Το καλύτερο κοκτέιλ του κόσμου σερβίρεται στην Αθήνα

kokteil
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Το περιοδικό TimeOut έκανε άπειρες ώρες έρευνας αναζητώντας το καλύτερο και πιο δημιουργικό κοκτέιλ και κατέληξε στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο The Clumsies.

Πριν μερικές ημέρες, το timeout.com δημοσίευσε τη λίστα με τα 36 καλύτερα κοκτέιλ του κόσμου. Δοκιμάζοντας κοκτέιλ σε 27 πόλεις και 18 χώρες, κατέληξε σε πρωτότυπες δημιουργίες από τη μία άκρη του κόσμου στην άλλη.

Κάποια είναι πιο κλασικά από άλλα και ορισμένα ανεβάζουν την κλασική συνταγή επίπεδα, συνήθως χρησιμοποιώντας τοπικά υλικά, ούτως ώστε το τελικό αποτέλεσμα να μην υπάρχει πουθενά αλλού στον πλανήτη. Σε έναν κόσμο που κινείται συνεχώς προς την παγκοσμιοποίηση, οι bartenders που τείνουν προς τη βιωσιμότητα και το τοπικό στοιχείο είναι, άλλωστε, αυτοί που δημιουργούν ενδιαφέροντα πράγματα.

Κάτι τέτοιο συνέβη και με το Aegean Negroni από το αθηναϊκό The Clumsies που βρέθηκε στην κορυφή της λίστας. 

Το Aegean Negroni του The Clumsies, το καλύτερο κοκτέιλ του κόσμου σύμφωνα με το timeout.com

Η ελληνική επανάσταση των κοκτέιλ με νέους bartender να πειραματίζονται με ντόπια υλικά όπως τσικουδιά, ρακή, μαστίχα, μέλι, τοπικά βότανα, ακόμη και ελιές και γιαούρτι έχει προξενήσει το ενδιαφέρον του εξωτερικού. Εν προκειμένω, το Aegean Negroni φτιάχνεται με το ιδιαίτερο τζιν με μπαχαρικά, δημιουργίας του The Clumsies, σε συνδυασμό με λευκό βερμούτ, Martini bitters και Martini Ambrato, ενώ δεν λείπουν οι σπόροι μάραθου και το αρωματικό δίκταμο της Κρήτης, που του δίνει το χαρακτηριστικό, διακριτικό του άρωμα. Κι όπως φαντάζεστε, το χρώμα αυτού δεν θα μπορούσε παρά να είναι μπλε.

Την κορυφαία τριάδα συμπληρώνουν το Peranakan από το Native της Σιγκαπούρης, που χρησιμοποιεί υλικά της τοπικής κουζίνας, όπως φύλλα laksa, ζάχαρη από φοίνικα και τοπικούς καρπούς, που συνδυάζονται με ρούμι από jackfruit. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το All Hail the Queen του The Baldwin Bar στη Βοστόνη των ΗΠΑ, το εντυπωσιακό κοκτέιλ προς τιμήν της σύγχρονης «βασίλισσας» της soul, Erykah Badu, το οποίο συνδυάζει Tanqueray 10, ελαιόλαδο, lime, κάστανο, ασπράδι αυγού και είναι «τόσο smooth, όσο και η βασίλισσα».