Γεύσεις της Κρήτης στην Αίγλη
Φτάνοντας στον 5ο προορισμό του, το γαστριμαργικό αφιέρωμα της Αίγλης σε αγαπημένες τοπικές κουζίνες «Όλη Η Ελλάδα Στο Πιάτο!», μας ξεναγεί για δύο εβδομάδες -από τις 11 έως τις 25 Ιουνίου- στον καλοκαιρινό, γευστικό χάρτη της Κρήτης.
Ο σεφ και ιδιοκτήτης του εστιατορίου ΚΡΙΤΑΜΟΝ (Αρχάνες, Ηράκλειο Κρήτης), Δημήτρης Μαυράκης, παρέα με τον σεφ του Αίγλη Εστιατόριο, Βασίλη Σιγουλάκη, παρουσιάζουν ένα ειδικό μενού 3 πιάτων, με μερικά από τα καλύτερα προϊόντα της Κρήτης, συνοδεία επιλεγμένων οίνων της Mediterra Οινοποιητική, στην τιμή των 25€ / άτομο.
Το μενού περιλαμβάνει για αρχή, Σταμναγκάθι με αβοκάντο, αγέρα λεμονιού & παστέλι, Ντάκο με ξύγαλο και κρίταμο τουρσί και Παστό χοιρινό φυσικής ωρίμανσης με καπνιστό ροδάκινο μαζί με ένα ποτήρι Άσπρη Πέτρα, συνεχίζει με Καπρικό (σιγομαγειρεμένο χοιρινό) με οξύμελι και νεραντζόφυλλα, πάνω σε χυλωμένο ξινόχοντρο και σύγκλινο μαζί με ένα ποτήρι Άνασσα και ολοκληρώνεται με Παγωμένη σούπα πεπόνι με τσικουδιά, μέντα, δυόσμο, σφαίρες από νωπό ανθότυρο και αγουρέλαιο μαζί με Μοσχάτο Σάμου.
Την παρουσίαση της κουζίνας και των παραγωγών στις 11 Ιουνίου θα πραγματοποιήσει η Food Editor Ελένη Ψυχούλη.
Πληροφορίες: Αίγλη Εστιατόριο, Κήπος Ζαππείου (είσοδος από Βασ. Όλγας), 210 3369364, 210 3369300, www.aeglizappiou.gr .







