Αυτά είναι τα best-selling κλασικά κοκτέιλ

kokteil
ΔΕΥΤΕΡΑ, 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Εσείς ποιο προτιμάτε;

10. Moscow Mule
Στον αριθμό 10, το copper-cladded Moscow Mule δεν είναι πλέον το κορυφαίο classic κοκτέιλ με βότκα στη λίστα. Αλλά, με το 28% των μπαρ να το περιλαμβάνουν στο τοπ 10 τους, φαίνεται να παραμένει ένα απλό κλασικό κοκτέιλ. Για μια ελαφρώς πιο γλυκιά, δρύινη έκδοση, δοκιμάστε να αλλάξετε τη βότκα με μπέρμπον και να σερβίρετε ένα Kentucky Mule.

9. Aperol Spritz
Το Aperol Spritz είναι και πάλι δημοφιλές, όπως και στη δεκαετία του 1950. Βρίσκεται στα πρώτα 10 για πρώτη φορά, σύμφωνα με το Drinks International, με το 30% των μπαρ να το τοποθετούν στο τοπ 10. Δημιουργήθηκε από τους Barbieri Brothers στη δεκαετία του 1900. Το ​​Aperol ήταν η απάντησή τους σε ένα ελαφρύτερο tipple πριν από το δείπνο. Aperol, prosseco και ένα splash σόδα.

Η Μαργαρίτα είναι το κορυφαίο κλασικό κοκτέιλ με τεκίλα

8. Μαργαρίτα
Η Μαργαρίτα μπορεί να είναι κάτω δύο θέσεις, αλλά έχει διατηρήσει την θέση της ως το κορυφαίο classic κοκτέιλ με τεκίλα στη λίστα. Ενώ μόνο το 7% των μπαρ τοποθετεί την Μαργαρίτα στις τρεις πρώτες θέσεις, το 31% το συμπεριλαμβάνει στο τοπ 10. Για μια πλήρη παραλλαγή στη συνταγή, δοκιμάστε να φτιάξετε την Margherita Margarita από το Ben Hardy στο Lucky Liquor του Εδιμβούργου που χρησιμοποιεί mozzarella-infused τεκίλα, cherry ντοματίνια, βασιλικό, σέλινο, lime, νέκταρ αγαύης και bitter πορτοκάλι.

7. Espresso Martini
Χάρη στην αναγέννησή του στη βιομηχανία μπαρ, το Espresso Martini είναι ένα αναζωογονημένο πλέον κλασικό μεταξύ των καταναλωτών. Αυτό το κοκτέιλ με βάση τον καφέ έχει αναρριχηθεί δύο θέσεις και έχει καταταχθεί στα κορυφαία 10 από το 32% των μπαρ. Γνωστό επίσης ως Vodka Espresso και το Φαρμακευτικό Διεγερτικό (Pharmaceutical Stimulant), απέκτησε το όνομα Espresso Martini τελικά, ίσως λόγω του σχήματος V του ποτηριού.

6. Dry Martini
Η προέλευση του Dry Martini μπορεί να είναι σκοτεινή, αλλά αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι, στην έκτη θέση, αυτό το κλασικό με βάση το τζιν είναι ακόμα δημοφιλές. Παρά το γεγονός ότι είναι κάτω δύο θέσεις από πέρυσι, το 35% των μπαρ το τοποθετεί ακόμα στα κορυφαία 10. Μερικοί άνθρωποι που δεν απολαμβάνουν τα βοτανικά τζιν, θα μπορούσαν να το αλλάξουν με βότκα.

Το εν λόγω κοκτέιλ λέγεται ότι υιοθετήθηκε μετά από ταξίδια αλιείας βαθέων υδάτων στο Μανχάταν

5. Μανχάταν
Ανέβηκε φέτος από την εκπληκτική πτώση του πέρυσι, με περίπου 10% να λένε ότι είναι στα τρία πρώτα τους και το 40% να λέει ότι είναι στα κορυφαία 10. Το Μανχάταν έχει γίνει συνηθισμένο ποτό σε καφενεία και εστιατόρια στο γερμανικό νησί Föhr. Λέγεται ότι υιοθετήθηκε μετά από ταξίδια αλιείας βαθέων υδάτων στο Μανχάταν.

4. Daiquiri
Το Daiquiri είναι το πιο γνωστό κοκτέιλ με ρούμι στη λίστα. Ενώ μόνο 4% των μπαρ το έβαλε ως πρώτη επιλογή, το κουβανέζικο κλασικό κοκτέιλ, μπόρεσε να ανέβει μια θέση, με το 48% να το ονομάζει στα κορυφαία 10. Αν ήταν αρκετά καλό για τον Ernest Hemingway, τότε είναι αρκετά καλό για τα καλύτερα μπαρ του κόσμου.

3. Whisky Sour
Ουίσκι, Boston ή New York, το όνομα και η συνταγή μπορεί να διαφέρουν ελαφρώς, αλλά το κοκτέιλ παραμένει συνεπές στη λίστα, στη τρίτη θέση για δεύτερη συνεχή χρονιά. Λέγεται ότι η συνταγή Whisky Sour δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο βιβλίο Jerry Thomas The Companion του Bon Vivant το 1862. Είναι μια πρώτη επιλογή για μπάρμαν (5%), με το 50% των μπαρ να το συμπεριλαμβάνει στα κορυφαία 10.

Το iconic ιταλικό κοκτέιλ βρίσκεται στη δεύτερη θέση για πέντε χρόνια

2. Νεγκρόνι
Όλα ξεκίνησαν με τον Κόμη Camillio Negroni και το αίτημά του για ένα ισχυρότερο Americano και τον μπάρμαν Fosco Scarselli ο οποίος αντικατέστησε την σόδα με τζιν. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Το Negroni είναι ένας άξιος δρομέας, με το 19% των μπαρ να λέει ότι είναι το κλασικό τους νούμερο ένα. Αυτό το iconic ιταλικό κοκτέιλ βρίσκεται στη δεύτερη θέση για πέντε χρόνια και δεν υπάρχει κανένα σημάδι αμφιβολίας. Δοκιμάστε το Dante’s Negroni: 1 μέρος Bombay Sapphire, ¾ Campari, ¾ Martini Rossi.

1.Old Fashioned
Για πέμπτο έτος το The Old Fashioned έχει διατηρήσει την πρώτη θέση στη λίστα και στις καρδιές των μπάρμαν. Δεν υπάρχει σίγουρα τίποτα εκτός μόδας για αυτό το αμερικανικό whiskey classic. Όπως και πέρυσι, σχεδόν το 30% των ερωτηθέντων μπαρ δήλωσε ότι ήταν το νούμερο ένα κλασικό κοκτέιλ που πωλούσε. Με οποιοδήποτε τρόπο και να έχει αναφερθεί σε όλη την ιστορία, ένα Bittered Sling, κοκτέιλ ή Old Fashioned ένα πράγμα παραμένει το ίδιο, η δημοτικότητά του.

Δείτε τα υπόλοιπα του top 50:

50. White Russian

49. Bellini.

48. Champagne Κοκτέιλ

47. Irish Coffee

46. Bamboo

45. Gin Gin Mule

44. Long Island Iced Tea

43. Vesper

42. Caipirinha

41. Tom Collins

40. Painkiller

39. Bees Knees

38. Ramos Gin Fizz

37. Bramble

36. Vodka Martini

35. Hanky Panky

34. Jungle Bird

33. White Lady

32. Paloma

31. Cosmopolitan

30. Sidecar

29. French 75

28. Vieux Carré

27. Aviation

Piña Colada

Amaretto Sour

24. Pisco Sour

23. Americano

22. Gimlet

21. Mai Tai

20. Boulevardier

19. Clover Club

18. Gin Fizz

17. Dark ’n’ Stormy

16. Corpse Reviver

15. Rum Old Fashioned

14. Penicillin

13. Bloody Mary

12. Mojito

11. Sazerac

Πηγή: www.krasiagr.com