Ξέρετε τα βασικά είδη του σούσι;

sousi
ΤΡΙΤΗ, 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021

Είναι δροσερό, ωμό, ταιριάζει στο καλοκαίρι και δεν βαραίνει. Το σούσι είναι ιδανική ιδέα για φαγητό αυτή την εποχή, αλλά πριν βγείτε για να το απολαύσετε, ρίξτε μια ματιά στα είδη του για να ξέρετε τι θα διαλέξετε.

Σχεδόν σε κάθε εστιατόριο σούσι θα βρείτε sashimi, nigiri, maki και temaki. Το maki θα το συναντήσετε και ως sushi roll και είναι ένας ή δύο τύποι ψαριού και λαχανικά τυλιγμένα μαζί με ρύζι σε φύκι, κομμένο σε μικρές ροδέλες στο μέγεθος μιας μπουκιάς. Τα maki είναι η πιο καλή λύση για ξεκίνημα και για όσους δεν αισθάνονται άνετα με το ωμό ψάρι.

Το nigiri αναφέρεται σε φέτες ωμού ψαριού που τοποθετούνται πάνω σε μια οβάλ μπάλα από ρύζι και συνήθως τους προστίθεται ελάχιστη ποσότητα wasabi (καυτερή πράσινη πάστα) και σάλτσα σόγιας.

Το sashimi είναι φέτες ωμού ψαριού στο πιάτο χωρίς ρύζι και είναι ο πιο βασικός και «καθαρός» τρόπος να γευτείτε σούσι, αλλά ίσως όχι ο πιο κατάλληλος για έναν αρχάριο. Να σημειώσουμε επίσης ότι λόγω του ότι το sashimi δεν περιέχει ρύζι, τυπικά δεν θεωρείται σούσι.

Το temaki είναι παρόμοιο με το maki, μόνο που τα υλικά τυλίγονται σε μορφή κώνου, το οποίο κρατάτε και τρώτε, όπως ένα τάκος.