Το νέο μενού του Kool Life δια χειρός Γιάννη Μπαξεβάνη μοσχοβολά καλοκαίρι

kool-life
ΠΕΜΠΤΗ, 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Δοκιμάσαμε πρόσφατα ένα φουλ εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι μενού, όπως προέκυψε από τη συνεργασία του κορυφαίου σεφ, Γιάννη Μπαξεβάνη, με τον επίσης ταλαντούχο Διονύση Ζαχαρόπουλο. Το καλύτερο; Σερβίρεται σε έναν κήπο που σας στέλνει αυτόματα διακοπές.

Νέα γαστρονομική εποχή έχει ξεκινήσει για τα ξενοδοχεία της bluegr Hotels & Resorts, μετά την καινούργια συνεργασία που προέκυψε με τον κορυφαίο Έλληνα chef Γιάννη Μπαξεβάνη, ο οποίος επιστράτευσε όλες του τις δυνάμεις, την εμπειρία και την έμπνευση και έδωσε νέα πνοή και στο εστιατόριο του Life Gallery Athens, Kool Life, με ένα νέο μενού γεμάτο καλοκαιρινή, δημιουργική φρεσκάδα.

Έχοντας γνωρίσει το χειμερινό πρόσωπο του Kool Life τον Δεκέμβριο, είχε φτάσει πλέον η ώρα, και με αφορμή τη συνεργασία με τον νέο σεφ, να το δούμε να φορά τα καλοκαιρινά του και να μεταφέρεται στον υπέροχο κήπο του ξενοδοχείου, σε έναν ατμοσφαιρικό χώρο με απαλό φωτισμό, πισίνα και με πράσινο να τον περιβάλλει. Ένα υπαίθριο χώρο που σίγουρα ενισχύει την καλοκαιρινή διάθεση, παρ’ όλο που η Εκάλη δεν είναι από τους πρώτους προορισμούς για φαγητό το καλοκαίρι. Όσοι, όμως, αναζητούν δροσιά, ηρεμία και φαγητό που μεταφράζεται σε δημιουργική γαστρονομική εμπειρία, θα πρέπει να αναθεωρήσουν και να βάλουν πρώτη με προορισμό στα βόρεια.

Στον κήπο του Kool Life κυριαρχεί η χαλαρή διάθεση

Το φρέσκο, καλοκαιρινό μενού του εστιατορίου μοσχοβολά Ελλάδα, όπως ακριβώς είναι το καλοκαίρι, και εκφράζεται μέσα από πιάτα τα οποία αντικατοπτρίζουν ελληνικές γεύσεις, δοσμένες με δημιουργική ματιά, που διατηρούν το ελληνικό στοιχείο και τη φρεσκάδα από τις επιλεγμένες πρώτες ύλες του τόπου. Ο σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης, άλλωστε, φημίζεται για τη λατρεία του στα ελληνικά παραδοσιακά υλικά και την προτίμησή του στις εγχώριες πρώτες ύλες, με τις οποίες αναδεικνύει κλασικές ελληνικές συνταγές, εκφράζοντάς τες πάντα με τη δική του δημιουργική οπτική και προωθώντας τες σε ένα πιο γκουρμέ επίπεδο. Αυτό ακριβώς συνέβη και με το νέο μενού, όπου ο «μάγος των αρωματικών φυτών», που συχνά βγαίνει ο ίδιος και μαζεύει από την ελληνική φύση βότανα και αρώματα, κατάφερε να το οδηγήσει σε μια ολική αναγέννηση, κάτι που συνέβη και με το γευστικό προφίλ όλων των ξενοδοχείων της bluegr Hotels & Resorts.

joka juniors

Ο σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης επί το έργον

Για το καινούργιο μενού του Kool Life Restaurant & Bar ο Γιάννης Μπαξεβάνης συνεργάστηκε με τον νέο head chef του Life Gallery athens, Διονύση Ζαχαρόπουλο, που έχει ξεχωρίσει για την πορεία του σε Ελλάδα και εξωτερικό, και μοιράζεται τις ίδιες μαγειρικές αρχές και αξίες, την αγάπη και το σεβασμό για τις αγνές ελληνικές πρώτες ύλες και τον ίδιο ενθουσιασμό για τη δημιουργική high-end γαστρονομία. Κι αν θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε με μία λέξη το μενού που προκύπτει από τη σύμπραξή τους, αυτή θα ήταν «άρωμα».

Η πρώτη δοκιμή που μας έβαλε στο κλίμα, ήταν η δροσερή και ελαφρώς πικάντικη σούπα ντομάτας, φουλ στα αρώματα, με τον νόστιμο κολοκυθοανθό γεμιστό με φρέσκια μυζήθρα και μυρωδικά να μας κρατά στη στεριά, για να ακολουθήσει στη συνέχεια άρωμα θάλασσας, με τη σαλάτα από θαλασσινά, μαύρο ταραμά και βλίτα, με τον ταραμά να δίνει την αίσθηση μους και να «αγκαλιάζει» το καλαμάρι, τα οστρακοειδή και όλες τις θαλασσινές γεύσεις. Η σαλάτα ταίριαξε ιδανικά με το Σαντορίνη Ασύρτικο από το Κτήμα Αργυρού, την «ήρεμη δύναμη» ανάμεσα στα Ασύρτικα του νησιού.

Christos Kedras

Το τραγανό μπαρμπούνι με την παρέα των εσπεριδοειδών

Το μπαρμπούνι με κρούστα ελιάς, κουνουπίδι, κρέμα λεμονιού και σάλτσα από εσπεριδοειδή με βασιλικό και κολοκύθι σε γεμίζει με αρώματα και μόνο από την πρώτη ανάγνωση του πιάτου, με την εξαιρετική σάλτσα από εσπεριδοειδή να «δένει» και να χαρίζει οξύτητα στο μπαρμπούνι, το οποίο ήταν άκρως τραγανό.

Επιστροφή στην ηπειρωτική Ελλάδα, με το καρέ αρνιού με αγκινάρες και ντολμαδάκι με γέμιση από αρνί και σέσκουλο, που ταίριαξε με La Tour Melas και το Idylle d’Achinos με την αίσθηση λευκών φρούτων και εσπεριδοειδών που άφηνε σε κάθε γουλιά. Το αρνί ήταν τρυφερό και καλομαγειρεμένο, δελεαστικό ακόμη και για όσους δεν το συμπαθούν γενικότερα, παραμένοντας δικαίως ο πρωταγωνιστής του πιάτου, χωρίς έντονη μυρωδιά.

Christos Kedras

Το σορμπέ καυκαλήθρας με ζελέ από χαμομήλι και πράσινο μήλο ήταν σίγουρα ένα από τα πιο ευφάνταστα -αν και όχι από τα πιο απολαυστικά- πιάτα που δρόσιζε τον ουρανίσκο με επίγευση πράσινου μήλου, σερβιρισμένο σε ποτήρι του κονιάκ, ενώ ο ιδανικός επίλογος, που ομολογουμένως μας είχε κινήσει από την αρχή το ενδιαφέρον, ήρθε με το τσουρέκι με κρέμα από ανθότυρο, σοκολάτα γάλακτος και παγωτό ούζο, πάλι με τα αρώματα Ελλάδας να καταφέρνουν να «τρυπώνουν» στο πιάτο σε μια πανδαισία γεύσεων από το τσουρεκάκι, τη σοκολάτα, το ανθότυρο και το ούζο. Από τα highlight της βραδιάς.

Christos Kedras

Η λακέρδα παλαμίδας με αχινό, ένα από τα ιδιαίτερα πιάτα του μενού

Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε και την ποικιλία από φρεσκοψημένα ψωμάκια που φτάνουν αχνιστά στο τραπέζι, όπως επίσης και να μελετήσετε καλά το μενού του, καθώς πέραν αυτών που δοκιμάσαμε, υπάρχουν πολλές ακόμη ενδιαφέρουσες επιλογές όπως ο λουκουμάς φέτας με αγουρίδα και πικάντικο σορμπέ πιπεριάς Φλωρίνης στις σαλάτες, οι χειροποίητες μακαρούνες με μύδια, καπνιστό χέλι και πράσινο μήλο, το αφράτο σπετσοφάι με «ριζότο» πατάτας, με αβγό και καπνιστό τυρί Μετσόβου, η ουρά βοδινού με καπνιστή μελιτζάνα και φρέσκο ανθότυρο, το κουνέλι με ραγού από άγρια ελληνικά μανιτάρια και ζαμπαγιόν αρωματισμένη με εστραγκόν και οξύμελο και ο σιγομαγειρεμένος τράγος που σερβίρεται πάνω σε ξινόχοντρο με πουρέ καρότο και ξινόμηλο.

Επιβεβαιώνοντας ότι δεν χρειάζεται να έχετε τη θάλασσα δίπλα σας για να απολαύσετε το ελληνικό καλοκαίρι στο πιάτο, το νέο μενού του Kool Life αντικατοπτρίζει μια όμορφη συνεργασία, που φανερώνει γευστικά αυτό που ακούμε συχνά «περνάμε καλά και αυτό βγαίνει προς τα έξω». Εν προκειμένω, σερβίρεται και στο πιάτο.

Info
Kool Life
ξενοδοχείο Life Gallery Athens
Λ. Θησέως 103, Εκάλη
211 1067400
19.00-0.00
από 40 ευρώ/άτομο

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ