Δοκιμάσαμε τις νέες γεύσεις του Bolivar

bolivar
ΤΡΙΤΗ, 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Το απόλυτο καλοκαιρινό στέκι της παραλιακής έχει ανανεώσει το μενού του και μεταξύ άλλων σερβίρει μπέργκερ με κάνναβη. Εν μέσω καλοκαιριού, εμείς βρεθήκαμε εκεί, να παλέψουμε με το… μπέργκερ-θηρίο (γιατί περί θηρίου πρόκειται) και να δοκιμάσουμε τις νέες του προτάσεις.

Για τον υπέροχο χώρο του Bolivar που είναι ό,τι πιο κοντινό σε διακοπές έχουμε στην Αθήνα σας έχουμε ξαναμιλήσει. Με φόντο τη θάλασσα, το τεράστιο ντεκ, οι ξύλινες κατασκευές, τα φυτά και η καλοκαιρινή αλμύρα δημιουργούν την αίσθηση ότι είσαι ήδη σε άδεια κάπου μακριά. Ο αρκετών τετραγωνικών χώρος του διαφοροποιείται σε σημεία του, με κάποιες γωνιές να είναι πιο ρομαντικές, άλλες να μοιάζουν πιο παρεΐστικες με ψηλά σκαμπό και τραπέζια κι άλλες έτοιμες για πάρτι. Ο χώρος για φαγητό βρίσκεται στις πιο ατμοσφαιρικές γωνιές του, με χαμηλό φωτισμό, ρεσό να τρεμοπαίζουν προσπαθώντας να νικήσουν το θαλασσινό αεράκι και μια μεγάλη, αμμώδης παραλία με φοίνικες και ξαπλώστρες αλά Μαλιμπού να εκτείνεται μπροστά, μέχρι το μάτι να φτάσει στη θάλασσα σε μερικά μέτρα.

Ο ατμοσφαιρικός χώρος του εστιατορίου

Σε αυτόν τον υπέροχο χώρο επιστρέψαμε φέτος, καθώς το μενού του εστιατορίου έχει ανανεωθεί και μας κέντρισε το ενδιαφέρον, αφού δεν θα λέγαμε όχι σε ένα λαβράκι με σάλτσα λεμονιού και κυρίως σε ένα μπέργκερ με κάνναβη, που αποτελεί και hot φετινή επιλογή του καταλόγου. Πίσω από τις επιλογές αυθεντικής μεσογειακής κουζίνας με μια διεθνή πινελιά του καταλόγου του, βρίσκεται το δίδυμο των καταξιωμένων σεφ Σωτήρη Παξιμαδά και Σπύρου Μάρκου, που επιμελήθηκε και φέτος το ολοκληρωτικά ανανεωμένο μενού και θα λέγαμε ότι καλύπτει πολλά γούστα -και τα πιο εκλεπτυσμένα και τα πιο παραδοσιακά και την χορτοφαγική διατροφή.

Στα ορεκτικά του θα βρείτε επιλογές όπως τηγανητό καλαμάρι με sauce aioli, υγιεινή, τραγανή μπρουσκέτα με φρέσκια ντομάτα, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού, βραχάκια φέτας με κρητικό παξιμάδι, ντομάτα, ελαιόλαδο και φρέσκια ρίγανη σε μια άλλη βερσιόν του ντάκου, αλλά και κλασικές επιλογές όπως χταπόδι ξιδάτο με χόρτα.

Η δροσερή ρόκα-φράουλα

Από σαλάτες, εμείς δοκιμάσαμε την καινούργια δροσερή ρόκα-φράουλα, με μια ελαφριά γλυκύτητα από τη βινεγκρέτ ροδιού και έντονο το τραγανό στοιχείο από τα κρουτόν τορτίγιας, αλλά εντυπωσιακή νέα είσοδος είναι και η vegan matcha, για vegan και μη, με kale, κόκκινο μαρούλι, golden berries, παντζάρι, σπόρους κάνναβης, κρουτόν ζέας και βινεγκρέτ matcha.

Τα λαχταριστά κλασικά μπέργκερ δεν λείπουν από τον κατάλογο για τους λάτρεις της αμερικάνικης νοστιμιάς, αλλά μια νέα είσοδος, το κάπως πιο… προοδευτικό Cannabis Burger είναι αυτό που κλέβει τις εντυπώσεις από τον κατάλογο. Σερβίρεται με πατάτες τηγανητές τοποθετημένες η μία πάνω στην άλλη και περασμένες σε ένα ξυλάκι και η αλήθεια είναι ότι στην όψη είναι εντυπωσιακό και λόγω μεγέθους και λόγω χρωμάτων.

Το ψωμάκι του, χειροποίητο με πρωτεΐνη κάνναβης, βγάζει μια πρασινωπή χροιά, ενώ στη γέμισή του θα βρείτε καπνιστή μπριζόλα, πανέ κατσικίσιο τυρί, κέτσαπ πιπεριάς, πίκλες και άφθονο μπέικον. Δεν θα σας κοροϊδέψουμε. Το μπέργκερ αυτό είναι για δυνατούς «παίκτες» καθώς περιέχει πολύ κρέας και είναι βαρύ. Παρ’ όλ’ αυτά είναι αρκετά νόστιμο με την κέτσαπ πιπεριάς να δίνει καυτερά στοιχεία, το τρυφερό ψωμάκι να αφήνει ευχάριστη υφή και την νόστιμη καπνιστή μπριζόλα να παίρνει επάξια τη θέση ενός ζουμερού μπιφτεκιού, που δεν μας έλειψε καθόλου.

Το μπέργκερ...θηρίο, με ψωμάκι με πρωτεΐνη κάνναβης

Οι πίτσες και τα ζυμαρικά δεν λείπουν από το μενού, με τρεις νέες προσθήκες που συνδυάζουν και ελληνικές και ιταλικές προτάσεις: τα fettuccine κοτόπουλο με λιαστή ντομάτα, αρσενικό Νάκου, λεμόνι και φρέσκο βασιλικό, τα σιουφιχτά, που είναι παραδοσιακά κρητικά ζυμαρικά με μανιτάρια, μπρόκολο, ντοματίνια, φρέσκο κρεμμύδι, θυμάρι και ξινομυζήθρα και τα Black Tagliolini για πιο… σκοτεινές καταστάσεις, με αυγοτάραχο Μεσολογγίου, μπούκοβο, λεμονοθύμαρο, μαύρο σκόρδο και μπρικ σολομού.

Εμείς προτιμήσαμε, όμως, γεύσεις θάλασσας, γι’ αυτό και δοκιμάσαμε τις δύο νέες εισόδους από τα κυρίως, το λαβράκι σερβιρισμένο πάνω σε αλμυρίκια με βελούδινη κρέμα λεμονιού και το ψητό χταπόδι με πουρέ αρακά και βινεγκρέτ γλυκού κρεμμυδιού. Το λαβράκι ήταν νόστιμο πάνω στα πραγματικά καλομαγειρεμένα αλμυρίκια με την κρέμα λεμονιού να είναι περισσότερο ρευστή, σαν σάλτσα, συνθέτοντας μια όμορφη περιποιημένη εικόνα, που έδινε μια παραδοσιακή και οικεία τελική γεύση: ψάρι με λεμονάκι και χόρτα. Το χταπόδι από την άλλη ήταν σίγουρα πιο δημιουργικό πιάτο, με spots από τον πολύ νόστιμο πουρέ αρακά και το γλυκό κρεμμύδι να απογειώνει την κάθε μπουκιά, σε ένα γεμάτο πιάτο, οπτικά και γευστικά.

Το πολύ νόστιμο χταπόδι με πουρέ αρακά και βινεγκρέτ γλυκού κρεμμυδιού

Από γλυκά, δοκιμάσαμε τις δύο φετινές προσθήκες: την τάρτα λεμόνι, περιτριγυρισμένη με γλυκιά, αφράτη σαντιγί και σιρόπι από φρούτα του δάσους και λίγη καραμέλα, το οποίο ήταν δροσερό και καλοκαιρινό, αλλά και τις «παραδοσιακές αναμνήσεις» με σύνθεση από μίνι παραδοσιακά γλυκά, με το σαραγλί να κερδίζει τις εντυπώσεις με τη φρεσκάδα και την τραγανή του υφή.

Κι αν… παραφάτε, να σας ενημερώσουμε ότι το Bolivar παραμένει ανοιχτό και τις καθημερινές μέχρι τις 5-6 το πρωί για να δοκιμάσετε κοκτέιλ (σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα το Mastiha Explosion με mastiha liqueur, σιρόπι αγγουριού και sweet’n’sour mix) και να «κάψετε» ό,τι φάγατε με χορό. Κι αν σας βρει το πρωί, από τις 9 ξεκινά το πρωινό, με hangover ομελέτα, pancakes, carrot cake και άλλα καλούδια. Όπως και να’ χει, στο Bolivar δεν θα ξεμείνετε από επιλογές, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και σας εγγυόμαστε ότι για μερικές ώρες θα ξεχάσετε ότι βρίσκεστε κατακαλόκαιρο εγκλωβισμένοι στην πόλη.

Info
Bolivar Beach Bar
Ακτή του Ήλιου, λεωφόρος Ποσειδώνος, Καλαμάκι
210 9831018  6970367684
από 15-20 ευρώ/άτομο

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ