που του δίνουν αρώματα γης και πράσινων φρέσκων μυρωδικών.

Pecorino di Farindola, εξαιρετικά σπάνιο pecorino με γάλα πρόβειο από την υπό εξαφάνιση φυλή προβάτου Pagliaroli Appenninica και παραγωγή λίγων κτηνοτρόφων από το ομώνυμο χωριό και την γύρω περιοχή της Πεσκάρα. Ρουστίκ αρώματα που του χαρίζει η ζωική πυτιά.

Vezzena di Malga, προερχόμενο από τις αλπικές περιοχές της Ιταλίας και με επιρροές στον τρόπο τυροκόμησης από την Ελβετία. Διαθέτει αρώματα από ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα, ενώ βγάζει νότες από ντομάτα που σπανίως συναντάμε στην γευστική παλέτα των τυριών.

Info
Provence
Θεοφάνους 12, Αμπελόκηποι
210 8981435
12/6 στις 18.30 με 21.30
κόστος: 29€ + ΦΠΑ