Athens Coffee Festival: έρχεται τον Σεπτέμβριο

kafes
ΤΕΤΑΡΤΗ, 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Το 4ο Athens Coffee Festival ετοιμάζεται για τον Σεπτέμβριο, όπου η Τεχνόπολη πρόκειται να ενώσει ξανά όλους τους λάτρεις του καφέ και τους επαγγελματίες του κλάδου.

Σε εντατικούς ρυθμούς προετοιμασιών βρίσκεται το 4ο Athens Coffee Festival, ένα φεστιβάλ από τα κορυφαία και πιο επιδραστικά όσον αφορά την αγορά του καφέ και τους ανθρώπους της στην χώρα μας. Δεν είναι τυχαίος, άλλωστε, ο εντυπωσιακός όγκος επισκεπτών που κάθε χρόνο αυξάνεται κι όλα αυτά σε μία εποχή που η αγορά του καφέ σημειώνει διαρκή ανάπτυξη με ολοένα και περισσότερες καινοτομίες να κάνουν την εμφάνιση τους. Κάτω από αυτό το πρίσμα, εμβληματικοί οίκοι καφέ, καταξιωμένοι Έλληνες και ξένοι specialty coffee roasters, αλλά και ευρύ κοινό δίνουν το ετήσιο ραντεβού τους στο Athens Coffee Festival.

Μπαίνοντας, λοιπόν στην τελική ευθεία των προετοιμασιών του φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί 28-30/9 στην Τεχνόπολη, να σας πούμε ότι θα συμμετάσχουν ως εκθέτες περισσότερες από 120 επιχειρήσεις εισαγωγής, επεξεργασίας και εµπορίας καφέ και συναφούς εξοπλισµού: από μεγάλες προμηθευτικές και παραγωγικές εταιρείες καφέ μέχρι εταιρείες εξοπλισμού και από προμηθευτές ροφημάτων (καφέ, τσάι, energy drinks κλπ) μέχρι εξειδικευμένα e-shops κ.α.

Σημαντικό κομμάτι του φεστιβάλ θα είναι και οι διαγωνισμοί, οι οποίοι θα είναι ακόμη περισσότεροι φέτος. Συγκεκριμένα, εκτός από το πρωτάθλημα Roasting θα φιλοξενηθούν και αυτά των Latte Art, Cezve/Ibrik που αφορά τον καφέ στο μπρίκι και Cup Tasters, όπου επιβραβεύονται οι cuppers που επιδεικνύουν ταχύτητα, τεχνική και ακρίβεια στην αναγνώριση των γευστικών διαφορών των specialty coffees..

Μέσα από ένα πλούσιο και προσεκτικά σχεδιασμένο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων που θα περιλαμβάνει σεμινάρια και τεχνικά workshops θα αναδυθεί ο εκπαιδευτικός, ψυχαγωγικός κι εμπορικός χαρακτήρας του φεστιβάλ, όπως ακριβώς συμβαίνει σε όλες τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές κι αμερικάνικες εκδηλώσεις. Κάτι που όπως και πέρυσι έτσι και φέτος αναμένεται να μαγνητίσει το ενδιαφέρον των επαγγελματιών του χώρου του καφέ από όλη την Ελλάδα, καθώς και επισκεπτών από το εξωτερικό. Εκτός από τους επαγγελματίες της καφεστίασης, το φεστιβάλ είναι σχεδιασμένο ώστε να «αγκαλιάζει» και το δυναμικό καταναλωτικό κοινό που ενδιαφέρεται για τις νέες τάσεις κι εξελίξεις, οι οποίες φυσικά θα παρουσιαστούν μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο για όσους αναζητούν παραπάνω γνώση στο κομμάτι του καφέ.

Σημειώστε το, λοιπόν, στην ατζέντα σας και δώστε ραντεβού στα τέλη του Σεπτέμβρη με το... άτυπο εθνικό ρόφημα των Ελλήνων.

Info
4ο Athens Coffee Festival
Τεχνόπολη, Γκάζι
28-30/9