Τρία κόλπα για την τέλεια μπίρα

mpura
ΠΕΜΠΤΗ, 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Ζεστάθηκε η μπίρα σας; Ή μήπως θα θέλατε λιγότερο αφρό; Όλα λύνονται ώστε να οδηγηθείτε στο δρόμο για την τέλεια μπίρα και να την απολαύσετε όπως της αξίζει.

Το κόλπο για να την παγώσετε γρήγορα
Αν και οι περισσότερες μπίρες δεν συστήνονται παγωμένες, προκειμένου να τις γευτείτε καλύτερα, οι περισσότεροι τις προτιμούν σε χαμηλές θερμοκρασίες, ειδικά μια ζεστή καλοκαιρινή ημέρα. Αν σας έλαχε ζεστή μπίρη και δεν έχετε τον χρόνο να περιμένετε ώρες μέχρι να παγώσει στο ψυγείο, τυλίξτε το μπουκάλι με χαρτί κουζίνας και βάλτε το στην κατάψυξη για 5 λεπτά. Με αυτό το κόλπο, σε αυτό το μικρό διάστημα θα έχει παγώσει ακριβώς όπως τη θέλετε.

Το κόλπο για να τη διατηρήσετε παγωμένη
Το αμέσως επόμενο μεγάλο πρόβλημα όσων αγαπούν την μπίρα είναι ότι ζεσταίνεται εύκολα και γρήγορα. Τι θα σας σώσει από αυτό; Τοποθετήστε μέσα στη μπίρα ένα (καθαρό) πλαστικό ποτήρι με παγάκια κι αφήστε το, προσέχοντας να μη χυθούν μέσα. 

Το κόλπο για να μειώσετε τον αφρό
Να θυμάστε ότι ο αφρός χρειάζεται στην μπίρα, γατί βοηθά να κρατήσει τα αρώματά της. Η ιδανική ποσότητα αφρού είναι στα 2 δάχτυλα, αλλά αν πέει παραπάνω και δεν τον θέλετε κάντε το εξής: τρίψτε δυο δάχτυλα του ενός χεριού στη μύτη σας για να πάρετε τη λιπαρότητά της και έπειτα ακουμπήστε τα στον αφρό, κάνοντας μια απαλή, κυκλική κίνηση. Θα δείτε σιγά-σιγά ότι η λιπαρότητα μειώνει την ένταση των φυσαλίδων κι ο αφρός αρχίζει να υποχωρεί.