Ο chef του Piu Verde μαγειρεύει για το click@Life

o-chef-tou-piu-verde-mageireuei-gia-to-clicklife

ΔΕΥΤΕΡΑ, 03 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013

Ο chef του Piu Verde Χρήστος Τζιέρας ετοίμασε μόνο για τους αναγνώστες του click@Life, μια συνταγή με κοτόπουλο και μαρμελάδα ντομάτας ειδικά για το καλοκαίρι…

Κοτόπουλο φούρνου με μαρμελάδα ντομάτας, φέτας και δυόσμου

Υλικά

200 γρ. στήθος κοτόπουλου

100 γρ. ντομάτα

50 γρ. φέτα

2-3 φυλλαράκια δυόσμου

100 γρ. ριζότο παρμεζάνας

30 γρ. κολοκύθι

½ κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

1 πρέζα ρίγανη

1 φύλλο δάφνης

30 ml ελαιόλαδο

50 ml λευκό κρασί

200 ml ζωμό κοτόπουλου

30 γρ. βούτυρο

50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεματάμε τις ντομάτες σε βραστό νερό για 2’ και τις ξεφλουδίζουμε. Στη συνέχεια, τις κόβουμε στα τέσσερα και αφαιρούμε τους σπόρους. Κόβουμε 5-6 λεπτές φέτες κολοκυθιού.

Σε ένα ταψί τοποθετούμε τα φιλέτα της ντομάτας και τις λεπτές φέτες κολοκυθιού με σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, ελαιόλαδο και φύλλο δάφνης και ψήνουμε στους 220 βαθμούς Κελσίου για 10΄.

Ανοίγουμε το στήθος του κοτόπουλου, χτυπώντας τα ελαφρά και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε ψιλοκομμένο τον δυόσμο, τη φέτα και τα φιλέτα της ντομάτας που έχουμε ψήσει. Τυλίγουμε το κοτόπουλο σε ρολό και κλείνουμε τις άκρες με οδοντογλυφίδες. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 15΄.

Σε ένα κατσαρολάκι σωτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, στη συνέχεια το ριζότο, σβήνουμε με το λευκό κρασί και προσθέτουμε σιγά σιγά για 18’ ζωμό κοτόπουλου.

Αφαιρούμε το ριζότο από τη φωτιά, προσθέτουμε τις φέτες κολοκυθιού, αλάτι, πιπέρι, μαλακό βούτυρο και την τριμμένη παρμεζάνα.

Σερβίρουμε το ριζότο και κόβουμε σε ροδέλες το ψημένο γεμιστό κοτόπουλο.

Σύντομο βιογραφικό του chef Χρήστου Τζιέρα

Ο Χρήστος Τζιέρας γεννήθηκε το 1970 στην Κρανέα Ελασσόνας. Μπήκε στον χώρο της γαστρονομίας πριν από 25 χρόνια, σπουδάζοντας στη σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Αναβύσσου.

Μετά το τέλος των σπουδών του συνεργάστηκε με πολλά ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως το InterContinental Αθήνας και Λονδίνου, το εστιατόριο Πιλ Πουλ, το Graingaidaroch Σκωτίας, το εστιατόριο Cosmos κ.α. Πήρε μέρος σε πολλά σεμινάρια γαστρονομίας και σχολές μαγειρικής στο Μιλάνο, τη Βενετία, την Πάρμα, την Αγγλία, τη Μπανγκογκ, τη Γερμανία, την Κωνσταντινούπολη και τη Ν. Υόρκη.

Επιμελήθηκε το μενού πολλών επιτυχημένων επιχειρήσεων σε όλη την Ελλάδα, όπως Café Chocolat, Belle Hellen Restaurant, Crystal, Dorsia, Semeli, Paspartou κ.α. Έχει γράψει άρθρα σε πολλά περιοδικά και έχει παρουσιάσει πολλές από τις συνταγές του στην τηλεόραση, όπως «Ιστορίες καθημερινής γεύσης» στον ΑΝΤ1 κ.α. Κατέλαβε την πρώτη θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Νέων Chef, εκπροσωπώντας το InterContinental (1994). Ήταν ένας από τους καλεσμένους του Πρίγκιπα της Αγγλίας Κάρολου για την προώθηση του Βρετανικού Κρέατος.

Είναι μέλος του Chef Club. Τα τελευταία 8 χρόνια είναι executive chef του Ομίλου Μπολέτση-Παναγόπουλο, με τις εξής επιχειρήσεις: Kitchen Bar, Piu Verde, Pizzotecca Ν. Σμύρνης και Πειραιά, Olympico κ.α.

Piu Verde

Στρατάρχου Αλεξάνδρου Παπάγου & Ογδόης Μεραρχίας, Άλσος Παπάγου, Παπάγου, 210 6546185

Executive Chef Χρήστος Τζιέρας