Το Athens Coffee Festival ετοιμάζει για πρώτη φορά τέσσερα πρωταθλήματα καφέ

kafes
ΤΕΤΑΡΤΗ, 07 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

Με ακόμα περισσότερους διαγωνισμούς καφέ επιστρέφει το Athens Coffee Festival 2019 καθώς φέτος φιλοξενεί εκτός από το πρωτάθλημα Roasting και αυτά των Latte Art, Cezve/Ibrik και Cup Tasters.

Ταλαντούχοι και φιλόδοξοι baristas θα αναμετρηθούν σε τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες με στόχο εκτός από τις πρώτες θέσεις την εκπροσώπηση της Ελλάδας στα αντίστοιχα παγκόσμια πρωταθλήματα. Μετά τις δύο πρώτες επιτυχημένες διοργανώσεις του πρωταθλήματος Roasting, η στρατηγική συνεργασία του Athens Coffee Festival με τον SCA Greece διευρύνεται. Έτσι, στο φετινό φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν τρεις ακόμα διαγωνισμοί. Οι αναμετρήσεις θα διεξαχθούν στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα D10 της Τεχνόπολης.

Roasting
Στο 3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Roasting διαγωνιζόμενοι από όλη την Ελλάδα θα προσπαθήσουν να διακριθούν στο απαιτητικό τερέν του coffee roasting, από τα αρχικά στάδια επεξεργασίας του ωμού καφέ μέχρι το καβούρδισμα των κόκκων. Ο νικητής θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο παγκόσμιο World Coffee Roasting Championship. Για την ιστορία, την πρώτη θέση στον προηγούμενο διαγωνισμό του 2018 είχε κατακτήσει ο Γιώργος Δεληχρήστος.

Latte Art
Όταν το 1989 ο David Schomer έφτιαχνε στο καφέ του στο Σιάτλ το πρώτο σχέδιο καρδιάς στον λάτε, μάλλον δεν φανταζόταν ότι η τέχνη που ξεκινούσε θα έφτανε να γίνει παγκόσμιος διαγωνισμός. Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στο πλαίσιο του Athens Coffee Festival οι διαγωνιζόμενοι θα κληθούν να φιλοτεχνήσουν τα δικά τους σχέδια με γάλα πάνω σε καφέ μέσα σε 10 λεπτά. Ο καλύτερος θα ετοιμάσει τις βαλίτσες του για τον διεθνή διαγωνισμό. Προηγούμενος νικητής ήταν ο Χρήστος Ντούβας.

Cezve/Ibrik
Ο καφές στο μπρίκι αναμφισβήτητα ο πλέον αρωματικός. Ιδιαίτερα δημοφιλής στην ανατολική Ευρώπη, την Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική αποτελεί το πιο παραδοσιακό ρόφημα. Ο τίτλος βρίσκεται στα χέρια του Δημήτρη Καραμπά. Στον διαγωνισμό κατά την διάρκεια του Athens Coffee Festival θα αναδειχθεί ο διάδοχος του!

Cup Tasters
Σε αυτό τον διαγωνισμό επιβραβεύονται οι cuppers που επιδεικνύουν ταχύτητα, τεχνική και ακρίβεια στην αναγνώριση των γευστικών διαφορών των specialty coffees. Στο νέο πρωτάθλημα αναζητείται ο διάδοχος του Ορέστη Σφυρή.

Info
Athens Coffee Festival
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
28-30/9