Ετοιμάζεται το 11ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας

meli
ΔΕΥΤΕΡΑ, 01 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Μπορεί να βρίσκεται ακόμη μακριά, αλλά εμείς ανυπομονούμε για την 11η διοργάνωση του Φεστιβάλ Μελιού τον Δεκέμβριο στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας.

Έχει μείνει στην ιστορία ως το φεστιβάλ που μας κάνει και… «κολλάμε» και μετρά πλέον 10 έτη επιτυχών διοργανώσεων. Φέτος τον Δεκέμβριο έρχεται και η 11η διοργάνωση, που αποτελεί τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη του μελισσοκομικού τομέα στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Το φεστιβάλ σκοπό έχει την ανάδειξη των μικρών παραγωγών και των ιδιαίτερων και σπάνιων ποικιλιών μελιού που παράγονται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας κι εσείς θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε και να προμηθευτείτε μέλι, από τους ίδιους τους παραγωγούς, από όλες τις περιοχές της χώρας μας που παράγουν αγνό–ποιοτικό μέλι όπως Βυτίνα, Κάλυμνο, Χαλκιδική, Μάνη, Σφακιά, Σούλι, Γύθειο, Αμοργό, Τήνο, Τζια, Κομοτηνή, Δωδώνη, Κάρπαθο, Πάρο, Καρπενήσι και πολλές άλλες.

Στο φεστιβάλ θα βρείτε ποικιλίες ελληνικού μελιού όπως Θυμαρίσιο, Πευκοθυμαρόμελο, Ελάτης, Πεύκου, Πορτοκαλιάς, Καστανιάς, Ρείκι, Βελανιδιάς, Κουμαριάς, Ανθέων, Ευκαλύπτου, Φασκομηλιάς αλλά και  Βασιλικό Πολτό, Κηρήθρα, Πρόπολη, Γύρη, Παστέλια και παραδοσιακά προϊόντα και φυσικά καλλυντικά με βάση το μέλι.

Το μέλι μπορεί να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά ταυτόχρονα θα υπάρξουν και πολλές παράλληλες εκδηλώσεις και αναβαθμισμένοι στόχοι ώστε να εδραιωθεί στη συνείδηση επαγγελματιών και καταναλωτών ότι το μέλι αποτελεί βασικό πυλώνα της Μεσογειακής Διατροφής και πρέπει να βρίσκεται καθημερινά στο οικιακό, αλλά και το επαγγελματικό τραπέζι. Μέσα σε όλα, πολλά κεράσματα, παραδοσιακά εδέσματα και εκπλήξεις θα περιμένουν τους επισκέπτες του Φεστιβάλ.

Έκθεση
Η Έκθεση που διοργανώνεται στο πλαίσιο του 11ου Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας αποτελεί τον τόπο συνάντησης, επιμόρφωσης και πληροφόρησης όλων των εμπλεκόμενων στον μελισσοκομικό τομέα και όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον τομέα της παραγωγής, των μηχανημάτων, του εξοπλισμού, των νέων τεχνολογιών, της νέας νομοθεσίας, της τυποποίησης, της προώθησης, της υγιεινής και της ασφάλειας του μελιού και των λοιπών προϊόντων κυψέλης θα καλύψει σε απόλυτο βαθμό τις ανάγκες των επιχειρηματιών του χώρου καθώς είναι ο ιδανικός τόπος προβολής προϊόντων, εξοπλισμού και υπηρεσιών του Μελιού και των Προϊόντων του.

Θα υπάρξει ξεχωριστός τομέας για τον μελισσοκομικό εξοπλισμό και τους επαγγελματίες του κλάδου. Η Έκθεση λαμβάνει διεθνή χαρακτήρα καθώς στον τομέα του Εξοπλισμού συμμετέχουν καταξιωμένες ελληνικές εταιρίες αλλά και εταιρίες από το εξωτερικό. 

Ποιοι συμμετέχουν στην Έκθεση

 • Μελισσοκόμοι
 • Μελισσοκομικοί Συνεταιρισμοί
 • Εταιρείες παραγωγής, επεξεργασίας και τυποποίησης μελιού
 • Επιχειρήσεις παραγωγής προϊόντων μέλισσας
 • Παραγωγοί ή επιχειρήσεις παραγωγής βιολογικού μελιού
 • Εταιρίες κατασκευής ή αντιπροσώπευσης μελισσοκομικού εξοπλισμού
 • Εταιρίες κατασκευής ή αντιπροσώπευσης εξοπλισμού συσκευασίας και τυποποίησης
 • Δήμοι με σημαντική παραγωγή μελισσοκομικών Προϊόντων
 • Περιφέρειες, Δημόσιοι Οργανισμοί

Παράλληλες Εκδηλώσεις

 • Διήμερο Μελισσοκομικό Συνέδριο
 • Παρουσιάσεις Καινοτόμων Προϊόντων
 • Γευσιγνωσία αμιγών κατηγοριών μελιού
 • Γαστρονομικός παρουσιάσεις με βάση το μέλι
 • Εκδηλώσεις για παιδιά με θέμα: «η Μέλισσα και ο κόσμος της»

Info
11ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας
Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας  
Παρασκευή 6/12 16:00 – 21:00, Σάββατο 7/12 10:00 – 21:00, Κυριακή 8/12: 10:00 – 21:00
είσοδος 2€, δωρεάν είσοδος για Μελισσοκόμους,  ΑΜΕΑ και παιδιά έως 12 ετών.
www.greekhoneyfestival.gr