Pizza dal Professore: η πίτσα αλλιώς

pizza-dal-professore
ΔΕΥΤΕΡΑ, 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Μια από τις αγαπημένες μας επιλογές για φαγητό της ιταλικής κουζίνας παίρνει άλλη διάσταση στο ολοκαίνουργιο pizza spot του κέντρου.

Μια λαχταριστή «Pizza non Pizza» ήρθε στην καρδιά της Αθήνας με σκοπό να συστήσει στους θαμώνες του κέντρου με διαφορετικό τρόπο το αγαπημένο σήμα κατατεθέν της ιταλικής κουζίνας. Το Pizza Dal Professore είναι ένα νέο, φρέσκο και… «τραγανό» στέκι για πίτσα στο κέντρο της Αθήνας, «παιδί» των Ηλία Ανθίδη, Σπύρου Κερκύρα και Πάτροκλου Κουδούνη.

Στενός τους συνεργάτης και εμπνευστής του concept της πρωτότυπης ζύμης της πίτσας δεν είναι άλλος από τον chef patron του trattoria restaurant Dal Professore στο Μαρούσι, Νίκο Δημητροκάλη.

Ο «Καθηγητής» έχοντας πραγματοποιήσει πολλά ταξίδια στην Ιταλία και απανωτούς πειραματισμούς και δοκιμές, κατέληξε στην ιδανική συνταγή με την ανάμειξη τριών διαφορετικών αλεύρων.

Πραγματοποιώντας ένα ειδικό άνοιγμα με τα χέρια, το ρουστίκ ζυμάρι με το φυσικό προζύμι, ψήνεται στον ιταλικό φούρνο με πορώδη πέτρα, δημιουργώντας ένα τραγανό, με υφή σχεδόν σφολιάτας, εξωτερικό σώμα που περικλείει ένα ελαστικό, με «κυψέλες» αέρα, πυρήνα. Η ελαφριά, τραγανή ζύμη αρτίζεται με εξαιρετικής ποιότητας ολόφρεσκα υλικά και σερβίρεται –ή παραδίδεται στην πόρτα σας– ζεστή και λαχταριστή.

Οι 14 «αλμυρές» εκδοχές της, από Carbonara μέχρι Marinara και Genovese με πολλές ιδιαίτερες συνταγές και με vegan επιλογή, συνοδεύονται από δύο γλυκές συνταγές: την Frutti di Bosco με πραλίνα, κουλί κόκκινων φρούτων, μασκαρπόνε και ζάχαρη άχνη και την Della Passione με λευκή σοκολάτα, φρούτο του πάθους, μπισκότο Oreo, καραμέλα βουτύρου. Κι αν δεν βρείτε ακριβώς την πίτσα που σας ενθουσιάζει, μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας εκδοχή, όπως την επιθυμείτε. 

Κι αν περάσετε από την Στοά Μπολάνη –και μόνο εκεί- μπορείτε να δοκιμάσετε τα πεντανόστιμα focaccia sandwiches με γέμιση από φρεσκοκομμένα στην συλλεκτική Berkel μηχανή, διαλεχτά αλλαντικά.

Λάτρεις της πίτσας, όλα δείχνουν ότι αυτή την εκδοχή πρέπει να τη δοκιμάσετε.

Info
Pizza dal Professore
Κολοκοτρώνη 3 (Στοά Μπολάνη), Σύνταγμα
211 1828508